Gå til sidens hovedinnhold

- Klarer oss uten jenter

Sirius og dansegruppa Quick ser frem til å dra på tur sammen.

(SIDE2): Onsdag møtte artistene som skal være med på den årlige Krafttak mot Kreft-turneen «Vinterlyd» pressen. Og til tross for det alvorlige temaet, var stemningen på topp.

Blant annet skal vinnerne av Norske Talenter i 2010 og 2009 være med - og Sirius og gutta i dansegruppa Quick er bare latter og smil når Side2 snakker med dem.

- Jeg ler ikke av Quick, men med dem, insisterer Sirius.

- Vi har så mye felles at vi har funnet ut vi skal opptre sammen. Det kommer til å bli jævlig bra på scenen, sier Sirius.

Gutta på tur
Dansegruppa Quick består av Kim Daniel Eriksen, Suleman Malik, Bilal Malik og Nasir Sirikhan.

- Vi gleder oss masse til turen. Men det viktigste for oss er å lage liv de stedene vi kommer, publikum skal ikke stå og fryse når vi er på. Og det er vel derfor vi er invitert - vi er de unge og spreke!

I tillegg til Sirius og Quick, skal også deLillos, Hans Bollandsås og A1 stå på Vinterlyd-scenen. Altså er det ingen kvinnelige artister på årets turné, men det tar gutta med stoisk ro.

- Det er i grunnen ikke så viktig for meg - dessuten er det vel nok av jenter på de stedene vi drar til, mener 24-åringen, til latter fra Quick-gjengen, som ikke har problemer med å være alvorlige

- Hvorfor vente med å gjøre noe til det skjer deg? Det er ikke nødvendig å ha opplevd kreft på nært hold, for å tenke at dette er noe å være med og støtte, sier Sirius, som allerede har donert låta «Thank You» til kreftsaken. Låta er i salg torsdag, og inntektene går til Krafttak mot Kreft.

- Fantastisk opplevelse
I den litt eldre delen av skalaen blant årets artister, finner vi A1 og deLillos. A1 har vært med på Vinterlyd tidligere, og gleder seg til å få være med igjen.

- Det er en fantastisk opplevelse å være med å på Vinterlyd, det å reise rundt og spille og føle at musikken betyr noe, sier Christian, og forteller at de også besøker sykehus på stedene de drar til og at det å treffe kreftsyke barn er noe helt spesielt.

I fjor opptrådte de på Hafjell i gule one-pieces, som senere ble auksjonert bort til inntekt for kreftsaken.

- Det er noe helt spesielt å spille slike steder, det er ikke noe vi kunne opplevd i England, sier Mark.

Dårlig diagnose
Pengene som kommer inn i løpet av årets Krafttak mot Kreft, går denne gang til kreftformer som få overlever, blant annet kreft i spiserøret og lunger. Sistnevnte kreftform koster 2500 nordmenn livet årlig.

- Bestefar fikk lungekreft, og han overlevde ikke. Vi trenger å finne en kur for kreft - men samtidig er det viktig å huske på at det er håp, mange overlever også, sier Ben i A1, som forteller at bandkompis Christian har fortalt en del om hvem de skal på turné med.

- Jeg forstår det slik at deLillos er Norges svar på Beatles, hvisker han i ærefrykt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ja denne gang
DeLillos ble spurt også for to år siden, men måtte da si nei og plassen gikk til CC Cowboys.

- CC Cowboys er venner av oss, og de sa det hadde vært en fin opplevelse å være med på. Dessuten er det umulig å ikke føle at det er en fin ting å være med på, med et slik tema, sier Lars Lillo-Stenberg, som lover at bandets nye singel «Trist å være glad»blir å høre på turneen.

- Ellers har vi ikke bestemt oss helt hvilke låter vi skal spille - og om vi skal spille de samme på hver konsert.

Den som vil finne ut det, får dukke opp på et av disse stedene:

Reiserute for Vinterlyd:
Fredag 4. mars: Kristiansand (TNT spiller i stedet for Hans Bollandsås)
Mandag 7. mars: Tønsberg
Onsdag 9. mars: Drammen
Lørdag 12. mars: Trondheim
Tirsdag 15. mars: Bodø
Lørdag 19. mars: Bergen
Tirsdag 22. mars: Stavanger
Lørdag 02. april: Hemsedal
21., 22., 23. april: Hafjell

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

4085

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken