Gå til sidens hovedinnhold

Vis at du er mann

Vi har tatt en nærmere titt på spillet basert på filmklassikeren «Scarface».

(Spillmagasinet): Historien om flyktningen Tony Montana sin voldsomme vei til toppen av 80-tallets Miami er en av filmverdenens store klassikere. «Scarface» inneholder litervis med blod, masse skyting og flere tonn dop, og hvis du ikke har sett den før bør du leie eller kjøpe filmen med en gang.

Utviklerstudioet Radical Entertainment legger akkurat nå siste hånd på «Scarface»-spillet og vi fikk ta en titt på en nesten ferdig versjon.

«Grand Theft Auto»?

«Scarface» har veldig mye til felles med «Grand Theft Auto»-spillene. Du kan løpe fritt rundt i Miami og rappe biler, skyte på tilfeldig forbipasserende og gjøre en rekke andre ting politiet ikke akkurat setter pris på.

Spillet begynner med den ekstreme skuddvekslingen helt på slutten av filmen, men med den forskjellen at Tony klarer å rømme. Historien handler om Montana sin lange vei tilbake til toppen, en vei full av skumle typer som du får sette både en, to og tre kuler i.

De mange skuddvekslingene er av den mer brutale sorten. I tillegg til at blodet spruter, kan du låse deg inn på ulike kroppsdeler og på den måten gi fienden vondt akkurat der hvor du vil. Og før du spør, ja, du kan skyte noen der.

Baller

Er det en ting utviklerne har prioritert så er det at du skal kunne vise at du er mann. Stilige drap, livsfarlig kjøring og å gi noen grisebank er bare noe av det som gir deg større baller, og da snakker vi ikke om tennisballer.

Hvor mann du er måles i «Ball points», og jo flere slike poeng du har, jo flere damer drar Tony. Og ifølge utviklerne er det omtrent det viktigste i hele verden.

I tillegg kan du, når du har mange nok poeng («Store nok baller»), benytte «Rage»-modusen. Den sakker ned tiden og gir deg overtaket i skuddvekslingene.

Tjene penger

I tillegg til å kjøre rundt, få større baller og skyte ned andre, må du tjene penger. For å gjøre det kan du deale dop, true til deg butikker som så gir deg prosenter av inntektene, og diverse andre lyssky aktiviteter. Pengene går blant annet til nye møbler i herskapshuset ditt, våpen og leiesoldater.

For å komme seg opp og frem i Miami trenger Tony også mektige venner og allierte. Du må bli kompis med stjernene for å bli mer kjent, mens det å ha den riktige advokaten gjør politiet litt mer tilbakeholdne.

Ser pent ut

Som de fleste spill vi får presentert ser «Scarface» veldig pent ut. Grafikken er detaljert og både lyden og musikken høres veldig bra ut. Stemmene innehas av en rekke kjente skuespillere, så produksjonen er det ingenting å si på.

Hvordan det er å spille er vi derimot litt usikre på. Filmklippene vi ble vist viser et spill som lover mye, men vi er redde for at det bare blir enda en «Grand Theft Auto»-klon.

«Scarface» ser ut til å gjøre lite eller ingenting nytt, men forhåpentligvis er alt så velgjort og underholdende at vi ikke tenker over at vi har sett og gjort det meste før.

«Scarface» skal etter planen lanseres den 20. oktober på PC, PS2 og Xbox. Det kommer også en PSP-versjon, men det er et helt annet spill enn de andre versjonene.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken