22395702.jpg

Youssef Chaib er ny i Strømmen denne sesongen. Her er den offensive spilleren i aksjon for Fredrikstad i en cupkamp mot Odd i 2018. Foto: Fredrik Varfjell

Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen 2020:

Strømmens nye profil: - Det er ingen tvil om at folk kommer til å følge med på meg, og det er jeg klar for

Youssef Chaib herjet i 2. divisjon forrige sesong. Nå er han klar for å ta OBOS-ligaen med storm, men veien ditt har vært lang og humpete. En del av skylden for det skal kanskje Norges tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo ha.

av Stian André de Wahl

Tabelltipset: 11. plass – Strømmen

(I fjor: 13. plass)

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Youssef Chaib?


- Først og fremst gleder jeg meg til å komme i gang og jeg synes det virker veldig positivt både individuelt og kollektivt. Vi har forsterket med gode spillere og det virker som laget er fornøyd. Spillerne passer gruppa og systemet. Men man vet aldri i OBOS-ligaen. Alle kan slå alle.

- Vi kan fort overraske, det tror jeg. Om vi får flyten og noen seiere i starten kan det bli veldig bra. De treningskampene vi spilte før koronaen dominerte vi totalt. KFUM, Ham-Kam og Øygarden var vi alle bedre enn da vi møtte dem. Da bygget vi en del selvtillit.

- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?


- Den nye midtstopperen vi har hentet fra Florø, Hasan Kurucay, han er veldig bra. Jeg tror han er en spiller som kan gjøre en stor forskjell for oss. Han er robust og passer inn i ligaen. En stopper som er ekstremt dyktig med ballen i beina samtidig som han er et beist i lufta og god til å posisjonere seg. Jeg har også gjort en god sesong i 2. divisjon og vært å trent med Eliteserie-klubber. Det er ingen tvil om at folk kommer til å følge med på meg også, og det er jeg klar for.

- Hvilke lag tror du rykker opp fra Obos år, og hvorfor?


- Jeg tror Lillestrøm er bankers og ble imponert av de på Marbella. Den ene omgangen hvor de byttet inn de etablerte spillerne. De rykker opp. Tromsø tror jeg også rykker opp, men man vet aldri i fotball. Men de lagene har egentlig ikke noe i Obos å gjøre, tenker jeg.


- Hvilke lag vil slite i bunnen?


- Jeg vet ikke helt. Man kan jo for eksempel si Stjørdals/Blink eller noe. Åsane tror jeg kan overraske og gjøre det bra, men noen vil sikkert si dem også. Grorud kan slite der nede, men det er vanskelig å si synes jeg. Det er ikke gigantiske forskjeller på 2. divisjon og middels lag i Obos-ligaen.


- Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?


- Thomas Lehne Olsen tror jeg kommer til å dominere og gjøre litt som han vil. Han er en god avslutter og de kommer sikkert til å bygge spillet rundt han. Om han får en god start så tror jeg han kan runde 20 scoringer.

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Obos har du størst sans for?


- KFUM-treneren Jørgen Isnes har jeg sans for. Han er beinhard og kravstor, men samtidig er han en bra fyr har jeg hørt. Han er sikkert god mot spillerne og klarer å bygge masse selvtillit og motivasjon. Samtidig er han en spillende trener, så det må bli han da.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Obos-ligaen i år?


- Det har kommet opp en del gode spillere gjennom ligaen. Mange sultne spillere som vil opp og frem, det er gøy å se hvem som tar det siste steget helt opp. Samtidig er det en jevn og kul liga med spennende lag. Det er også store lag som har kommet ned som blir morsomt å følge. Samtidig er det en del lag som spiller litt annerledes formasjoner.

22494633.jpg

Foto

- Hvilken bortebane i Norge liker du best - og hvorfor?


- Marienlyst i Drammen liker jeg. Kunstgresset der er fint, selv om jeg egentlig er mest glad i gressbaner. Men den er perfekt vannet og en bra kunstgressbane. Egentlig synes jeg det er trist at det har blitt så mye kunstgress, jeg synes fotball skal spille på naturgress.

- Hvis du må trekke frem ett talent i Obos du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du?


- Venstrebacken til Ranheim synes jeg er veldig god. Robert Williams. Han kan komme seg opp og frem tror jeg. Jeg spilte mot han da han var i Stjørdals/Blink i fjor og han imponerte meg.

- Hva er det beste og verste med å spille i Obos-ligaen?


- Det verste er kanskje de lange reisene. Det har jo pleid å være en del tunge reiser og lange flyturer. Det kuleste vil jeg si at det er TV-kamper. At folk kan se og legge merke til nye spillere som skiller seg ut, det synes jeg er positivt.

- Du hadde en god sesong med Kvik Halden i fjor med tosifret både scoringer og målgivende pasninger. Hvordan vil du beskrive sesongen?


- Det stemmer. Det er kanskje den kuleste og beste sesongen jeg har hatt. Ingen regnet med oss før sesongen og vi var tippet på nedrykk, men jeg skjønte tidlig at vi var et lag som kunne kjempe litt under toppen. At vi vant mange kamper og kom til kvalik var morsomt. Det var synd vi ikke klarte opprykket.

- For min egen del viste det at jeg var klar for å ta et steg videre. Å komme meg videre til nye utfordringer var viktig.

- Det endte med prøvespill i flere eliteserie-klubber i vinter også?


- Jeg trente med Bodø/Glimt, Sarpsborg og Kristiansund. Det var egentlig litt ubesluttsomt av meg, jeg var litt usikker på hva som var riktig. Jeg brukte tid og ventet for lenge. Jeg tok nivået veldig bra og fikk mye gode tilbakemeldinger. Det ble som det ble, man vet aldri om det hadde gått bra eller galt. Om jeg signerte der og hadde sittet mye på benken så hadde ikke det vært bra. Spilletid er viktig for meg i den alderen jeg er i nå.

- Jeg avventet litt for lenge og vurderte for og imot. Fotball er jo ferskvare og jeg måtte ta et valg der og da. Jeg er ikke misfornøyd med valget mitt om å dra til Strømmen. Her blir jeg satset på og målet mitt er å spille fast. Gjør jeg det bra Obos, så er det store muligheter videre. Jeg ser ikke på det som et tap, men bare som motivasjon.

- Du spilte i FFK i yngre dager uten å få mye tillit. Hva gikk galt der?


- Jeg var litt rundt og spilte i Moss etter jeg var junior i FFK. Så dro jeg tilbake til Fredrikstad igjen som A-lagspiller med Per-Mathias Høgmo som trener. Der fikk jeg nesten ikke muligheter og spilte ekstremt lite. Av 30 kamper fikk jeg kun to eller tre fra start. Det var en hard periode og jeg følte jeg gjorde det bra selv om det var mange gode spillere der. Per Mathias var en veldig sta trener og skiftet veldig sjelden på elleveren. De som startet kampene i starten av sesongen var de som så å si spilte hele sesongen. Det var hardt, men lærerikt.

- Hva synes du om den tidligere landslagstreneren?


- Jeg har et godt forhold til Høgmo i dag. Vi snakker fremdeles sammen vi. Han er veldig fokusert på de små detaljene. I FFK var det Bjørn Johansen som hadde treningene, så kom Høgmo inn og tok det taktiske. Det var vanskelig å komme inn på laget der. Jeg er en spiller som er avhengig av tillit og kanskje få to-tre kamper på rad for å vise meg frem og levere målpoeng. Man klarer ikke å gjøre så mye på 15 minutter her og 20 minutter der.

- Nå er du nok en gang gjenforent med Ole Martin Nesselquist. Er han en trener som fungerer bra for deg?


- Ja, vi har et godt forhold. Vi har kjent hverandre ganske lenge og han var litt av grunnen til at jeg dro til Strømmen. Han ønsket meg hit. Jobben hans er å utvikle meg til en bedre spiller, så valget var ikke vanskelig når jeg skjønte at det ikke ble noe i Eliteserien denne sesongen.

Nettavisens tabelltips

for OBOS-ligaen 2020

1. Lillestrøm

16. Øygarden

15. Raufoss

8. KFUM

13. Grorud

4. Tromsø

11. Strømmen

9. Jerv

5. Kongsvinger

10. HamKam

2. Ranheim

14. Stjørdals-Blink

7. Ull/Kisa

12. Åsane

3. Sogndal

6. Sandnes Ulf

FORRIGE

10. Hamkam

NESTE

12. Åsane