22387868.jpg

TOPPSCORER: Håkon Lorentzen ble Åsanes toppscorer da laget sikret opprykk til Obos-ligaen i fjor. Selv drømmer han om å ta steget tilbake til Eliteserien igjen. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN

Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen 2020:

Åsane-spissen om egen utvikling: - Det har tatt litt lengre tid for meg å slå gjennom enn for andre

Håkon Lorentzen leverte en solid sesong for Åsane i fjorårets Post Nord-liga. Spissen er tydelig på at målet er å snart kunne returnere til Eliteserien, hvor han debuterte allerede som 15-åring.

av Mathias Eikenes Randen

Tabelltipset: 12. plass – Åsane

(I fjor: 2. plass PostNord-ligaen avd. 2)

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Håkon Lorentzen?

- Jeg har god tro på det vi kan få til. Vi har egentlig ikke satt oss noe konkret mål enda, sesongoppkjøringen ble jo stoppet. Jeg tror vi kan bite godt fra oss i år.

- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?


- Ole Didrik Blomberg. Han er en spennende spiller. Han kom fra fjerdedivisjon før sesongen i fjor, og leverte opp mot 20 målgivende. Han er rask og god med ballen, så det er en spiller som kan nå veldig langt.


- Hvilke lag tror du rykker opp fra Obos i år, og hvorfor?


- Jeg tipper at Lillestrøm og Tromsø fort blir de to lagene som rykker direkte opp. De har en helt annen økonomi enn de andre klubbene i Obos-ligaen, og spillere som holder Eliteserie-nivå. Det er nok de to som skiller seg ut, selv om jeg håper at flere kan gi de god kamp om opprykksplassene.

- Hvilke lag vil slite i bunnen?


- Jeg er ikke så oppdatert på alle de andre lagene, men jeg tror nok at Grorud og Stjørdals-Blink vil ligge der nede. Øygarden tror jeg også kan slite.

- Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?


- Jeg tror Ole Didrik Blomberg kan bite godt fra seg, og vise seg godt frem. Det er en spiller jeg tror kan bli en stor profil.

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Obos har du størst sans for?


- Jeg har hørt at Gaute Helstrup, som har tatt over Tromsø, er veldig flink. Så har selvfølgelig den nye LSK-treneren Geir Bakke gjort det veldig bra i Sarpsborg, så jeg velger de to.

- Hvilken bortebane i Norge liker du best - og hvorfor?


- I år blir det jo å møte Lillestrøm på Åråsen som blir den store opplevelsen. Det blir nok den morsomste bortekampen. Vi skulle i utgangspunktet møte dem i sommer, på en strøken gressmatte foran godt med folk. Sånn blir det ikke nå, men det blir uansett gøy å spille der.

- Hvis du må trekke frem ett talent i Obos du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du? (kan både være fra egen klubb eller ikke)


- Jeg må nok velge Blomberg igjen. Han er bare 20 år gammel, og veldig lovende.

- Hva er det beste og verste med å spille i Obos-ligaen?


- Det beste er at det stort sett er dramatikk hele veien. Enten er du med i kampen om kvalik og opprykk, eller så er du med i bunnstriden. Du har hele tiden noe å spille for, både på godt å vondt. Det verste vet jeg faktisk ikke helt. Kommer ikke på noe i farten.


- Du fikk debuten i Eliteserien som 15-åring. Hva sitter du igjen med når du nå ser tilbake på den opplevelsen?


- Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk slippe til så tidlig. Jeg har lært mye på veien, og tatt nye steg. Det har tatt litt lengre tid for meg å slå gjennom enn for andre, men sånn er det bare. Jeg håper at jeg kan spille i Eliteserien igjen, men når det skjer er jeg ikke sikker på. Forhåpentligvis blir det om ikke så alt for lenge.

- Hvis du kunne gitt deg selv et råd etter debuten, hva ville det vært?


- Jeg føler ikke jeg har gjort så mange dumme valg etterpå. Jeg har bare fortsatt å gjøre det jeg burde gjøre. Kanskje jeg skulle vært enda mer tålmodig. Det er samtidig viktig å være klar når muligheten byr seg.

- Din bror, Håvard, er olympisk mester og verdensmester i sin idrett. Hvorfor tror du at dere har fått det så bra til i idrettens verden?


- Jeg tror nok det kommer av en veldig aktiv og allsidig oppvekst med mye aktivitet og idrett. Det har stort sett gått i idrett hele veien. Pappa har tatt oss med på mye forskjellig. Vi har en eldre bror som har ledet an med mange forskjellige idretter, og vi har hengt oss på. Man har hatt et miljø rundt seg med venner som også driver med idrett, og man har syns det har vært veldig gøy.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Obos-ligaen i år?


- Jeg tror det er mange som ønsker å spille fotball i år. Mer ball langs bakken og mer underholdende fotball enn det kanskje har vært tidligere. Jeg tror det kan bli et år der det blir en Obos-liga med mange mål og mye fint spill.

Nettavisens tabelltips

for OBOS-ligaen 2020

1. Lillestrøm

16. Øygarden

15. Raufoss

8. KFUM

13. Grorud

4. Tromsø

11. Strømmen

9. Jerv

5. Kongsvinger

10. HamKam

2. Ranheim

14. Stjørdals-Blink

7. Ull/Kisa

12. Åsane

3. Sogndal

6. Sandnes Ulf

FORRIGE

11. Strømmen

NESTE

13. Grorud