22886622.jpg

KLARE FOR OBOS: Roar Vikvang og Stjørdals-Blink er klare for ny sesong. Foto: Stjørdals-Blink

Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen 2020:

Stjørdals-Blink-treneren er spent før møtet med OBOS: - Målet er å holde plassen

Stjørdals-Blink er i OBOS-ligaen for første gang siden 1994. Nå er det en klubb med masse motivasjon som skal overleve den neste sesongen

av Anders Zerener

Tabelltipset: 14. plass – Stjørdals-Blink

(I fjor: 1. plass PostNord-ligaen avd. 1)

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Roar Vikvang?

- Jeg er jo spent. Vi skal opp på et nytt nivå etter en veldig god sesong i andrevidivsjon i fjor. Jeg mener vi har utviklet oss siden da, men målet er å holde plassen. Og det håper jeg vi greier.

- Første opprykk til OBOS siden 1994, hva har dere gjort annerledes?

- Nei, det var endringer i spillerstallen og så trente vi godt. Vi jobba veldig med en definert spillestil som jeg tror gjorde at spillerne følte seg trygge på hva de skulle gjøre på banen. Resultater i fotball handler om selvtillit, og vi fikk en veldig god start på sesongen. Mot alle odds slo vi Arendal 4-0 i åpningen, noe som overrasket alle - oss selv inkludert. Vi fulgte opp med å slå Levanger, og da gikk det kanskje opp for oss at vi gjorde noe riktig.

- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?

- Det er mange, men hvis jeg må trekke frem en spiller så er det vel keeperen vår, Nicklas Frenderup. Han er en veldig god keeper, og han er litt publikumsyndling. Han er god med ballen i beina, og er halvt fra Danmark og Trinidad og Tobago. Han er litt sør-amerikansk i spillestilen, god med ballen i beina og en morsom type.

- Hvilke lag tror du rykker opp fra OBOS i år, og hvorfor?

- Jeg tror det kommer til å stå mellom LSK, Tromsø, Ranheim og kanskje Sandnes-Ulf. Jeg tror de lagene som rykket ned fra Eliteserien - spesielt Lillestrøm - er de store favorittene. De går rett opp igjen. Det var en nedtur i fjor, men når du ser hva de gjør med satsningen sin nå, så ser du at det er kvalitet i alle ledd. De tror jeg vinner, og så tipper jeg de andre kriger om plass nummer to.

- Hvilke lag vil slite i bunnen?

- All erfaring tilsier at de nyopprykkede lagene får det tøft. Det blir spennende å se hva Øygaarden FK får til. De gjorde det bra mot Nest/Sotra i fjor, men de har jo mista treneren sin. Lagene med minst ressurser er gjerne de som må kjempe for å unngå nedrykk.

- Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?

- I lys av det jeg har sagt om Lillestrøm, så Thomas Lehne Olsen kanskje. Hvis man tenker på en som kommer til å prege divisjonen, så ja... Han kommer til å bøtte inn med mål, det er jeg sikker på. Han blir nok toppscorer, og årets profil.

22886916.jpg

ÅRETS PROFIL? Lillestrømspilleren Thomas Lehne Olsen etter Eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm Sk og Strømsgodset på Åråsen Stadion i 2019.
Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i OBOS har du størst sans for?

- Jeg kjenner ikke disse trenerne veldig godt, men jeg har veldig sansen for det Erik Kjønø har gjort med Grorud. I tillegg er han en ung trener. Det blir spennende å se hva han får ut av mannskapet sitt på nest-øverste nivå, etter en solid prestasjon i divisjonen under.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på OBOS-ligaen i år?

- Jeg har jo fulgt fotballen i lang tid, og jeg synes OBOS-foballen har utviklet seg. Det har blitt mye mer spennende, og det er ikke lenger bare kjent som en dødball-liga. Du ser fortsatt biter av det, men jeg synes det spilles underholdende fotball i OBOS nå. De fleste lagene har en ambisjon om å spille fin fotball, og det gjør det seerverdig.

- Hvilken bortebane i Norge liker du best - og hvorfor?

- For oss var det stort å spille på Fredrikstad Stadion i fjor. Det var spesielt. I år blir det veldig spesielt å få lov til å spille på Åråsen. Det er stort. De har vært i Eliteserien i 45 år, og at de rykker ned det året vi rykker opp, er nesten for godt til å være sant.

- Er det en naturlig ekstra motivasjon å møte et så stort lag?

- Ja, det tenker jeg blir den største utfordringa for LSK med tanke på opprykket. Alle lagene som skal møte LSK over to kamper kommer til å se på det som en cupfinale. Det er ingen tvil - Lillestrøm har det store navnet i OBOS-ligaen i år, og er det laget alle ønsker å slå.

- Hvis du må trekke frem ett talent i OBOS du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du? (kan både være fra egen klubb eller ikke)

- Hvor gamle er de når de er talenter? Jeg hadde en i klubben i fjor, som i år spiller for Ranheim - Robert Williams. Han kan det være spennende å følge. Født i 2000, tok andredivisjon med storm og jeg håper og tror han er klar for å prege Obos i år. Det er jo et tap for oss, men sånn er fotball. Robert leverte godt for oss i fjor, og er Ranheim-spiller nå. Det var stort for både han og oss da han fikk skrevet under for Ranheim. Så blir det opp til oss å utvikle nye spillere. Vi skal løse venstreback-posisjonen vi.

- Hva er det beste og verste med å spille i OBOS-ligaen?

- Det beste er jo at vi får reist rundt og møtt mange profilerte lag. Og så er det verste for vår del nå at korona-situasjonen har gjort det slik at mange av seriekampene må spilles på hverdager, og det er krevende når du har et trenerteam som er hundre prosent i andre jobber, og en stor del av spillerstallen som jobber på dagtid. Det er nok det verste slik ting har blitt i 2020. For oss trenere så blir det nok sånn at vi må fordele de feriedagene vi har fra jobbene våre på hverdager, slik at vi får vært med kamper.

Nettavisens tabelltips

for OBOS-ligaen 2020

1. Lillestrøm

16. Øygarden

15. Raufoss

8. KFUM

13. Grorud

4. Tromsø

11. Strømmen

9. Jerv

5. Kongsvinger

10. HamKam

2. Ranheim

14. Stjørdals-Blink

7. Ull/Kisa

12. Åsane

3. Sogndal

6. Sandnes Ulf

FORRIGE

13. Grorud

NESTE

15. Raufoss