22323088.jpg

Ranheim-kaptein Michael Karlsen er klar for å kjempe om opprykk denne sesongen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen 2020:

Ranheim-profilen legger press på opprykksrival Lillestrøm: - Soleklare favoritter

Michael Karlsen takket nei til et USA-eventyr i vinter. Nå vil han skyte Ranheim tilbake til Eliteserien på første forsøk.

av Stian André de Wahl

Tabelltipset: 2. plass – Ranheim

(I fjor: 16. plass Eliteserien)

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Michael Karlsen?


- Jeg tror at vi kommer til å gjøre det veldig bra. Vi så og følte oss veldig bra ut før koronaen kom og hadde ganske gode resultater i vinter der vi slo Kristiansund og Aalesund, blant annet. Vi begynte å få et bra lag og en god gruppe der vi har hentet inn en del spennende nye unggutter fra i fjor, så jeg har veldig tro på at vi skal få en god sesong.


- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?


- Der må jeg si Vegard Erlien som kom til oss i fjor fra Sandnes/Ulf. Han har spilt masse i OBOS-ligaen og var ganske dominant for oss i fjor høst. Han skapte trøbbel for alle backene han møtte og han har sett helt vill ut hittil i år. Jeg tror han fort kan være en av kandidatene til årets spiller i OBOS-ligaen denne sesongen. Han er ikke så kommunisert utad som mange andre, men vi som kjenner han og har spilt med han vet hvor god han kan være.


- Hvem tror du rykker opp fra OBOS-ligaen i år - og hvorfor?


- Lillestrøm er soleklare favoritter, det sier seg selv. Tromsø er også en av favorittene til opprykk, men de har en litt mindre stall så der kommer det kanskje til å gå litt mer opp og ned. Tromsø på sitt beste er veldig gode, så det er de to soleklare favorittene. Så har vi oss, Sandnes Ulf og Kongsvinger. KFUM kan kanskje havne bak der og knive om de topp-seks plassene.


- Ranheim på sitt beste er vel så gode som de andre lagene i ligaen og det viste vi også tendenser til i fjor, men vi klarte dessverre ikke å vise det nok ganger. Vi vil være med der oppe så får vi se om det blir blant de to øverste eller om det blir via kvalik.


- Hvem tror du rykker ned fra OBOS?


- Det er vanskelig å si fordi det blir en utfordrende og annerledes sesong. Det blir flere kamper i uken, så jeg tror det er mange lag som får kjenne på at de har en litt tynn stall og må bruke mange av de samme spillerne flere ganger i uken. Det tror jeg flere vil kjenne på nå enn om det hadde vært en vanlig sesong, så jeg tror det er flere lag som vil være nedi der, men jeg har ikke lyst til å nevne noen lag.


- Du tør ikke å fyre opp naborivalene i Stjørdals/Blink?


- Hehe, jeg burde jo egentlig ha gjort det, men de har en bra ellever. Hvis de får holdt nøkkelspillerne skadefrie så kommer de til å overraske tror jeg. Om det blir skader så kan det bli tøft, men jeg tror de kommer til å ligge i midtsjiktet.


- Hvilken spiller tror du kommer til å bli årets store profil - og hvorfor?

- Det er litt vanskelig å si, men jeg håper jo å være oppi der selv. Så har man Thomas Lehne Olsen i Lillestrøm som er en veldig god spiss i Eliteserien. Hvis han er i bra form og skadefri så tror jeg han kan dominere helt vilt, så da er jeg nødt til å si Lehne Olsen.


- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Eliteserien har du størst sans for?


- Der kjører jeg Jørgen Isnes (KFUM Oslo). Hvis man ser hva han har fått til i KFUM og måten dem spiller på, alle fotballspillere ønsker å spille på den måten der og jeg tror han er veldig flink faglig. Jeg har også møtt han ved et par tilfeller og han er en fin og jovial fyr som er lett å like. Jeg velger han.


- Vi var på nachspiel sammen etter fotballfesten i desember. Han var fin han. Det var flere som var innom den festen, men om du hadde spurt meg om året før så har jeg flere historier enn det var sist. Det pleier alltid å være god kok på de festene og folk slipper seg løs.

22323412.jpg

Oslo 20191202. Bernt Hulsker under Fotballfesten 2019 på Ullevaal stadion mandag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

- Hvis du må trekke frem ett talent i Eliteserien du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du?


- Han svensken i Kongsvinger, Simon Marklund. Han synes jeg er veldig spennende av det jeg så i fjor. På høsten så jeg at han var en spennende type.

- Hva er det beste og verste med å leve av å være eliteseriespiller?


- Det verste er at det er en liga med mindre interesse rundt. Du kommer til alt fra 10.000 tilskuer til 300. Det verste er borteturene med 300 tilskuere der det føles ut som man neste spiller i 3. divisjon. Interessen er ikke alltid så stor på arenaene. Når vi har vært oppe i Eliteserien merker vi hvor deilig det er å spille på store stadioner foran masse folk.

- Det beste, jeg vet ikke, hehe. Man vil jo egentlig ikke være der, men det er jo artige kamper. Det er vanskelig å vite hvor man har lagene. Plutselig så taper man mot det dårligste, så knuser man det beste. Jeg vet ikke om det er så mye positivt sånn sett, men for Ranheim er det jo positivt at vi har mulighet til å vinne masse kamper igjen. Det er jo positivt. Det blir en omstilling, man har jo lyst til å være på det øverste nivået, men det må vi bare takle.


- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Eliteserien i år?


- OBOS-ligaen er litt Championship-light med masse som skjer og alle slår alle. Det så man når Viking rykket opp i fjor også, da hadde de vel tapt ni kamper. Det er en tøff liga og mye frem og tilbake. Det uventede skjer oftere enn det ventede. Jeg vil si at det er en liga der alle kan slå alle og det er knalltøft å spille der.


- Det blir en spesiell sesong og man må være kreativ og finne løsninger på det. Vi er glade for at vi forhåpentligvis kan starte om ikke så veldig lenge. Så håper vi på tilskuere etterhvert.

22323487.jpg

Oslo 20191202. Ranheims Michael Karlsen (t.v) på rød løper under Fotballfesten 2019 å Ullevaal stadion mandag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

- Hvilken bortebane liker du best i norsk fotball?


- Jeg har alltid likt de største oppgjørene mot de største klubbene. For min egen del har jeg hatt gode opplevelser på Lerkendal og Aker Stadion. Vi slo Molde i 2018 og som trønder så er jo det det deiligste vi gjør.

- Du fikk jo personlig noen tilbud i vinter som du takket nei til. Hva skjedde der?


- Det var en klubb fra USA på nivå to som tok kontakt. Orange County, én time fra Los Angeles. Jeg hadde flere samtaler med sportssjef og trenere der og det var fine folk som absolutt kunne ha vært noe. Det klaffet litt dårlig av familiære årsaker, så det var dårlig timing. Det kan bli aktuelt senere om det dukker opp en mulighet, men jeg har det veldig fint i Ranheim og kan godt være her resten av karrieren.

- Det gikk rykter i fjor høst om at du ble observert i Oslo-området rett før overgangsvinduet stengte og kunne være på vei til ny klubb allerede da. Hva er egentlig sannheten?


- Jeg var faktisk på besøk hos tanta mi. Det ble masse styr og ståhei, men det var bare morsomt og ikke noe mer enn det. Det er fint å by på litt underholdning.

- Du har blitt kjent for å "kødde" litt med Rosenborg og fyre avgårde noen stikk i deres retning opp igjennom. Hva er grunnen til det?


- Egentlig er det en blanding av litt fyring for gøy og at jeg har meninger om det som skjer der. Jeg har jo spilt der selv, så jeg vet litt og vet hva de står for. De har gått bort fra det i en periode og når kompiser av meg lider av at det drives på den måten så sier jeg klart ifra. Det er min mening at jeg synes at det er feil og ikke Ranheim sin mening. Jeg vet at jeg hadde helt rett og det viste all støtten jeg fikk, det var ganske mye styr i etterkant. Det var min ærlige mening.

- Jeg snakker med kompisene mine i Rosenborg, men vi har ikke snakket noe spesielt om det. Jeg er både supporter samtidig som jeg vil kompisene mine sitt beste. Jeg vet at det jeg sa var de aller fleste trønderne sin mening. Ranheim var ikke helt fornøyd, men det var min mening og ikke så ille. Det tåler de.

- Jeg har hørt rykter om noen heftige etter sesong-fester. Du nevnte også et nachspiel på fotballfesten. Kan du avsløre noen hemmeligheter?


- I år var det ganske rolig. Jeg forventa jo det samme som året før. Da var det var full fest med Bernt Hulsker og nachspiel, men det gikk fra at det tok ganske av med så og si alle trenerne i Eliteserien, flere spillere og journalister, til litt roligere stemning sist. I tillegg hadde vi jo rykket ned også. Jeg hang litt med Jørgen Isnes og da skjønner man kanskje at det ble litt roligere enn det var året før. Jeg savnet Hulsker på festen i år, man gjør det når man er med på sånne opplegg, der er det alltid god stemning. Men Isnes var en bra fyr han også så derfor måtte jeg velge han som treneren jeg har mest sans for, haha.

Nettavisens tabelltips

for OBOS-ligaen 2020

1. Lillestrøm

16. Øygarden

15. Raufoss

8. KFUM

13. Grorud

4. Tromsø

11. Strømmen

9. Jerv

5. Kongsvinger

10. HamKam

2. Ranheim

14. Stjørdals-Blink

7. Ull/Kisa

12. Åsane

3. Sogndal

6. Sandnes Ulf

FORRIGE

1. Lillestrøm

NESTE

3. Sogndal