22497024.jpg

KAPTEIN: Simen Wangberg har vært en viktig figur for TIL de siste årene. I 2020 skal han forsøke å lede de rød-hvite tilbake til Eliteserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen 2020:

Da koronaen kom måtte Tromsø-kapteinen gå nye veier for å holde seg i form. Resultatet ble sprint-trening på oppvarmede fortau

Det har stormet rundt Tromsø IL siden nedrykket i fjor. Nå gleder TIL-kaptein Simen Wangberg seg til å ta fatt på kampen om opprykk, etter det som har vært en svært annerledes sesong-oppkjøring.

av Mathias Eikenes Randen

Tabelltipset: 4. plass – Tromsø

(I fjor: 15. Eliteserien)

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Simen Wangberg?


- Jeg tror vi kommer til å slå bra fra oss. Det er et lag som har mye lokalt talent, og som er veldig revansjesugne etter fjorårets nedrykk. Vi leverte en sesong under pari, så vi er først og fremst veldig sugne på å revansjere oss. Så ønsker vi å gå rett opp till Eliteserien igjen.

- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?


- August Mikkelsen. Han har noen offensive ferdigheter som er veldig bra. Han har et rapt skudd, kan utfordre og gå begge veier. Han håper jeg får en bra sesong i år.

- Hvilke lag tror du rykker opp fra Obos i år, og hvorfor?


- Da sier jeg Lillestrøm og Tromsø, fordi jeg tror at kvaliteten på de stallene skal være best. Jeg tror de to lagene rykker opp til slutt.

- Hvilke lag vil slite i bunnen?


- Det har jeg ikke noen formening om. Jeg har litt for dårlig oversikt over stallene rundt omkring.

- Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?

- Det er et vanskelig spørsmål. Jeg tror Thomas Lehne Olsen kommer til å score ganske mange mål. I mine øyne er han en av de bedre spissene i Norge, og da snakker vi både i Eliteserien og i Obos. Jeg tror han blir en profil.


- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Obos har du størst sans for?


- Svein Maalen, kanskje. Han har fått til mye bra i Ranheim, så da går jeg for han.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Obos-ligaen i år?


- Det er fordi det er mange lag som spiller fin fotball. Som ønsker å ha mye ballbesittelse og underholde. I tillegg så er det en ny variant med et tettere kampprogram, som også kan være en ekstra vri. Jeg tror det blir veldig spennende, og det er flere lag som ønsker å melde seg på i toppen. Derfor tror jeg det blir en spennende utgave av Obos-ligaen.

- Hvilken bortebane i Norge liker du best - og hvorfor?


- Det er Lerkendal. På grunn av rammen rundt kampen, men også fordi jeg føler at jeg kommer litt hjem. Det gir meg litt ekstra å kunne spille bra der. Det er den bortebanen det er mest spesielt å komme til.

- Hvis du må trekke frem ett talent i Obos du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du? (kan både være fra egen klubb eller ikke)


- Vanskelig. Jeg velger å si August Mikkelsen, fordi jeg vet hva han står for. Jeg har ikke helt oversikt over hva annet som rører seg rundt omkring.


- Hva er det beste og verste med å spille i Obos-ligaen?


- Det verste med å spille i Obos-ligaen er at man ikke spiller i Eliteserien. Det beste er at man har en reell sjanse til å vinne ligaen.

- Etter nedrykket i fjor har det stormet litt rundt Tromsø, og nå har dere omsider har fått ny hovedtrener. Hvordan har det vært å være Tromsø-spiller siden avslutningen på forrige sesong?


- Som du sier så har det vært mye forskjellig. Det har både vært permitteringer og utskiftning av trener. Jeg føler at vi som spillergruppe står sterkere enn det vi gjorde før denne krisen. Sånn sett føler jeg at vi kan vinne på det, men vi ser frem til at vi kan begynne å konkurrere på vanlig måte. Spille et par treningskamper og komme i gang med vanlig fotball. Da begynner ting å se lysere ut.


- Korona-krisen førte blant annet til at alle kunstgressbanene i Norge ble stengt en periode. Hvordan har de siste månedene vært treningsmessig, og har du gjennomført noen kreative treningsøkter?


- Det ble jo stilt litt krav til kreativitet da alle kunstgressbanene ble stengt. Det har vært full vinter i Tromsø, så vi har måttet trene mer kreativt. Det har blitt mye sprint-trening i Tromsø sentrum, for der har det vært varme i fortauene. Det har gitt oss muligheten til å trene på bar bakke. Ellers så har man gjort det man har kunnet, trent i små grupper og en del med ball etter hvert.


- Jeg tror at fotballspillere har en tendens til å komme og bli trent. Nå har det blitt satt krav til at man må ta tak i treningsarbeidet sitt selv, og jeg tror folk har fått et større eierskap til egen utvikling og egen trening etter denne perioden. Det tror jeg er en styrke folk kan ta med seg videre.


- Har du gjort deg opp noen tanker om hvordan dette vil slå ut i seriespillet? Som du var inne på blir kampprogrammet i Obos-ligaen tett, og nå er muligens spillerne selv i større grad ansvarlig for sitt eget treningsgrunnlag enn det de ville vært ved en normal sesong.


- Selv om folk har vært permittert, så har folk stort sett trent hver dag og holdt seg i form til vi kunne starte opp med fellestreninger. Jeg håper at vi er i bra form når vi kommer i gang. Det går jeg ut i fra at andre lag også har gjort, så det blir spennende å se hva slags fysisk forfatning man er i. Det viktigste for oss blir primært å holde troppen skadefri, slik at man kan benytte hele troppen. Som du er inne på så blir det et tøft program, så vi håper at vi kan ha med oss hele troppen og at vi kan rullere litt på den utover høsten.

Nettavisens tabelltips

for OBOS-ligaen 2020

1. Lillestrøm

16. Øygarden

15. Raufoss

8. KFUM

13. Grorud

4. Tromsø

11. Strømmen

9. Jerv

5. Kongsvinger

10. HamKam

2. Ranheim

14. Stjørdals-Blink

7. Ull/Kisa

12. Åsane

3. Sogndal

6. Sandnes Ulf

FORRIGE

3. Sogndal

NESTE

5. Kongsvinger