22496958.jpg

Adem Güven ønsker å kjempe om opprykk med Kongsvinger i 2020. Foto: Astrid Pedersen

Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen 2020:

- Flere hadde forventet at Sami Hyypiä skulle komme hit, men jeg må si at det kom en enda bedre trener

Adem Güven innrømmer at han fikk med seg ryktene som sa at Liverpool-legenden skulle bli klubbens nye sjef. Finnen som til slutt fikk jobben har imponert Kongsvinger-kapteinen.

av Stian André de Wahl

Tabelltipset: 5. plass – Kongsvinger

(I fjor: 5. plass)

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Adem Güven?


- Det så veldig bra ut før korona-utbruddet. Om vi skal ta det som utgangspunkt så synes jeg vi var kandidater til opprykk. Vi har godt nok lag til å kjempe oppe i toppen og har kjempet i playoff de siste årene. Vi vil gjøre det bedre enn i fjor.

- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?


- Simon Marklund har vokst veldig. Han er veldig god og en spennende spiller. Han er god i trange situasjoner og har bra teknikk som finner rom. En smart, ung spiller som jeg har tro på.

- Hvilke lag tror du rykker opp fra Obos år, og hvorfor?


- Det er de som har gått ned fra Eliteserien. Lillestrøm og Tromsø er nok de to, så må vi andre kjempe bak dem.

- Hvilke lag vil slite i bunnen?


- Det er alltid lag fra 2. divisjon som overrasker og herjer litt. Det er vanskelig å si, men Strømmen har levd farlig noen år og har ikke så stort budsjett. De lagene som har spillere med jobb ved siden av skal slite litt. Kanskje Øygarden får kjenne det litt selv om de har vært gode tidligere sesonger. De har også mistet treneren som var viktig for dem.

- Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?


- Om jeg ikke skal nevne meg selv, hehe. Det er mange gode spillere, men jeg håper det blir Simon Marklund hos oss. Thomas Lehne Olsen er en god spiller og en god avslutter. Han spiller på et lag som sikkert kommer til mye sjanser, men alt i alt så velger jeg Marklund.

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Obos har du størst sans for?


- Jeg husker jo ikke alle trenerne rundt om, men han som trener KFUM, Jørgen Isnes, tror jeg er en god trener. Jeg liker også Steffen Landro som har dratt til Sandnes. De har gjort mye bra med små ressurser og har tydeligvis mye kunnskap.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Obos-ligaen i år?


- Det er en liga der det går frem og tilbake og mye som skjer. Direkte fotball og mye kjemping og spenning. Lag kan kjempe høyt lenge, så plutselig kjempe mot nedrykk. Det er litt kokos-liga.

- Hvilken bortebane i Norge liker du best - og hvorfor?


- Det er Sandnes/Ulf sin bane, der har jeg scoret mye mål i alle bortekamper. Men nå har de byttet stadion, så det er jeg ikke så glad for, hehe. Jeg likte meg godt på den gamle gressmatta. Jeg scoret så å si alltid på den banen. Ellers må det kanskje bli Åråsen hvis det hadde vært tilskuere. Den tror jeg hadde vært morsom.

- Hvis du må trekke frem ett talent i Obos du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du?


- Jeg har ikke så god oversikt på alle rundt i ligaen. Vi har jo Martin Vinjor her i klubben som er et stort talent. Det er en god spiller som er ettertraktet.

- Hva er det beste og verste med å spille i Obos-ligaen?


- Det verste er tunge reiser med buss. Turer til for eksempel Sogndal med buss er jo kjedelig, men det er ikke så ille i det store og det hele. Det beste er at det er spenning og ligaen er morsom.

- Du har jo vært innom alle de tre store klubbene i Innlandet i Raufoss, Ham/Kam og Kongsvinger. Har du fått mye kommentarer på akkurat det?


- Jeg er ikke så dårlig likt i de klubbene jeg har vært tror jeg. Har aldri vært en som har gira opp noe spesielt og holdt ganske lav profil. Jeg er jo fra Raufoss og tror jeg er ganske godt likt der. Det er kanskje litt mindre på Hamar på grunn av forholdet til Kongsvinger.

- Du begynner å bli en rutinert spiller. Har du fremdeles ambisjoner om større utfordringer eller har du slått deg til ro i Kongsvinger?


- Jeg har jo fått tilbud om å gå til større klubber tidligere både i fjor og nå i vinter. Jeg hadde muligheten til å spille i Eliteserien nå, men ambisjonene mine er helst å spille i Eliteserien med Kongsvinger. Jeg har spilt mange kamper på det nivået før og også spilt i utlandet i Tyrkia. Jeg er jo 34 år nå og har slått meg til ro her i Kongsvinger med ambisjon om å rykke opp med dem.

- Jeg har kjøpt hus og har familie her. Jeg har slått meg litt til ro her og det blir ikke bare mitt eget valg. Hadde jeg vært litt yngre så hadde jeg nok tenkt litt mer på det.

- Hvordan vil du beskriver oppholdet du hadde i Tyrkia?


- Hva skal jeg si. Jeg er godt fornøyd med det valget om å gå til Tyrkia og oppleve den forskjellen fra Norge. Det er litt annerledes, det må jeg si. Vi rykket jo opp og da ble det enda mer profesjonelt rundt klubben der, men det var en opplevelse de to årene der nede. Jeg fikk alle pengene mine til slutt etter at vi rykket opp. Det var vel litt med det å gjøre at vi fikk alt utbetalt. Klubben gikk jo konkurs bare to-tre år etter jeg dro, så jeg så jo at turbulensen skulle kommer.

- Hvordan opplever du Mika Lehkosuo, deres nye finske trener?


- Det er en fin trener og han er veldig profesjonell. Vi har fått et sterkere lag på grunn av han.

- Det gikk jo en stund rykter om at en annen finsk fotball-legende skulle ta over. Liverpool-legenden Sami Hyypiä ble nevnt hyppig. Fikk du med deg noe av det?


- Ja, jeg gjorde det. Det var flere som hadde forventet at Hyypiä skulle komme hit, men jeg må jo si at det kom en enda bedre en. Mika har jo spilt i Serie A, så han har jo erfaring fra utlandet han også. Jeg trodde ikke at Hyypiä skulle komme hit selv om flere andre snakket om det, så jeg lo litt når jeg hørte det. Vi er fornøyde med treneren som kom inn selv om det var et litt overraskende valg.

Nettavisens tabelltips

for OBOS-ligaen 2020

1. Lillestrøm

16. Øygarden

15. Raufoss

8. KFUM

13. Grorud

4. Tromsø

11. Strømmen

9. Jerv

5. Kongsvinger

10. HamKam

2. Ranheim

14. Stjørdals-Blink

7. Ull/Kisa

12. Åsane

3. Sogndal

6. Sandnes Ulf

FORRIGE

4. Tromsø

NESTE

6. Sandnes Ulf