22898895.jpg

SPÅR GOD SESONG: Ull/Kisas Christian Aas. Foto: Ørn E. Borgen (NTB scanpix)

Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen 2020:

Ull/Kisa-veteranen advarer rivalene Lillestrøm før møtet med OBOS: - De kommer til å få kjørt seg

Christian Aas vil nødig trekke frem seg selv som en å følge med på i år, men er klar på at Ull/Kisa har nok av spennende spillere i egne rekker før sesongen sparkes i gang.

av Anders Zerener

Tabelltipset: 7. plass – Ull/Kisa

(I fjor: 8. plass)

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Christian Aas?


- Nei, jeg synes vi har fått på plass et veldig bra lag. Henta inn gode spillere, med en god stamme, så jeg har veldig troa på at vi kan havne i topp-seks. Det ser veldig bra ut!

- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?


- Vel, å be folk om å følge med på en 33-åring, det skal de slippe... Vi har så mange spennende, den synes jeg er vanskelig. Men hvis vi skal nevne noen nye da, med godt potensial, så er det jo spillere som Nickolas Walstad og Espen Bjørnes Garnås noen å følge med på. Det er ganske jevnt over fjøla hos oss.

- Hvilke lag tror du rykker opp fra OBOS i år, og hvorfor?


- Jeg tror at Lillestrøm er sterkest, de har jeg veldig troa på. Så er det naturlig med Tromsø og Ranheim, men der tror jeg det blir jevnere. Og så er det mange spennende lag rett bak i sjiktet. Lillestrøm er nok helt klarest, spør du meg.

- Hvilke lag vil slite i bunnen?


- Det er naturlig å tro at disse nyopprykka laga kan slite litt. Det er ofte sånn at to tredjedeler får det tøft, og så er det et lag som overrasker. Jeg synes Grorud har sett spennende ut, men jeg mistenker at de ikke har brei nok stall i lengden. De kan få slite litt. Øygarden kan få det tøft! Stjørdals-Blink har jeg ikke sett spille, og Åsane kan også få utfordringer. Det blir nok noen overraskelser.

- Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?


- Hehe, det er et godt spørsmål. Dette synes jeg er vanskelig, mye fordi at ligaen er så jevn. Hvis jeg skal trekke frem den største profilen, så blir det vel Thomas Lehne Olsen i LSK. Han er en god Eliteserie-spiller, så han kommer nok til å gjøre det veldig bra i år.

- Og det faktum at LSK nå er i OBOS-ligaen, gir det en ekstra motivasjon for dere?


- Det er litt ekstra spesielt for oss, som nå møter et lokalag. Det er absolutt en ekstra motivasjon, og vi ønsker å hevde oss mot de. Men som sagt, de er ganske bra favoritter i utgangspunktet, men de kommer til å få kjørt seg litt i OBOS også. Det har rykka ned lag til OBOS tidligere som har fått trøbbel, så at de bare planker gjennom 30 kamper tror jeg ikke skjer. De kommer nok til å plukke jevnt og trutt, og så tar de opprykk til slutt.

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i OBOS har du størst sans for?


- Uten at jeg kjenner han i det hele tatt, så har jeg litt sansen for Steffen Landro i Sandnes Ulf. Jeg synes han virker flink. Jørgen Isnes har også gjort en kjempejobb med KFUM.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Obos-ligaen i år?

- Det er fordi det er en tett, jevn og morsom liga. Det kan renne inn mål alle veier, og det er trøkk i alle kamper - med masse mål. En periode ble det vel kalt verdens jevneste liga, så det er mye spenning hele veien. Det bør bli seerverdig!


- Hvilken bortebane i Norge liker du best - og hvorfor?


- Her må jeg tenke, fordi vi varierer så fælt! En sesong så vinner vi alle bortekampene og taper hjemme, den neste sesongen har det vært motsatt. Jeg synes jo det var veldig morsomt da vi møtte Viking borte det året de rykka opp, da var det mye folk og bra trøkk. Vi har også hatt noen gode bortekamper mot Tromsdalen. Dette er litt kjedelig svar, men vi varierer så mye! Det hadde vært enklere med bortekampene jeg ikke liker.

- Hvis du må trekke frem ett talent i Obos du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du? (kan både være fra egen klubb eller ikke)


- Jeg synes han Magnus Knudsen i Lillestrøm så veldig god ut! Hmm, igjen må jeg tenke ... Sivert Mannsverk i Sogndal har jeg hørt mye positivt om. Vi har heldigvis mye spennende i egen klubb også!

- Hva er det beste og verste med å spille i OBOS-ligaen?


- Det beste er jo spenninga gjennom hele sesongen, det er alltid noe å spille for. Du kan tape noen kamper på rappen å bekymre deg for kvallik og nedrykk, eller så vinner du et par kamper og tenker på det nøyaktig motsatte. Spenninga er jo det morsomste. Negative må vel i så fall være at det er litt krigerliga, selv om det har blitt bedre de siste årene. Det blir noen rene krigerkamper, hvor man kanskje spiller med litt mer tempo enn kvaliteten tilsier, og så blir det litt «Hawaii». Det er kanskje det som skiller fra Eliteserien, hvor det er litt jevnere.

Nettavisens tabelltips

for OBOS-ligaen 2020

1. Lillestrøm

16. Øygarden

15. Raufoss

8. KFUM

13. Grorud

4. Tromsø

11. Strømmen

9. Jerv

5. Kongsvinger

10. HamKam

2. Ranheim

14. Stjørdals-Blink

7. Ull/Kisa

12. Åsane

3. Sogndal

6. Sandnes Ulf

FORRIGE

7. Sandnes Ulf

NESTE

8. KFMU