KLAR BESKJED: August Mikkelsen har fortsatt god kontakt med Manchester United-stortalent Isak Hansen-Aarøen. Foto: Montasje (NTB)

Etter å ha herjet i Eliteserien kom meldingen fra United-talentet


August Mikkelsen (21) briljerte i Eliteserien forrige sesong. Kompis og Manchester United-talent Isak Hansen-Aarøen (17) følger nøye med og har en plan for duoen.


Solar panel, Natural landscape, Cloud, Sky, Atmosphere, Daytime, Light, Sunlight

av Sjur Tveito

Tabelltipset: 14. plass – Tromsø

(I fjor: 12. plass)

- Forrige sesong ble gjennombruddsesongen din, August Mikkelsen. Denne sesongen vil det være mer press på deg, hvordan vil du takle det?


- Jeg tror jeg vil takle det bra. Jeg liker å spille litt under press og jeg tror det skal bli bra. Det er jo selvfølgelig mye artigere når du får det til under press i tillegg. For min egen del så kjenner jeg at jeg liker det presset.


- Det blir jo raskt spekulasjoner om fremtiden når en spiller slår igjennom i ung alder og det kommer raskt rykter om overganger til utlandet. I ditt tilfelle kom det også rykter om overgang til Bodø/Glimt. Hvordan forholdt du deg til det og var du på noe tidspunkt nær å signere for Glimt?


- Jeg tror det bare var noe Glimt-fansen hadde lyst til, sånn jeg har forstått det. Jeg tror ikke det har vært noe mer enn det. Jeg vet egentlig like lite som alle andre. Når jeg er under kontrakt med TIL og spiller der, vil alltid fokuset mitt være der og på å bli bedre for hver dag som går. Når det kommer noe konkret og som kan tas videre så vil man prøve å se på det. Så lenge det bare er rykter og interesse klarer jeg å styre det ganske fint unna.


Sports uniform, Ball game, Shorts, Soccer, Jersey, World, Player, Yellow

KOBLET TIL GLIMT: August Mikkelsen ble koblet til Bodø/Glimt, men i desember skrev han under på ny kontrakt med Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB)

- En spiller som gikk fra Tromsø til Glimt foran denne sesongen var Runar Espejord. Det førte til mange sterke reaksjoner fra TIL-fansen. Hvordan la dere merke til dette og hva tenkte dere om overgangen?


- Selvfølgelig blir det reaksjoner når en spiller som har gått i rekkene i Tromsø går til Glimt. Da skal det være reaksjoner fra fansen. Det var vel egentlig som forventet. Men vi har jo mistet en god spiller, men sånn vil det alltid være i fotballen. Spillere kommer og går, men det er ikke noe vi går rundt og tenker på. Vi gjør noe med de som er her i klubben, og de som ikke er her kan vi ikke gjøre noe med.


- Du skrev under på en lang kontrakt med Tromsø i desember som strekker seg til 2025. Er du bekymret for at det kan gjøre det vanskeligere å få til en overgang bort en gang i fremtiden?


- Jeg ser ikke på det at det skal gjøre det vanskeligere. Er man god nok blir man solgt. Det er jo det som er målet. Jeg ser litt annerledes på den kontraktslengden enn at det blir vanskeligere å bli solgt. Jeg tenker man må prestere på banen og være god, så vil det dukke opp muligheter.


- Det er alltid en diskusjon om unge spillere skal spille flere år i Norge eller reise tidlig utenlands. Et tidligere stort Tromsø-talent, Isak Hansen-Aarøen, valgte å reise ut tidlig til Manchester United. Hva er dine tanker om det?


- For noen så funker det å dra tidlig ut til utlandet, og for andre så vil det å spille i Eliteserien i en alder av 20 og oppover være bra for dem. Så er det sånn at for de som drar til utlandet, for eksempel som Isak, så går de gode skoler der og får lært mye. Det er vanskelig å si hva som er best, for folk er forskjellige. For noen kan det være bra å dra tidlig ut og gå akademi-skolen, mens for andre kan det være bra å være i norske klubber og spille i Eliteserien i ung alder. Selvfølgelig er det gode skoler i Eliteserien også. For den det gjelder må man bare prøve å veie opp hva som er best for seg selv.Property, Product, Wood, Mammal, Font, Line

SLO IGJENNOM: August Mikkelsen var en av Tromsø sine beste spillere forrige sesong.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB)

- Du har tidligere spilt litt sammen med Hansen-Aarøen. Hva sier han om oppholdet i Manchester United?


- Vi holder fortsatt kontakten oppe og gir hverandre litt tips her og der. Det er en god kompis, så det er artig å se han gjøre det bra i United. Det er en bra skolen der nede, med masse dyktige folk rundt han. Han sier det er bra for utviklingen hans, og han får spilt gode kamper med god matching på U23-laget. Man ser jo han gjør det bra i Manchester nå, så det er artig å se.


- Hva sier han om dine prestasjoner i Tromsø?


- Han synes det er artig. Han sier han følger med. Han sier at en dag skal vi spille på samme klubb, en eller annen gang. Det hadde vært gøy det.


- Du fremstår som en rolig gutt som kanskje ikke lager de største overskriftene i media. Men i bortekampen mot Brann i fjor ble det litt melding i media da Kåre Ingebrigtsen mente du gikk inn for å skade Daniel Pedersen. Hva var det som gjorde at du reagerte på det han sa da?


- Det var fordi han påsto jeg skadet han med vilje, noe som ikke var intensjonen min i det hele tatt. Som jeg har sagt tidligere, så så jeg han ikke komme og at han da legger skylden på meg, og sa at intensjonen min var å skade han, det synes jeg ble dumt. Det var ikke det som stemte i det hele tatt. Der var derfor jeg reagerte. Jeg ville aldri gå ut på banen for å prøve å skade en motspiller. Så det synes jeg var litt teit gjort av han.


- Fikk du høre det fra Brann-fansen etter den episoden?


- Ikke som jeg har fått med meg i hvert fall.


Sports uniform, Shorts, Photograph, Football, Ball, Jersey, Cleat

REAGERTE: Denne situasjonen første til en liten ordkrig mellom daværende Brann-trener Kåre Ingebrigtsen og August Mikkelsen. Foto: Marit Hommedal (NTB)

- Forrige sesong ble det åtte mål og to assist i Eliteserien. Hva er målet i år?


- Mine personlige ambisjoner er klart og naturlig å sette et litt høyere antall målpoeng. Det har jeg gjort også, men akkurat antall vil jeg holde litt for meg selv. Men selvfølgelig vil jeg bidra med målpoeng for laget, så håper jeg at vi kan komme på en høyere tabellplassering enn dere har tippet.


- Hva tror du om ditt lag denne sesongen?


- Jeg tror vi kommer til å gjøre en god sesong i år. Jeg tipper vi kommer til å havne litt høyere på tabellen enn dere har tippet. Vi har en sulten og ung spillergruppe, og vi har mye bra på gang. I fjor høst hadde vi en veldig bra periode i høst som vi har lyst til å bygge på videre inn mot denne her sesongen. Det er mye spennende her oppe i nord for tiden.


- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på denne sesongen?


- Vi har mange gode spillere, blant annet Kitolano, Moses, men en vi skal følge ekstra godt med på er Casper Øyvann. En god midtstopper som er veldig bra.


- Hvem er ditt idrettsidol?


- Det er Neymar. Han er en leken spiller. Det han gjør på banen er magisk. Det er få som kan gjøre det han gjør på banen. Han gjør sin greie og koser seg med fotballen. Han er en jeg har fulgt med mye på siden jeg var liten, og som jeg fortsatt følger med på.


Azure, Rectangle, Font

OVERGANGER:

INN:

Tomas Stabell (Senja, tilbake fra lån)
Tobias Hafstad (Arendal, tilbake fra lån)
Warren Håkon Chrisofer Kamanzi (Rosenborg)
Jakob Haugaard (AIK, lån)
Oskar Aron Opsahl (Vålerenga)
Zyen Jones (Ferencvaros)


UT:

Magnus Andersen (kontrakt utgått)
Isak Helstad Amundsen (Bodø/Glimt, tilbake fra lån)
Mikael Norø Ingebrigtsen (kontrakt utgått)
Daniel Berntsen (kontrakt utgått)
Adam Ørn Arnason (kontrakt utgått)
Zdeněk Ondrášek (Wisla Krakow)
Jacob Karlstrøm (Molde)
Tomas Totland (Häcken)
Runar Espejord (Heerenveen, tilbake fra lån)


TROMSØS TRENINGSKAMPER:

10. februar: Aalesund - Tromsø 2-1 (Kjelsrud Vik)
18. februar: Alta - Tromsø 1-2 (Øyvann, Moses)
25. februar: Lillestrøm - Tromsø 1-1 (Øyvann)
28. februar: Helsingborg - Tromsø 1-1 (Jones)
4. mars: Tromsø - Tromsdalen 1-0 (Opsahl)
12. mars: HamKam - Tromsø 1-0