Bedre middager til rimeligere pris

Slik fikk familien det til

Rectangle

Om man ikke planlegger godt kan middagene fort bli en stor utgift på familiebudsjettet. Med noen smarte triks kuttet familien Enger fra Hamar kostnadene betraktelig.   

– Før gikk det mye i rask og kanskje litt usunn mat. Nå har vi lært at det er like enkelt å slenge sammen en god wok med laks i, forteller Ronny Enger.

Den siste uken har han og familien på Hamar kun benyttet seg av Billigmiddagtilbudet til Extra Maxi. Der får man alltid 20% avslag på et kylling-, kjøtt-, fisk- eller vegetarprodukt.

Målet har vært å gjøre middagene så billige, varierte og smakfulle som mulig ved å benytte seg av Billigmiddagproduktene.

Det har gått over all forventning, ifølge familiefaren:

– Jeg var ikke klar over at det var så mange raske og sunne oppskrifter på nettsidene til Extra. Selv om vi er mye på farten og har lite tid til å lage mat har vi nå fått flere strenger å spille på.

Samtidig har familien lært at sunt og godt ikke nødvendigvis betyr dyrt:

– Før brukte vi ekstremt mye penger på mat. Man tenkte ikke så mye over hva man kjøpte, men nå har vi blitt mye mer prisbevisst og handler mer på tilbud enn tidligere. Billigmiddag og kjøp av flest mulig tilbehørsprodukter fra Xtra-serien fungerer kjempebra, forteller Enger.

Brown, Amber, Yellow, Orange, Rectangle
Brown, Amber, Yellow, Orange, Rectangle

Se hvordan familien fikk det til i videovinduet overVisste du at Extra alltid har -20% på et kjøtt-, fisk-, kylling- og vegetarprodukt?

Annenhver uke finner du nye spennende Billigmiddagprodukter i din Extra butikk.  Med Extras middagstips er du sikret billig, god, enkel og variert middag for hele familien hver uke.

God Billigmiddag!
5 tips: Slik kan familier spare penger på middag

“Hva skal vi ha til middag?”

Dette spørsmålet er nok en gjenganger i fleste norske familiehjem. Det er nemlig ikke like lett å rekke over alle dagens gjøremål og likevel ha en variert middagsmeny ferdig planlagt.

Resultatet kan fort bli dyre matinnkjøp og raske, gjerne usunne alternativer.

En som kjenner godt til dette er den anerkjente matbloggeren og forfatteren Lise Vermelid Kristoffersen, også kjent som “Pengesnakk-Lise”.

– Jeg har erfart at det er mange familier som ønsker en endring, men ikke vet hvor de skal starte. Her tenker jeg det er viktig å starte med noe enkelt, for eksempel hverdagsmåltidene! forteller Lise.


På bloggen sin Pengesnakk hjelper hun familier over hele landet bedre privatøkonomien sin. Hun mener matposten på budsjettet er noe av det første du bør se på.

Nå deler hun sine 5 beste tips på hvordan du bør gå frem:


Face, Joint, Smile, Plant, Shoulder, Sleeve, Houseplant

“Penge-Lise” hjelper nordmenn over hele landet med å kutte i matbudsjettet.  Foto: Kristine Elvemo

1. Planlegge

– Dette er det aller viktigste punktet. Legg en plan! Start med hva familien skal de neste dagene. Er det tidlig trening må tirsdagsmiddagen være rask. Er det planlagt besøk på onsdag, må du sørge for at det ernok mat til alle. Skal dere bort, eller må spise noe på farten den dagen trenger du ikke å planlegge eller handle inn middag for fredag. Pleier du å sette rester i kjøleskapet, men glemmer å spise dem? Legg inn en restefest på torsdag, så sparer dere penger.


2. Bruk opp maten som finnes hjemme

– Planlegg middagene med utgangspunkt i det som finnes hjemme. Sjekk i kjøleskapet hva du bør bruke før det går ut på dato. Se om det er noe du vil spise i fryseren. Ta en runde i tørrvareskap og skuffer. Er det noe som passer å bruke i ukens middager? Skriv opp hva som mangler for å gjøre ingrediensene du har funnet frem om til hele måltider og handle etter denne listen.


3. Ha et budsjett, og følg med på det i løpet av måneden

– Del det gjerne opp uke for uke, så du vet hvilke summer du har å forholde deg til hver gang du handler. Aner du ikke hva matbudsjettet deres bør være på? Sjekk hva dere har brukt tidligere måneder, og sjekk hvilke summer SIFOs referansebudsjett viser for din familie. Å handle etter handleliste hjelper deg å holde budsjettet. Planlegg hva som skal handles når du er hjemme, ikke mens du er i butikken.  


4. Se etter billigere alternativ

– Mange varer finnes i flere varianter. Velger du etter vane eller pris? Billigmiddag og Xtra-serien er de billigste alternativene hos Extra. Se også etter nedprisede varer i butikken. Varer settes ned i pris på grunn av kort holdbarhet eller ødelagt emballasje, men de er ennå like gode.


5. Senk kravene

– Det må ikke være noe nytt og spennende flere ganger i uka. En enkel suppe er deilig de dagene det er nybakt brød hjemme, og en omelett med grønnsaker i er også en fullverdig middag. Og står du helt fast? Å sjekke ut middagstipsene til Extra og Billigmiddag er alltid en innertier!

Alltid Billigmiddag hos Extra

Sjekk ut Extras middagstips

SNITZEL MED KREMET SPINAT

Snitzelen er saftig og mør og med en sprø og fin panering. I tillegg er den helt kjøttfri og vegetarisk!

FYLT TORSK MED HOLLANDAISE, ASPARGESBØNNER OG FENNIKEL

Panert torsk fylt med skikkelig hollandaisesaus laget med smør og sitron, det er ren luksus.

Staple food, Kitchen utensil, Al dente, Tableware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish, Pasta
Fines herbes, Food, Tableware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish, Garnish

BLOMKÅLSUPPE MED KJØTTBOLLER OG SØTPOTETER

Blomkålsuppe er rask og lettvint middag. Med hjemmelagde kjøttboller, blomkål og søtpoteter blir suppen ekstra god og mettende

KYLLING MED HOISINSAUS OG GRØNNSAKER

Kyllingfilet som er ferdig strimlet, er raskt å lage til. Mens risen koker, steker du kylling, mais, paprika og rødløk i pannen og smaker det til med hoisinsaus og limesaft.

Kitchen utensil, Fines herbes, Food, Tableware, Dishware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish
Staple food, Tableware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish

Gjør som familien Enger!

Font