Smile, Workwear

Håndballprofil Sherin Obaidli (30) fant drømmestudiet i Molde

Molde-kaptein Sherin Obaidli (30) kombinerer livet som toppidrettsutøver med lederutdanning ved Høgskolen i Molde. Hun takker skolen for god tilrettelegging.

Annonsørinnhold fra

– Jeg begynte å studere fordi jeg ville ha noe ved siden av håndballen. Da passet det veldig fint å ta en bachelor i Sport Management ved Høgskolen i Molde, innleder 30-åringen.

Studieprogrammet, også kalt idrettsledelse, gir deg økt kompetanse innen sport, økonomi, markedsføring, organisasjon og ledelse. Et ypperlig valg dersom du vil kombinere din interesse for idrett med en lederutdanning.

– Jeg ser for meg en fremtid i et lag eller i en organisasjon innen idretten. Sport Management virket som et spennende studium med masse forskjellige fag, tilføyer moldenseren.

PÅ SKOLEBENKEN: Sherin Obaidli ser for seg å jobbe innen idretten også etter håndballkarrieren. Da gjør hun lurt i å studere Sport Management ved Høgskolen i Molde.

Lokale og nasjonale samarbeid

Under utdanningen får du kompetanse på tvers av fagfelt for å forstå og kommunisere effektivt. Du vil også lære hvordan motivasjon og produktivitet virker hos frivillige.

– Vi lærer litt av alt og det synes jeg er ganske fint. Du får et veldig godt innblikk i hvordan en idrettsklubb blir drevet.

Studiet er ett av få lignende tilbud i Norge. Skolen har utviklet et lokalt samarbeid med idrettskrets og de største idrettsklubbene, men også nasjonalt med Norges Fotballforbund.

– Det siste året er det utplassering i klubb, krets eller forbund samtidig som du skriver bachelorgraden. Da får du virkelig prøvd deg i en organisasjon, sier Obaidli.

Berømmer skolen

Studiet passer godt for deg som ser for deg en jobb innen idrettsledelse. Det passer også godt for deg som allerede jobber innenfor idretten, men som ønsker å lære mer om hvordan man kan tenke strategisk og kreativt i en verden preget av konkurranser og endringer.

– Du trenger definitivt ikke være idrettsutøver for å studere Sport Management. Jeg må uansett skryte av høgskolen for hvordan de tilrettelegger for studentene sine, skryter 30-åringen.

Selv lever MHK-profilen et hektisk toppidrettsliv med alt det innebærer av treninger, reising til bortekamper og arrangementer i regi av klubben.

– Lærerne har vært flinke til å legge til rette, slik at jeg har klart å levere obligatoriske oppgaver. For meg har det vært veldig enkelt å leve en hverdag som både student og toppidrettsutøver, sier Obaidli som attpåtil jobber i klubbens markedsavdeling.

Du får et veldig godt innblikk i hvordan en idrettsklubb blir drevet.

Sherin Obaidli

Bachelor i Sport Management?

Les mer her!

Kan spesialisere deg

Etter endt utdanning har du bred kunnskap om de økonomiske og juridiske problemstillingene som kan oppstå i idretten. Du har også inngående kjennskap til treningsfaglige prinsipper, strategiske prosesser, prestasjonspsykologiske metoder og markedsføringens virkeområder.

I femte og sjette semester har du muligheten til å ta valgfag. Marketing, idrett og bærekraft og webutvikling er bare et lite knippe valgmuligheter.

– Studiet anbefales virkelig om du interesserer deg for idrett, påpeker hun.

Studiet er bygd opp slik at studentene hvert semester kombinerer ett eller flere idrettsfag med økonomiske og administrative fag.

Oppfordrer jenter til å søke

Idrettspresident Berit Kjøll er blant dem som ønsker seg flere kvinnelige ledere i norsk idrett. Tall fra norsk idrett viser at andelen kvinner i lederposisjoner øker kraftig.

Den trenden tror Sherin Obaidli vil fortsette.

– Det kommer stadig flere kvinner til, så jeg regner med at vi blir enda flere kvinnelige ledere i løpet av de neste ti årene.

Studiet gjennomføres som en kombinasjon av forelesninger, seminarer, gruppearbeid, individuelle hjemmeoppgaver og praksis. I enkelte emner må du levere obligatoriske arbeidskrav for å gå opp til eksamen.

– I tillegg er Høgskolen i Molde en veldig fin skole som legger opp til sosiale aktiviteter utenom studiene. Det gjør det mye enklere for dem som flytter til Molde for å studere. De tar virkelig vare på alle studentene sine, avrunder hun.

Du kan også ta master i Sport Management. Se og hør hva Fraser Sturgess har å si om studieprogrammet:

Kontakt oss

Adresse
Britvegen 2, 6410 Molde

Telefon: 71 21 40 00
E-post: post@himolde.no

Alle foto: Høgskolen i Molde