Plant, Insect, Twig, Arthropod, Pollinator

Hvordan finne de perfekte gifteringene

Tradisjonen med gifteringer går langt tilbake i tid. Faktisk helt tilbake til oldtidens Egypt. Blant par i Egypt var det vanlig å utveksle flettete ringer av halm eller strå.

 I oldtidens Egypt var sirkelen et symbol på evigheten, og ringen et symbol på en endeløs kjærlighet. Det var også vanlig å bære ringen på venstre ringfinger, som de mente var nærmere hjertet.

Gifteringene er kanskje det mest essensielle dere kjøper til bryllupet. Siden det er et hav av muligheter, kan gifteringene også være de vanskeligste å finne. Gult gull, hvitt gull, diamanter og graveringer. Gifteringen skal tross alt sitte på fingeren resten av deres liv, så her handler det om å finne akkurat de rette.

Hvilken stil passer for deg?

Det er viktig at du velger en giftering som passer deg og din stil. Skal ringen være klassisk, moderne eller praktisk? Ønsker du å ha edelstener i ringen, eller er du mer fan av den tradisjonelle glatte varianten?

Ringen skal også være komfortabel å ha på fingeren, tåle hverdagsbruk og kunne reguleres opp og ned noen størrelser.
Fargen på gullet, rødt, hvitt eller gult gull, bør avgjøres basert på hva du bruker mest av smykker.

Body jewelry, Wedding ring, Hand, Product, Human, Finger, Gesture, Thumb, Nail, Font

Fargen på gullet, rødt, hvitt eller gult gull, bør avgjøres basert på hva du bruker mest av smykker.

 
Det er fortsatt de klassiske ringene, polert gult gull, gjerne i en buet eller rund fasong, er de mest populære.

 
Et godt råd er å ta turen til gullsmeden for å prøve forskjellige ringer. Ringene ser ofte helt annerledes ut når de kommer på fingeren. Dermed vet du nøyaktig hva slags ring du skal velge.

Visste du forresten at den som først setter gifteringen på partneren sin finger på bryllupsdagen, vil få makten
i ekteskapet?

Hvilken stil passer for deg?  

Gifteringen skal være komfortabel å ha på seg, som innebærer at formen og fasongen på ringen er god å ha på.

 
Det er også viktig at dere velger gifteringer av god kvalitet i metallet. På den måten vil ringene tåle mye.

 
Bredden på selve ringen er også viktig. Gull slites over tid, som resulterer i at ringene etter hvert blir tynnere. Det er derfor viktig å tenke gjennom tykkelse.

 
Flertallet av brudeparene velger ringer i gult gull, i 3,5 mm eller 4 mm tykkelse. Ønsker du hvitt gull, bør tykkelsen være 5 mm.

Hvitt metall har også blitt en etterspurt trend. Da anbefales platina fremfor hvitt gull, siden platina er et seigere metall, og slites på en annen måte enn gull.

Det er også viktig å tenke på om gifteringen skal sitte sammen med andre ringer. Om den er alene, skaper den et fint uttrykk på hånden.

 
Herreringen bør være litt bredere enn hennes ring da mannen ofte har en større hånd.

Body jewelry, Hand, Eyewear, Gesture, Finger, Thumb

Høyre eller venstre hånd?

I Norge er det vanlig at gifteringen sitter på høyre hånd. Det er i grunn opp til brudeparet selv hvilken hånd de ønsker å bpære ringene på. Det viktigste er paret bruker ringen på samme hånd.
De som bærer gifteringen på venstre ringfingrer, bruker ofte argumentet med at en blodåre løper direkte fra hjertet og ned til venstre ringfinger.

 
Årsaken til å sette gifteringen på høyre hånd er fordi troskapsløftet leveres med høyre hånd, og derfor bør ringen også sitte på høyre ringfinger.

Edelsten eller ikke

Noen par ønsker å ha en eller flere edelstener i gifteringen. Det er viktig å velge en edelsten med høy hardhet siden gifteringen er noe du vil ha på deg hele tiden.

 
Diamant symboliserer uskyld og troskap. Dette er den mest brukte edelstenen i gifteringene. Rubin tilfører ekteskapet kraft og lidenskap, mens safir gir fantasi og visdom. Andre par foretrekker smaragd eller turmalin.

 
Hvor mange edelstener ringen skal ha, er opptil hver enkelt. Noen ønsker en stor diamant, andre flere små.

Natural material, Wedding ring, Body jewelry

Hva skal stå i gifteringene?

Gravering på innsiden av gifteringene er ikke bare en tradisjon. Det er også utrolig romantisk. Hva inskripsjonen skal være, er helt opp til hvert par. Noen går for klassikeren Evig din, mens andre bruker kjælenavn eller en spesiell dato.

 
Tenk gjerne litt utenfor boksen og vær kreativ. Det er ingen grunn til å følge «alle andre» ved å bruke «Ditt navn og dato». Vær personlig og kreapptiv, og bruk gjerne symboler. Det kan seg være både hjerte og evighetssymboler, eller noe som er spesielt for akkurat dere.

Flash photography, Happy, Gesture, Font, Sky

Husk at teksten på graveringen ikke skal være for lang. Da blir den vanskelig å lese. Velg også en skrifttype som er enkel å lese, spesielt om gifteringene er smale.

 
Herreringen bør være litt bredere enn hennes ring da mannen ofte har en større hånd.

Bestill gifteringene i god tid

Dere bør ikke ha hastverk når dere skal velge og bestille gifteringer. Book gjerne en time hos gullsmeden slik at dere får god tid med forhandleren. Da kan dere be om råd og anbefalinger, samt prøve de ulike ringene.

 
Gifteringene bør bestilles senest fire uker før den store dagen. Selv om mange gullsmeder har kortere leveringstid, er det fint å ha god tid i tilfelle det skulle oppstå uforutsette hendelser.