Annonsørinnhold fra

Font

Bak dørene på Landhandleriene åpner det seg en ny verden av smaksopplevelser

I det som ved første øyekast ser ut som en ordinær lokal nærbutikk i Bellevuebakken, åpner dørene seg inn til et univers av unike råvarer. Her finner du både italienske spesialvarer, lokale delikatesser og egenprodusert spekemat.

— Det beste med butikken vår, er først og fremst plasseringen. Vi er en nabolagsbutikk som både nærmiljøet og turgåere bruker hyppig. Her kan de handle det de trenger, og ta seg en kopp nydelig kaffe, forteller Valentina Venturini.

Valentina er født og oppvokst i Italia, og startet i bedriften da de åpnet på Evanger i 2014. Deretter ble hun med til Bellevue for å starte butikken der. Hun er lidenskaeplig opptatt av jobben sin, og brenner for kundene og for de andre ansatte i Landhandleriene. I tillegg er hun viden kjent for å lage innmari god kaffe.

—Vi bruker mye tid på å perfeksjonere kaffeoppskriftene våre. Det gjelder både de ulike kaffedrikkene men også traktekaffen.

Vi varierer kaffemenyen etter sesong, men man vil alltid finne de klassiske kaffedrikkene.

Fem regler for lister

 • Dette er eksempel på lister/bullet points. Her legger man inn en slik type innhold
 • Begynn hvert punkt med stor forbokstav.
 • Punkter som består av to eller flere ord skal av­sluttes med punktum.

 • Punktum er valgfritt i lister der alle punktene består av ett ord.

 • Punkter med og uten punktum skal ikke blandes i samme liste. Enten har alle punktene punktum, eller så har ingen av punktene punktum.

 • I norskspråklig sammenheng skal det ikke være punktum bak tall eller bokstaver som nummererer lister.

—Sommermenyen har mange spennende kaffevarianter som vi eksprimenterer oss frem til.  Jeg anbefaler islatten, den er utrolig god, forteller Valentina.

I det man kommer inn i butikken blir man møtt av en deilig atmosfære. Det er nesten som å reise til en liten lokal butikk i Italia. Med landlig og romantisk interiør, lyslenke i taket og håndskrevne skilt, skiller butikken seg definitivt ut.

Utvalget av krydder, urter, pasta og sauser kan man se langt etter i en hvilken som helst annen dagligvarebutikk.

Her kan man hente inspirasjon til matretter fra Middelhavet med autentiske oppskrifter og et stort utvalg av pasta.

Duften av kaffe og bakevarer kan gjøre hvem som helst sulten, og med velfylte delikatessedisker er det vanskelig å ikke la seg friste.

Landhandleriene har fokus på den unike handleopplevelsen. Felles for alle butikkene er at du alltid skal oppleve god service fra hyggelige medarbeidere. Det er viktig for de ansatte å kunne tilby de beste produktene fra lokale gårdsprodusenter. Tradisjon, godt håndverk og gode råvarer er viktig for å tilby de beste produktene. I tillegg har de også fokus på økologiske alternativer.

— Her i Bellevuebakken er utvalget vårt utrolig stort. Vi har spennende delikatessevarer og  lokalproduserte varer. I tillegg har vi nybakte bakevarer hver eneste dag inkludert søndager, og vi tilbyr kaffe og kaffemat, forteller Valentina.

Alltid frisk frukt og ferske grønnsaker

Det som kanskje er ekstra spesielt med Landhandleriene er at de tilpasser sortimentet sitt etter hva kundene ønsker. De tilbyr alt man trenger av dagligvarer, men utvalget i spesialvarer er også stort. I tillegg har de et høyt fokus på frisk frukt og ferske grønnsaker.

— Fordelen med å være en liten butikk er at vi kan styre selv hvilke varer vi ønsker å ha inne. Det gjør vi i forhold til hva kundene ønsker. For eksempel nå har vi fått inn noen nydelige Amalfisitroner fra BAMA helt uten kjemikalier. Her kan man bruke hele sitronen, til og med bladene, og de lukter helt nydelig, forteller Valentina ivrig.

Evanger Landhandleri

Evanger Landhandleri har mange faste kunder, men det er også et typisk stoppested både for turister og hyttefolk. Butikken i seg selv er en opplevelse som byr på alt fra lokale råvarer og delikatesser, til nystekte surdeigsbrød.

— Vi er kjent for kanelsnurrene vi har. Det er mange som stopper her bare for å sikre seg et par. I tillegg baker vi ferske surdeigsbrød og det er det mange som setter stor pris på, forteller Monika Dereń.

Monika er butikkleder på Evanger Landhandleri og har jobbet der i åtte år. Hun elsker jobben sin og brenner spesielt for å gi kundene den unike handleopplevelsen.

I Landhandleriet har de også en egen pølsemaker, og med slik kunnskap i hus, var det ingen tvil om at de måtte satse på egenproduserte delikatessevarer. De har nå egenproduksjon av spekeskinke, fenalår og korv, i tillegg til at de lager nydelig pinnekjøtt til jul.

— Jeg elsker jobben min. Vi har så gode kunder, både faste og nye. De nye kundene blir ofte overrasket når de kommer inn i butikken fordi det er så mange varer de ikke får tak i andre steder. Ofte kommer kunder innom for å låne toalettet, men så er det så koselig her at de velger å handle og slå av en prat, forteller hun.

I tillegg til å være leder i butikken på Evanger, hjelper hun til i bakeriet når bakeren har fri. Hun baker nydelige surdeigsbrød, rundstykker og boller, og sammen med Valentina fra Bellevuebakken Landhandleri baker hun også Nordlandslefser og Vossakling.

Hver fredag og lørdag kommer bakeren Jon innom bakeriet. Da lager han boller, økologiske brød og rundtstykker til stor glede for kundene. Butikken fylles med de deiligste dufter, og kanelsnurrene er omtalt av flere som verdens beste.

Om man vil sikre seg en kanelsnurr, forteller de ansatte at det kan være lurt å bestille, for disse får ofte bein å gå på.

Sommersesongen er høysesong. Det er mange turister både fra Norge og utlandet som ønsker å stoppe på Landhandleriet. Det setter de ansatte stor pris på.

— Vi har både lokalt kjøtt og lokal fisk som gjør at kundene velger oss. Vi har fisk fra Bolstad som virkelig er den beste og ferskeste fisken. Disse produktene er det få som selger og derfor er det ekstra stas at det er noe vi kan tilby, sier Monika entusiastisk.

Bestiller varer på etterspørsel

I likhet med de andre Landhandleriene kan Evanger også bestille varer som kunder etterspør, noe som er til stor glede for de faste kundene. Her kan de få varer de ellers ikke ville fått.

— I forrige uke fikk vi en forespørsel om vi kunne bestille inn en spesiell type bacon fra Italia og da ringte jeg Valentina på Landhandleriet i Bellevuebakken, siden hun er fra Italia. Da hjalp hun meg med å bestille inn det. Kunden var utrolig fornøyd med servicen, forteller Monika

— Det jeg liker spesielt godt med jobben min er at jeg kontinuerlig lærer nye ting. I en butikk som dette er det virkelig rom for nye smaksopplevelser, forteller Monika.

I butikken har de et nydelig sortiment med utvalgte delikatesser fra blant annet Evanger Pølsefabrikk, Ostegården og Haugen Gårdsmat. I tillegg er det viktig for dem å alltid tilby frisk frukt og ferske grønnsaker.

Når det kommer til delikatessevarer som ost og pølse prøver de å variere litt på sortimentet slik at de faste kundene alltid vil finne noe nytt og spennende i butikken.

— Her pleier jeg og Valentina å samarbeide om å finne de beste produktene som sørger for gode smaksopplevelser hos kundene. Vi snakker sammen nesten hver dag om ting som dette. Vi har et tett samarbeid på tvers av butikkene og det er det som gjør det så vellykket, forteller hun.

 • Ligger langs E16 på vei til og fra Voss
 • Får baker på besøk fredag og lørdag
 • Har egen kafè avdeling
 • Arrangerer raspeballdag hver torsdag
 • Har varmdisk med deilig varmmat
 • Besøk nettsiden for adresse og åpningstider


Landhandleriet på

Evanger

Kvamskogen Landhandleri

For mange er det en velkjent rutine med en softis på benkene utenfor Landhandleriet på Kvamskogen. Er det fint vær kan du garantere at du finner hyttefolket i solsteiken langs husveggen.

De fleste som har vært på Kvamskogen har et forhold til “Naffen”, men for de som ikke har vært der på noen år, kan det være en fin overraskelse å gå inn døren.

— Her på Kvamskogen har vi tilpasset sortimentet etter det kundene våre vil ha. De fleste kundene våre er enten hyttefolk eller turister på gjennomreise, forteller Hilde Iren Ulland.

Hilde er daglig leder på Landhandleriet på Kvamskogen, og har jobbet her helt siden oppstart. Hun er oppvokst i nærområdet og har alltid hatt et forhold til Kvamskogen. Med et brennende ønske om å skape et levende sentrum på Kvamskogen, trives hun svært godt i jobben sin.

— Vi har jo mange stamkunder som handler ting de ellers ikke ville fått i vanlige butikker. I tillegg er det også viktig for oss å kunne tilby et godt sortiment innenfor dagligvare for hyttefolket. Spesielt siden vi er åpen alle dager i året utenom første juledag og første nyttårsdag, forteller hun.

Opplevelsen av det nære, det unike og det personlige står i sentrum, med delikatessevarer som ost og spekemat.

I tillegg har de fokus på det lokale, og med gode samarbeidspartnere fra lokale gårder og produsenter kan Landhandleriet på Kvamskogen tilby alt fra lokalprodusert juice og saft til nybakte brød.

I sesongen har de også friske jordbær rett i fra den lokale åkeren.

— Når folk skal på hytten er det ofte rom for å kose seg litt ekstra. Derfor er det viktig for oss å ha gode kvalitetsvarer som våre kunder setter pris på, forteller Hilde

Mange som kjører forbi, kommer gjerne innom for første gang fordi de mangler en enkelt vare som de har glemt å kjøpe. De fleste blir da overrasket over både utvalget og atmosfæren på Landhandleriet, og mange ender opp med å plukke med seg noen lokale godsaker.

— Vi opplever at de faste kundene våre er veldig takknemlig og glad for at vi er her. De er opptatt av kvalitet og kortreist mat, og vi er glad for at vi kan bidra til et levende sentrum her på Kvamskogen, forteller Hilde.

 • Et historisk samlingspunkt for hyttefolk, skigåere og turgåere
 • Et bredt utvalg av spennende lokalproduserte varer og ellers alt annet du trenger
 • Åpen alle dager i året, bortsett fra 1. juledag og 1. nyttårsdag
 • Tilpasser varesortimentet etter kundenes ønsker
 • Besøk hjemmesiden for veibeskrivelse og åpningstider

Landhandleriet på

Kvamskogen

Valentina Venturini

— Det beste med å jobbe på Bellevue er kundene. De setter utrolig stor pris på at vi er her. Vi får kontakt på en helt annen måte. Kundene slår gjerne av en prat med oss når de er innom og vi er veldig glad i dem. Det er også kjekt å kunne tilby både det som trengs til hverdagen og det som trengs til de mer spesielle anledningene.

Monika Dereń

— Jeg elsker jobben min her på Evanger Landhandleri. Det beste er kundekontakten. Det jeg også elsker med jobben min, er at jeg kontinuerlig lærer nye ting. I en butikk som dette er det virkelig rom for nye smaksopplevelser.

Hilde Iren Ulland

— Det beste med å jobbe her, er at vi kan tilpasse varene etter hva kundene ønsker, slik at vi alltid kan tilby det kunden vil ha. I tillegg er det fint å kunne støtte lokale produsenter med å selge lokale råvarer.