High-visibility clothing, Street fashion, Smile, Outerwear, Workwear, Building, Sleeve, Asphalt, Standing, Yellow

MENINGSFULL HVERDAG: Jorunn Thingnes jobber i administrasjonen, mens Vidar Edsberg jobber ute på gjenvinningsstasjonene.

Annonsørinnhold fra

Font

Derfor er Sirkula verdens beste arbeidsgiver: – Føler vi gjør en innsats for miljøet

– Når jeg ser den store trafikken inn til anleggene våre tenker jeg: Hva hvis vi ikke hadde vært her? Hva hadde skjedd da, spør Sirkula-veteran Vidar Edsberg (53). Møt han og nykommeren Jorunn Thingnes (42), bak fasaden hos Sirkula.

Vidar Edsberg er inne i sitt 17. år som driftsoperatør hos Sirkula. Han kunne ikke tenke seg en annen hverdag. Jorunn Thingnes er på den andre siden en fersking. Hun startet i Sirkula som leder for prosjekt- og utviklingsavdelingen for bare noen måneder siden.

Felles for dem begge er et glødende engasjement for miljøet, gode løsninger for innbyggerne i området og en svært givende arbeidshverdag.

Nysgjerrig på en jobb i Sirkula? Nå er en spennende lederstilling ledig

- Trygg og god arbeidsplass

Du vet de folka som kommer smilende mot deg og lurer på om du trenger hjelp når du er litt usikker på hvor du skal kaste isopor på gjenvinningsstasjonen? Vidar er en av dem.

– Jeg syns det har vært en solid arbeidsplass. Ikke minst er Sirkula en trygg arbeidsgiver. Spesielt det siste året har vi jo sett hvor viktig nettopp dette er. I tillegg er det en jobb jeg trives med. Det er også noe fint med at jeg kan bidra med å gjøre en innsats for miljøet gjennom den jobben jeg gjør, forteller den blide og imøtekommende 53-åringen.

Edsberg forteller om en stadig økende trafikk til gjenvinningsstasjonene til Sirkula. Han liker å ivareta de som trenger hjelp til å sortere avfallet sitt riktig.

– Mange klarer seg sjøl, men så er det også veldig mange som kommer bort og spør, trenger hjelp eller lurer på ting. Det er en viktig del av jobben vår å være tilstede for innbyggerne våre som trenger hjelp når de kommer til oss. Det er bare koselig.

Enorm utvikling i bransjen

Edsberg har vært med på en stor utvikling i bransjen de årene han har jobbet i Sirkula. Kanskje spesielt det siste tiåret.

– Det har skjedd mye i renovasjonsbransjen. Da jeg startet var det færre folk og mindre avfall på Hedmarken. Nå har alt økt betraktelig. Det er også stor forskjell på hvordan vi sorterer avfallet vårt. Vi har mange flere avfallstyper nå, sier Edsberg.

Det er ingen tvil om at han har en meningsfull jobb.

– Når jeg ser den store trafikken inn til anleggene våre og det store behovet så tenker jeg: Hva hvis vi ikke hadde vært her? Hva hadde skjedd da? Det er også i de stundene jeg forstår hvor viktig dette er. Det at vi har et system for avfallshåndtering som virkelig fungerer. Da føler du at du gjør en viktig jobb, forteller veteranen før han avslutter:

– Dette er så mye mer enn bare folk som kommer til oss for å kaste noe. Her blir avfallshåndteringen ekstremt godt tatt vare på.

"

Når jeg ser den store trafikken inn til anleggene våre tenker jeg iblant: Hva hvis vi ikke hadde vært her? Hva hadde skjedd da?

Vidar Edsberg, driftsoperatør i Sirkula

  • Sirkula henter avfall fra rundt 43.000 abonnenter og 10.000 fritidsboliger i eierkommunene Hamar, Ringsaker, Stange og Løten.

  • Sirkula har fem gjenvinningsstasjoner: Ved Hamar (Kretsløpsparken), i Stange, Brumunddal, Moelv og på Heggvin i Løten.

  • Sirkula har to avfallsanlegg.

  • Det er 92 ansatte i selskapet. De har også en lærling i gjenvinningsfaget og en trainee.

Om Sirkula:

Visste du at...

Street fashion, Smile, Standing, Shelf, Eyewear, Customer
Interior design, Furniture, Table, Chair, Plant, Architecture, Flooring, Floor, Bookcase, Building
Picture frame, Interior design, Property, Furniture, Shelf, Table, Shelving, Wood
Automotive tire, Motorcycle helmet, Motor vehicle, Wheel, Sportswear
Personal computer, Table, Furniture, Desk, Laptop, Shelf, Shelving
Interior design, Furniture, Table, Chair, Shelf, Bookcase, Orange, Shelving, Floor, Wood
Interior design, Plant, Table, Flowerpot, Building, Tableware, Houseplant, Wood
Interior design, Bookcase, Shelf, Property, Furniture, Shelving, Publication, Book, Wood, Architecture

SATSER PÅ OMBRUK: Mye har skjedd hos Sirkula rundt ombruk. I Resirkula i kretsløpsparken utenfor Hamar er det fem butikker som både selger brukt, redesigner og reparerer. I tillegg er det en kafeteria og et Remarked der.

– Sirkula pekte seg ut

Jorunn Thingnes jobber i administrasjon, og startet som leder for prosjekt- og utviklingsavdelingen for bare noen måneder siden. Hun har imidlertid holdt øye med Sirkula over lengre tid.

– Jeg har fulgt med på flere bedrifter i Hamar over lengre tid. Jeg syns Sirkula har pekt seg ut med tanke på å gjøre en jobb for miljøet. Det er også viktig for meg, forteller 42-åringen som også tidligere har jobbet mye med bærekraft.

Thingnes er opprinnelig fra Rudsbygd utenfor Lillehammer, men har bodd sammen med familien på Hamar de seks siste årene.

Til tross for koronapandemien har hun blitt godt kjent med sine nye kolleger.

– Det er veldig bra å være ny i Sirkula. Folk er veldig omgjengelige og jeg opplever at det er stor takhøyde her. Det er også en veldig god kombinasjon av mange forskjellige folk fra forskjellige fagområder som jobber sammen.

Smile, Table, Arm, Plant, Tableware, Flowerpot, Wood, Yellow, Houseplant, Flooring

GODT ARBEIDSMILJØ: Selv om Jorunn har kommet inn som ny under koronapandemien, har hun funnet seg godt tilrette med kollegene i Sirkula. Her sammen med HR-rådgiver Birgitte Lunn.

Tidlig ute med gode løsninger

Hedmarken ligger på topp i landet når det gjelder avfallshåndtering. Mjøsaksjonen på 1970/-80-tallet gjorde at en var tidlig ute med gode miljøløsninger rundt avfall.

På Sirkulas avdeling Heggvin har det vært stor utvikling på avfallsanlegget og det en tidligere kalte fyllinga, nå et profesjonelt deponi.

I kretsløpsparken utvikles stadig produksjonen av miljøvennlig jord av hageavfallet som kommer inn på gjenvinningsstasjonen.

Renovasjonsbilene som samler inn avfallet hos innbyggerne har siden 2017 kjørt på biogass laget av det samme matavfallet som de samler inn.

Spennende planer for avfallshåndtering

Som leder for prosjekt- og utviklingsavdelingen har Thingnes åtte rådgivere i sin avdeling som har ansvar for hvert sitt område. Deriblant ombruk.

– Jeg syns alt som har skjedd her i kretsløpsparken rundt ombruk er veldig kult.

I kretsløpsparken finner en et kjøpesenter, Resirkula, med fem selvstendige butikker med hvert sitt ombrukskonsept: Re:Elektro, GåRetro, Grønne saker, Melkespannet kalkmaling & redesign og Resport og fritid.

I tillegg samarbeides det med arbeidsinkluderingsbedriften Mjøsanker rundt mottak av ombruksvarer og kafedrift på området.

Nylig lanserte også Sirkula/Resirkula det nye konseptet «Sy-den» for reparasjon og redesign av klær.

Dette ble åpnet i samarbeid med UFF second hand som selger brukte klær i samme lokale på Torghjørnet i Hamar.


– Bærekraftig avfallshåndtering er veldig viktig for oss i Sirkula. Vi har mange planer og idéer for Resirkula nå framover, men også for Sirkula og hvordan vi kan gjøre avfallshåndteringen bedre for kundene våre. Jeg gleder meg veldig til å fortsette med dette, forteller Thingnes.

Nysgjerrig på en jobb i Sirkula? Nå er en spennende lederstilling ledig

Street fashion, Flash photography, Face, Smile, Sky, Sleeve, Standing, Grey, Asphalt, Travel

STOLT: Administrerende direktør i Sirkula, Grethe Olsbye.

– Stolt av det vi har fått til

Administrerende direktør i Sirkula, Grethe Olsbye legger ikke skjul på at de ønsker å være en attraktiv arbeidsplass og tiltrekke seg folk med kompetanse Sirkula trenger for framtiden.

– Målet vårt er å ha stolte, tilfredse og kompetente medarbeidere, sier Olsbye før hun legger til:

– Vi har en ambisjon om at Sirkula skal være et kompetansesenter innenfor vårt område, både i det private og det offentlige næringslivet. Bærekraft, miljø og kundene er det viktigste for oss.

Olsbye har selv lang fartstid i bransjen, og har vært administrerende direktør i Sirkula siden selskapet ble fisjonert fra Hias i 2016.

– Jeg er veldig stolt av den jobben de som jobber her gjør, og det vi har fått til sammen. I tillegg er det fantastisk å være en del av en region hvor folk tar gode miljøvalg.