Skole & Utdanning

Luggage and bags, Automotive design, Jeans, Eyewear, Chair

BACHELOR I UKT:

Forener det beste fra begge verdener

Teologistudent Simon Zakariassen skal bli prest, men liker aller best å jobbe med ungdom. Ved MF vitenskapelig høyskole har han funnet den perfekte utdanning som forener det beste fra begge verdener.

Annonsørinnhold fra

– Planen var egentlig å bli ungdomsarbeider, fordi det er noe jeg brenner veldig for. Jeg har vokst opp i et kristent miljø, og har mye bra erfaring med ungdomsarbeid i kirken. Derfor ville jeg ta en utdanning jeg kan bruke til skape et slikt miljø i fremtiden.

Simon Zakariassen tar bachelor i Ungdom, kultur og trosopplæring (UKT) med overgang til profesjonsstudiet i teologi. MF vitenskapelig høyskole i Oslo er det eneste studiestedet i landet som har dette tilbudet.

For Simon var valget enkelt.

– For min del er dette den beste måten å bli prest på. Det er også et bra valg for deg som har lyst til å jobbe i kirken, men ikke vet helt med hva. Har du lyst til å jobbe med ungdom, er det derimot helt perfekt, mener 22-åringen.

UKT er perfekt for deg som vil bli prest, jobbe i kirken eller med ungdom.

Simon Zakariassen

– UKT er den beste veien

Etter det første året på UKT, fant Simon ut at det var profesjonsstudiet i teologi han ville ta. De tre første årene går han sammen med UKT-studentene, samtidig som han er en del av kullet sitt på det ordinære teologistudiet.

– På UKT får du mest mulig praksis inn i teologiutdanningen din. Du møter nye mennesker og får bryne deg på folk i en stab over tid. Du får en veileder som pusher deg og hjelper deg å vokse som menneske. Det er både spennende og lærerikt, mener Simon.

Han er nå halvveis inne i andreåret på det 6-årige teologistudiet. Gjennom et såpass langt studieløp er det viktig å ha gode folk rundt seg.

Dét har Simon ved å være en del av et teologikull på MF.

– Jeg mener at UKT-veien er den beste. Den burde være standardveien. På UKT går du sammen med alle de andre kirkelige medarbeiderne, de som skal bli kateketer og diakoner. Du går i klasse med en hel stab, sier han fornøyd.

Table, Shirt, Furniture, Product, Smile, T-shirt, Desk
Yellow, Chair, Interaction
Flash photography, Performing arts, Smile, Gesture, Entertainment
Smile, Arm, Shoulder, Sleeve, Gesture
Personal computer, Laptop, Table, Smile, Fashion

Visste du at ...?

Det går ikke an å bli mer fornøyd enn teologistudentene ved MF.

De får 5 av 5 mulige i snitt på skalaen for studenttilfredshet!

– Latterlig mye praksis!

Simon er for tiden i praksis i barne- og ungdomsarbeidet i Nordstrand og Ljan menighet. Her skal han være seks timer i uka i to år.

– Det er latterlig mye praksis. Jeg elsker det! Nå får jeg muligheten til å komme skikkelig under huden på menneskene i miljøet. Det gir meg et godt innblikk i hvordan det er å jobbe i kirken og drive ungdomsarbeid, forteller han entusiastisk.

22-åringen er prestesønn og har alltid vært opptatt av teologi og å utforske "livets mysterier".

– Som prest får du lov å prøve å hjelpe folk gjennom ulike hendelser i livet. Det mener jeg er et privilegium. Du får være med å skape håp og leve i håp med andre.

Han mener kunnskap er nyttig i praksis fordi det gir mer trygghet og bedre forståelse i møte med andres syn.

– Jeg elsker det dype mysteriet og den enorme kraften som ligger i det kristne håpet. Men du må ut og snakke med folk. Alt du lærer i studiet gir mer mening når du er i praksis, fordi du får umiddelbart bruk for det i møte med mennesker.

MF vitenskapelig høyskole

  • MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn (tidligere Det teologiske menighetsfakultet) er en akkreditert, vitenskapelig høyskole.
  • MF ble stiftet i 1907 som en uavhengig teologisk institusjon på universitetsnivå, og er i dag Norges største tilbyder av teologisk utdanning og forskning.
  • MF har ca. 130 ansatte, 1300 studenter og ca. 60 på doktorgradsprogrammet (ph.d.)
  • MF er lokalisert sentralt på Majorstua i Oslo og tilbyr en rekke fasiliteter som tilrettelegger for en strålende studiehverdag.
  • I flere år har MF scoret høyt på studiebarometeret fra Nokut og er kjent for god kontakt mellom studenter og lærere.

Et unikt miljø

Teologistudenten fra Larvik mener MF er en akkurat passe stor høyskole.

– MF er stort nok til at du finner dine folk og ditt miljø. Samtidig er MF lite nok til at du kan gå bort til noen du ikke kjenner i kantina og si "Hei, jeg heter Simon. Kan jeg sitte her?"

I likhet med mange MF-studenter opp gjennom årene har Simon opplevd at de gode samtalene i kantina er en vesentlig del av læringsprosessen.

– Den kantina er noe av det beste som finnes. Her er det stor takhøyde, bokstavelig talt. Det er helt greit at vi er forskjellige og uenige. Her møter du både religionsvitere og religionskritikere. Du møter virkeligheten, ikke bare folk som lever i din verden. Da blir du tryggere på deg selv, mener han.

Selv om de to årene han har gått her har vært noe preget av korona, har nettopp det gode fellesskapet på MF vært en styrke. I tillegg vil han trekke frem de dyktige og engasjerte lærerne.

– Det er kanskje ikke alt med gammelgresk og kirkehistorie som er like spennende. Da er det bare helt fantastisk med engasjerte lærere som gjør selv de tørreste emnene til en fest!

Personal computer, Social group, Sun hat, Smile, Head, Laptop, Fedora, Interaction, Community

LEGENDARISK: MF er kjent for sitt sterke studentfellesskap og uformelle miljø. Her er det rom for alle mennesker og meninger.

Foto: Marius Bergersen/MF

Kontakt oss

Adresse
Gydas vei 4, Majorstuen
0302 Oslo

Telefon
22 59 05 00 (08.15 - 16.00)

E-post
post@mf.no