Hair, Smile, Happy, Gesture

KUNNSKAP OG VENNSKAP FOR LIVET:

– Her følte jeg meg umiddelbart hjemme

For mange er internatskole den perfekte opptakt til studentlivet. På Lundeneset VGS og de øvrige Misjonssambandets skoler får du både studiekompetanse, en god start på voksenlivet og ikke minst venner for livet.

Annonsørinnhold fra

– Det var litt vemodig å flytte hjemmefra. Men da jeg kom hit følte jeg meg umiddelbart «hjemme».

Amalie Viste husker tilbake til den spede starten på voksenlivet, da hun som 15-åring flyttet til Ølensvåg i Rogaland for å begynne på videregående.

– Når har du bodd hele livet sammen med foreldrene dine, kan det være litt overveldende å flytte alene til en fremmed plass. Men på Lundeneset tar det ikke lang tid å finne seg til rette. Her er du alt annet enn alene!

Facial expression, Flash photography, Clothing, Smile, Jeans, Shoulder, Hairstyle, Plant, Sleeve, Standing

FANTASTISK: Lars Skeiseid og Amalie Viste var to av avgangselevene ved Lundeneset VGS i 2021. Nå jobber de som miljøarbeidere ved skolen.

– Ble bare bedre og bedre

Faktisk trivdes Amalie så godt på Lundeneset at hun i fjor høst vendte tilbake – nå som miljøarbeider.

Sammen med Lars Skeiseid er hun en av to tidligere elever som i dag blant annet har ansvar for at dagens elever føler seg sett, ivaretatt og inkludert.

– Som fersk elev husker jeg det var mange nye inntrykk i starten. Men det ble bare bedre og bedre etter hvert som jeg ble kjent med de andre og lærerne, forteller Lars.

Både han og Amalie mener en viktig grunn til at elevene opplever trivsel og trygghet, er at Lundeneset er en internatskole. De fleste av Misjonssambandets videregående skoler har tilbud om internat.

– Når de fleste bor på skolen, er det lett å få seg venner. Dessuten er det alltid en lærer tilgjengelig utenom skoletiden dersom du trenger hjelp til lekser, blir syk eller av andre årsaker trenger en voksen å snakke med.

På en internatskole er det lett å bli kjent med folk på tvers av fag og klassetrinn. Du trenger ikke anstrenge deg for å passe inn eller finne «din gjeng».

Amalie Viste, miljøarbeider

"

– Veldig sosialt

Elever på internatskole setter pris på den korte veien mellom senga, klasserommet, fritidsaktiviteter, kompisene og måltidene i matsalen.

– Du spiser frokost, lunsj og middag med nærmere 200 personer. Det kan være en omstilling for noen, men for de aller fleste er det bare en vanesak, mener Amalie.

Hun presiserer at selv om du er tett på andre både i skoletiden og på fritiden, har du alltid muligheten til å trekke deg tilbake på rommet ditt når du ønsker litt tid for seg selv.

Likevel tror både hun og Lars at de fleste raskt vil oppleve at livet på en skole som Lundeneset er veldig sosialt – et sted hvor du får både minner og venner for livet.

– Selv om du kanskje ikke er av den mest sosiale typen fra før, er det stor sjanse for at du blir det på en internatskole, tror Lars.

DEKKET BORD: På Misjonssambandets skoler kommer du bokstavelig talt til dekket bord. Samtidig er internatskole en god forberedelse til voksenlivet og det å bo for seg selv.

Hva er en internatskole?

Å bo på internat er hverken som å bo hjemme eller på hybel. Du er hjemmefra, men ikke alene.

Les mer

Smile, Table, Chair, T-shirt

Selv om du kanskje ikke er av den mest sosiale typen fra før, er det stor sjanse for at du blir det på en internatskole.

Lars Skeiseid, miljøarbeider

"

– Trenger ikke finne «din gjeng»

Lundeneset VGS er en del av Misjonssambandet skoler, som på landsbasis har 12 videregående skoler – hvorav ni er internatskoler.

– Skolene har en kristen virkelighetsforståelse og profil. Mange av elevene og lærerne er kristne, men du må ikke være det for å gå her, understreker Amalie og Lars.

Lars er personlig kristen, men har flere kompiser som ikke er det – og som har stortrivdes på Lundeneset.

– Det er en skole for alle, uansett livssyn og verdisyn. Respekten og åpenheten går begge veier. Det gir mange spennende samtaler, som jeg er så heldig å få oppleve hver dag som miljøarbeider.

At flere av skolene bare har rundt 200 elever, bidrar også til det gode samholdet.

– Du blir du godt kjent med folk på tvers av klassetrinn og fag. Du trenger ikke anstrenge deg for å passe inn eller finne «din gjeng». Her er alle en del av samme fellesskap, sier Amalie.

Dette er Misjonssambandet skoler

Les mer om skolene og studietilbudene

Noe for alle

Misjonssambandet skoler tilbyr de aller fleste studieretninger på videregående nivå. Alle følger nasjonale læreplaner, men de har i tillegg et eget kristendomsfag som er obligatorisk.

Amalie og Lars mener dette gir deg mange muligheter, som gjør deg godt rustet til videre studier nesten uansett hva du velger.

– Hvis du for eksempel har yrkesfag fra før, kan du ta påbygg i 3.klasse og få generell studiekompetanse. For de som liker litt mer praksis i skolehverdagen, er det helt perfekt!

Personal computer, Smile, Laptop

VARIERT: Misjonssambandet skoler har et variert studietilbud som gir deg mange muligheter

Kontakt

Har du spørsmål eller innspill til Misjonssambandet skoler?

Send e-post til: post@misjonssambandetskoler.no

Foto: Misjonssambandet skoler