Smile, Sleeve, Gesture, Collar

JOBBER FOR INKLUDERING: Både regiondirektør i NHO, Gjermund Løyning og partner og bemanningsansvarlig i bemanningsselskapet Quality Health Care, Jostein Solli er enige om at inkludering er en selvfølgelig del av bedrifters samfunnsansvar.

Annonsørinnhold fra

– Bemanningsbransjen er en inkluderingsmaskin

For partner og bemanningsansvarlig i bemanningsselskapet Quality Health Care er det viktig å sette inkludering på agendaen. NHO beskriver bemanningsbransjen som en inkluderingsmaskin.

For Jostein Solli, en av grunnleggerne av Quality Health Care, er inkludering en selvfølge.

– Jeg engasjerer meg veldig i å finne den rette personen til et oppdrag. Det er viktig å ha troen på folk, sier Jostein.

Gründerne Jostein Solli og Lars Tretteteig startet bemanningsselskapet i 2020. De rekrutterer helsepersonell til både offentlig og privat sektor. I Quality Health Care er det stort mangfold.

– Det er veldig berikende å ha ansatte med forskjellig bakgrunn, sier Jostein.

Fem regler for lister

 • Dette er eksempel på lister/bullet points. Her legger man inn en slik type innhold
 • Begynn hvert punkt med stor forbokstav.
 • Punkter som består av to eller flere ord skal av­sluttes med punktum.

 • Punktum er valgfritt i lister der alle punktene består av ett ord.

 • Punkter med og uten punktum skal ikke blandes i samme liste. Enten har alle punktene punktum, eller så har ingen av punktene punktum.

 • I norskspråklig sammenheng skal det ikke være punktum bak tall eller bokstaver som nummererer lister.

En av de som Quality Health Care har hjulpet tilbake ut i jobb, er Karen Marie Pettersen som er sykepleier.

NYE MULIGHETER: Etter en dramatisk opplevelse ble Karen Marie Pettersen ute av stand til å jobbe en stund. Med Quality Health Care fikk hun nye jobbmuligheter som nå har ført henne til Svalbard. (Foto: privat)

Velferdsmiks mellom offentlig og privat

Regiondirektør i NHO, Gjermund Løyning, beskriver bemanningsbransjen som en inkluderingsmaskin.

– For mange mennesker er bemanningsselskaper en inngangsport til arbeidslivet. De kan også gjøre det lettere å komme tilbake i jobb, eller å trappe ned på jobb, sier Gjermund.

Han mener hjelp fra bemanningsselskap er viktig i arbeidslivet.

– Jeg tror de fleste så viktigheten av bemanningsselskaper i den ekstreme situasjonen med pandemien. Når behovet for helsepersonell ble stort bidro blant annet Quality Health Care med helsepersonell som kunne jobbe med vaksinasjon. Det er dette som er en god velferdsmiks, når det offentlige og det private samarbeider, sier han.

Vi har altfor lav sysselsetting i Norge, og jeg synes alle som vil virke må få lov til å virke.

Jostein Solli, Quality Health Care

Eye, Font
Food craving, Smile, Tableware, Plate, Cuisine, Dish, Ingredient, Dishware

Nye jobbmuligheter via bemanningsselskapet

Karen Marie Pettersen er en av de som bidro i vaksineringen i 2021. Hun fikk hjelp til å komme inn i arbeidslivet igjen av Quality Health Care. Tidlig i juli 2019 ble livet til Karen Marie snudd på hodet. I en alvorlig bilulykke brakk hun ryggen. Allerede i august prøvde hun seg tilbake i jobb igjen.

– Jeg prøvde å komme tilbake til arbeidsplassen min som sykepleier i Oslo. Det klarte jeg ikke, og det var så vidt jeg kom meg hjem igjen fra jobb den dagen, forteller Karen Marie.

NY HVERDAG: For Karen Marie Pettersen var bemanningsselskapet Quality Health Care veien tilbake til arbeidslivet. (Foto: Privat)


 • Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er Norges største interesseorganisasjon og fellesskap for bedrifter
 • Mange bedrifter mangler folk
 • Ca 20 prosent av den yrkesaktive befolkningen står utenfor arbeidslivet
 • Ved å rekruttere personer som står utenfor arbeidslivet vil du både kunne få medarbeiderne du trenger, og samtidig bidra til store gevinster for den enkelte og for samfunnet


Derfor ønsker NHO å hjelpe arbeidsgivere med å finne arbeidskraft


Slik rekrutterer du fra hele befolkningen

Road surface, Mountainous landforms, Sky, Cloud, Mountain, Snow, Asphalt

SVALBARD: Karen Marie Pettersen har fått mange nye opplevelser i sin nye jobb på Svalbard. Foto: Privat

Da Karen Marie kontaktet NAV i 2021, fikk hun vite at hun hadde mulighet til å få oppfølging og arbeidstrening. Arbeidstreningen ble dessverre stoppet kort tid etter at hun begynte, på grunn av lockdown. Hun trente seg opp i flere måneder på egenhånd, men da hun ble frisk nok til kunne søke på jobber igjen, fikk hun ingen jobb.

– Jeg tenkte «Vil ingen ha meg i det hele tatt?», sier hun.

Søsteren hennes tipset henne om en vaksinejobb, men Karen Marie var i utgangspunktet skeptisk.

– Men jeg sendte inn CV-en min til bemanningsselskapet Quality Health Care som søkte etter sykepleiere til vaksinering, forteller hun.

Dermed ble hun kontaktet av Jostein.

– Karen Marie ville gjerne prøve seg på jobben og vi hadde troen på henne, forteller Jostein.

– Vi sa til henne at «Vi tar en sjanse på deg. Vi vet ikke hvordan du vil takle denne jobben, men vi tror på deg!» Vi snakket også med vår oppdragsgiver rundt Karen Maries situasjon og fikk tommel opp, forteller han.

– Karen Marie gjorde en kjempejobb for oss i QHC og var en av de mest betrodde medarbeiderne på dette prosjektet.

Å sysselsette flere

Til bedriftsledere som vurderer å inkludere, har Jostein en klar beskjed:

– Jeg mener at alle ledere har et stort ansvar for å bidra til mangfold i sin virksomhet. Å bidra til mangfold og inkludering skal stå høyt på en leders agenda – det skal falle naturlig inn. Som bedrift er det helt naturlig at man må tilrettelegge for å sysselsette flere. Vi har altfor lav sysselsetting i Norge, og jeg synes alle som vil virke må få lov til å virke, sier han.

– For meg er det å skape arbeidsplasser en motivasjon til å stå opp om morgenen.

Jostein Solli, Quality Health Care

Eye, Font
Suit trousers, Automotive design, Smile, Sleeve, Collar

Jostein opplever også at mange bedriftsledere han kjenner er dyktige på å jobbe med inkludering.

– Alle bedriftsledere har et ansvar for å bidra til inkludering og mangfold i egen bedrift – og vi bør også oppfordre kunder og samarbeidspartnere til å gjøre det samme. For meg er det å skape arbeidsplasser en motivasjon til å stå opp om morgenen. Det gir mye energi å se at man kan gjøre en forskjell for andre folk, sier Jostein.

Gjermund i NHO er veldig positiv til at bedrifter kan lage gode løsninger for ansatte som av ulike årsaker ikke kan eller ønsker å jobbe 100 prosent.

– Arbeidsmarkedet er fortsatt presset. Det er krevende å få tak i folk, og samtidig er det over 600.000 personer som står utenfor arbeid, sier han.

– Det er en veldig dyrebar ressurs som ikke blir tatt i bruk, og jeg tror det er viktig å finne gode ordninger slik at flere kan få jobbe og bidra, sier Gjermund.

Oppmuntrende sms-er

Karen Marie Pettersen ble værende i jobben som sykepleier i Moss lenge.

– Jeg hadde mye smerter i kroppen i begynnelsen, men jeg fokuserte på å spare all energi til jobb. I pausene gjorde jeg knebøy, og hjemme gjorde jeg styrkeøvelser på kjøkkengulvet og gikk turer. Det var så gøy å mestre jobben, og jeg fikk raskt mer og mer ansvar, forteller hun.

– Svalbard er så magisk. Jeg opplever så mye nytt. Jeg har lært meg å skyte og håndtere våpen, for å kunne beskytte meg mot isbjørn, sier Karen Marie.

Oppmuntringen og oppfølgingen Karen Marie fikk fra Quality Health Care, var gull verdt.

– Jeg fikk stadig sms-er hvor det sto «Vi hører det går bra med deg» og «Takk for at du gjør en super jobb», fra Jostein. Det var utrolig viktig for meg med de ordene, for det er ikke alltid man føler seg så flink selv, sier hun.

En dag åpnet det seg opp en ny jobbmulighet. Hun var nervøs for å takke ja.

– Jeg søkte på en jobb som bedriftssykepleier på Svalbard, sier Karen Marie.

I første omgang blir hun der frem til våren, men hvem vet hva som skjer videre.

– Svalbard er så magisk. Jeg opplever så mye nytt. Jeg har lært meg å skyte og håndtere våpen, for å kunne beskytte meg mot isbjørn. På søndag tok jeg mitt første isbad, og da var vi utenfor grensa for der det er trygt for isbjørn. Isbjørnene liker jo å svømme, men vi damene passet på hverandre og brukte bilen som badstue og omkledningsrom. Kanskje jeg blir værende her noen år, sier Karen Marie med et smil.

Takket være Quality Health Care fikk hun nye muligheter i arbeidslivet.

– Jeg hadde ikke vært her jeg er nå, uten hjelp fra QHC. Jeg er så takknemlig for at de ville satse på meg.

 • Inngå samarbeid med en bedrift i NHOs bransjeforening Arbeid & Inkludering
 • Ta kontakt med en bedrift i NHOs bransjeforening Bemanning og rekruttering
 • Rekrutter og inkluder via NAV
 • Rekrutter en lærling


Hvordan rekruttere fra hele befolkningen


Slik rekrutterer du fra hele befolkningen