Fra venstre: Eskil Domben (GET Academy), Kristin Saga (regiondirektør NHO), Kevin André Hansen (tidligere student GET Academy), Terje Kolderup (GET Academy), Geir Sollid (GET Academy), Elin Herlev Christoffersen (GET Academy) og Jørgen Rudolph Låker (Gripr).

Annonsørinnhold fra

GET Academy utdanner studenter til et arbeidsmarked som skriker etter folk: – De gjør uslepne diamanter om til diamanter

– Det har mye å si for samfunnet at flere blir inkludert i arbeidslivet gjennom å få en utdanning, sier regiondirektør i NHO Vestfold og Telemark, Kristin Saga.

Litt bortgjemt i andre etasje i bygget øverst på Torget i Larvik, ligger GET Academy. En litt annerledes, men etterlengtet, skole. 

– Det har vært en helt annen opplevelse å studere her enn en vanlig skole. Det funker  veldig bra for oss som ikke er så skolesmarte, sier Kevin André Hansen (27).

Han sitter ved et rundt bord og holder godt i kaffekoppen. For bare noen år siden jobbet han på McDonalds, var skolelei og usikker på hvilken retning livet hans skulle ta.

– Videregående var vanskelig, og jeg har aldri vært glad i å gå på skole, det funket liksom aldri for meg, sier han. 

I 2017 ble han fortalt om en mulighet til å utdanne seg innenfor en av hans interesser, nemlig data. 

Sammen med en kamerat satte de seg på skolebenken til GET Academy. 

Halvannet år senere var de begge ferdig utdannede IT-utviklere og fikk raskt hver sin faste jobb.

– Akkurat den kompetansen de har, er vanskelig å få tak i på grunn av en ekstremt stor etterspørsel, sier Jørgen Rudolph Låker. 

Han jobber som CTO i Gripr sammen med Kevin, og forteller om et godt samarbeid der de utfyller hverandres kompetanse.

– Er det noe jeg synes er vanskelig, kan jeg gå til Kevin, og han kommer til meg, sier han og legger til:

– Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten han, så GET Academy leverer høy kvalitet på studentene sine.

– Uten GET Academy hadde jeg nok fortsatt jobbet på McDonalds. Men nå er jeg der jeg vil være, nå er livet veldig bra. Jeg har fått god lønn og kjøpt meg leilighet, jeg hadde ikke sett for meg dette, sier Kevin André Hansen.

Fem regler for lister

 • Dette er eksempel på lister/bullet points. Her legger man inn en slik type innhold
 • Begynn hvert punkt med stor forbokstav.
 • Punkter som består av to eller flere ord skal av­sluttes med punktum.

 • Punktum er valgfritt i lister der alle punktene består av ett ord.

 • Punkter med og uten punktum skal ikke blandes i samme liste. Enten har alle punktene punktum, eller så har ingen av punktene punktum.

 • I norskspråklig sammenheng skal det ikke være punktum bak tall eller bokstaver som nummererer lister.

FAST JOBB: Kevin André Hansen studerte på GET Academy og fikk jobb på Gripr kort tid etter endt utdanning.

Fokus på styrker 

GET Academy ble startet opp i Larvik i 2017 av tre kompiser. Siden har de utdannet nesten 100 IT-utviklere. Hele 85 prosent av studentene som har startet på siste del av utdanningen, har fått fast jobb etterpå. 

– Vi bryr oss ikke om du har en master eller sluttet i skolen 5. klasse, her er alle velkomne, sier en av grunnleggerne til GET Academy, Eskil Domben. 

Sammen var de tre kompiser med samme interesse for å forsøke å vise en annen måte å drive skole på. Med dette i bunn startet de skolen for å inkludere alle og gi alle et tilbud om en attraktiv utdanning. 

Målet var å gå bort fra et standard skolesystem og til å gjøre læring og undervisning gøy.

– Vi fokuserer ekstremt mye på hvilke styrker du har når du kommer inn døra og på hvilken motivasjon du har, sier Eskil og legger til: 

– For eksempel hvis noen er skikkelig gode analytikere, så burde de jobbe målrettet med dette i fokus.


 • Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er Norges største interesseorganisasjon og fellesskap for bedrifter
 • Mange bedrifter mangler folk
 • Ca 20 prosent av den yrkesaktive befolkningen står utenfor arbeidslivet
 • Ved å rekruttere personer som står utenfor arbeidslivet vil du både kunne få medarbeiderne du trenger, og samtidig bidra til store gevinster for den enkelte og for samfunnet


Derfor ønsker NHO å hjelpe arbeidsgivere med å finne arbeidskraft


De tre kompisene sitter i dag rundt et bord på kjøkkenet til GET Academy. Julelysene fra torget skinner inn gjennom vinduene og julestemningen sniker seg så smått inn mellom persiennene. 

Praten går lett og energien er god. Det er enkelt å se at de alle trives med det de driver med.

– Vi tilbyr en alternativ måte å utdanne seg innen IT-utvikling på, vi tilbyr en ny vei til yrket uavhengig av om man har fullført videregående skole eller ikke - og vi åpner en ny sluse for næringslivet med nesten ubegrenset tilgang på IT-utviklere, sier Terje Kolderup som er en tredjedel av kompisgjengen. 

Han forteller om sin opplevelse av skolesystemet, at han var introvert og at dette ikke var sett på som positivt i samfunnet.

– Men på denne skolen er det greit å være den du er, og å fortsette med det! Hos oss kan du jobbe med både datamaskinen og deg selv. Det er stor takhøyde og aksept for alle personlighetstyper, sier Terje.

GET ACADEMY: Geir Sollid, Eskil Domben og Terje Kolderup startet opp GET Academy for å tilby en alternativ måte å utdanne seg innen IT på.

Gode tilbakemeldinger

Etter at de startet skolen, har de fått gode og mange tilbakemeldinger fra studentene.

– Man må føle at man betyr noe og kan bidra med noe, og det får vi ofte tilbakemeldinger på at studentene opplever her, sier Geir Sollid, den tredje delen av kompisgjengen.

GET Academy har hatt et tett samarbeid med NAV for å rekruttere folk. De anbefaler andre bedrifter å tørre å rekruttere selv om det er hull i CV-en eller andre mangler.

– Våg å se forskjellighet som en ressurs, sier Eskil. 

De to andre kompisene nikker samtykkende.

STOR AKSEPT: Det er rom for å være den man er på GET Academy, uansett bakgrunn eller CV. Fra venstre: Kevin André Hansen (tidligere student GET Academy), Eskil Domben (GET Academy), Geir Sollid (GET Academy), Kristin Saga (NHO), Elin Herlev Christoffersen (GET Academy), Terje Kolderup (GET Academy) og Jørgen Rudolph Låker (Gripr).

– Som et kinderegg

NHOs regiondirektør i Vestfold og Telemark, Kristin Saga, er svært positiv til måten GET Academy arbeider med å inkludere folk som har falt litt utenfor inn i arbeidslivet igjen.

Hun mener at arbeidet de gjør er forbilledlig, og at flere burde lære av måten de jobber på.

– De gjør uslepne diamanter om til diamanter. Her blir alle sett som de er og studentene lærer masse på kort tid og blir interessante for bedrifter, sier hun og legger til:

– Dette er jo som et kinderegg!, ler hun og presiserer at utdannelsen de får betyr mye for den enkelte studenten, for bedriften som tar imot studenten og for samfunnet.

– Studentene får mestringsfølelse og gjør en forskjell for bedriftene som roper etter akkurat denne kompetansen, og det har mye å si for samfunnet at flere blir inkludert. De er en stjernebedrift, med andre ord.

People in nature, Woody plant, Hair, Smile, Head, Lip, Eye, Leaf, Happy

FORBILLEDLIG: Kristin Saga, regiondirektør i NHO Vestfold og Telemark, er imponert over arbeidet GET Academy gjør og synes at andre bedrifter burde gjøre som dem.

På et kontor helt nederst i bakken i Larvik, nesten helt nede ved vannet, sitter Torfin Andersen (32) foran tre dataskjermer. Han er også tidligere student ved GET Academy, men før det var også han usikker, skolelei og umotivert.

– Jeg følte meg fortapt og ferdig med livet og følte at jeg ikke fikk til noe særlig, forteller han. 

Han dro på et møte med GET Academy og ga det så et forsøk. 

– Det var liksom mer ok å feile der, og det hadde jeg aldri vært med på før. For enten så fikk du kjeft, eller så ble du så nedtrykt at du ikke ville fortsette på studiene, men på GET er de veldig åpne og gode på å skape trygghet, sier han.

Tiden som student på GET Academy gjorde Torfin tryggere og ga han mestringsfølelsen tilbake. 

– Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle være på dette stedet i livet da, sier han og legger til:

– De gjorde meg tryggere på å få til ting, de ga meg en sikkerhetsfølelse på at jeg ikke er helt ubrukelig, og det betyr mye.

Personal computer, Input device, Table, Smile, Peripheral, Desk

RETT I JOBB: Torfin Andersen studerte også ved GET Academy og ble sikret fast arbeid ved Reen i Larvik kort tid etter endt utdanning.

Tilbake til det runde bordet i andre etasje øverst på torget, sitter Kevin. Kaffen er lunken og koppen halvtom, men smilet er på plass.

– Uten GET Academy hadde jeg nok fortsatt jobbet på McDonalds. Men nå er jeg der jeg vil være, nå er livet veldig bra. Jeg har fått god lønn og kjøpt meg leilighet, jeg hadde ikke sett for meg dette. Nå er ting falt på plass, avslutter han.

– Her blir alle sett som de er og studentene lærer masse på kort tid og blir interessante for bedrifter

Kristin Saga, regiondirektør i NHO Vestfold og Telemark

Eye, Font

SAMARBEID: GET Academy samarbeider med flere bedrifter som kan få bruk for studentene deres. Fra venstre: Jørgen Rudolph Låker (Gripr), Geir Sollid (GET Academy), Kevin André Hansen (tidligere student GET Academy), Terje Kolderup (GET Academy), Kristin Saga (regiondirektør NHO), Eskil Domben (GET Academy) og Elin Herlev Christoffersen (GET Academy).

 • Inngå samarbeid med en bedrift i NHOs bransjeforening Arbeid & Inkludering
 • Ta kontakt med en bedrift i NHOs bransjeforening Bemanning og rekruttering
 • Rekrutter og inkluder via NAV
 • Rekrutter en lærling


Hvordan rekruttere fra hele befolkningen