Norsklærer Karense med gode nyheter:

– Nytt norskkurs på B2-nivå i tråd med den nye læreplanen!

Gjennom sin egen nettskole, har Karense Marie Foslien undervist i norsk for innvandrere i en årrekke. Nå lanserer hun et nytt kurs som virkelig gjør deg godt rustet på norsk.

Annonsørinnhold fra

Material property, Font

– «NoTe B2 kurs» er et norskkurs på B2-nivå. B2 er det nivået som er nødvendig for å ta høyere utdanning i Norge og som du gjerne trenger for å jobbe i mer akademiske yrker, forteller Foslien.

BRUKER VIDEO: Karense Marie Foslien er svært aktiv på sosiale medier. Det er viktig at elevene har flere læringsarenaer.

Forventes mer

I dette yrkesfeltet, som blant annet omfatter undervisning, rådgivning og medisinsk behandling, holder det med andre ord ikke bare med en utdanning fra hjemlandet. Du må også beherske et godt språk.

På B2-nivå forventes det mer kontroll og tydelighet og at du behersker mer kompleks tale og tekst på norsk.

– Sammenlignet med et nybegynnerkurs, er det et vesentlig høyere nivå, både når det gjelder grammatikk, vokabular og temaer. Du skal kunne ta opp en vanlig avis, lese og forstå den, sier den erfarne norsklæreren.

Purple, Violet

Det er ikke lett å være innvandrer i Norge, derfor er det viktig å finne felles plattformer med nordmenn.

Karense Marie Foslien

Språkkurs på alle nivåer

Note Norwegian Teaching er en nettskole med språkkurs på alle nivåer. Du bør beherske et viss språknivå før du begynner på B2.

– Du bør gjøre det gradvis. Å starte med et nybegynnerkurs og klatre deg oppover er lurt for å få en naturlig progresjon.

Kurset «Norsk på avansert vis» er laget i tråd med den nye læreplanen i norsk for innvandrere som ble lansert i fjor.

– Kurset varer mellom én og seks måneder. Kurset har altså en startdato og en sluttdato. Du kan ikke bruke kurset etter sluttdatoen, men du kan forlenge tilgangen din ved å kjøpe flere måneder.

Public address system, Music artist, Performing arts, Microphone, Smile, Purple, Entertainment, Dress, Pink

TØYEN FRIVILLIGHETSSENTRAL: I 2022 ble det arrangert KulTur språkkafe for innvandrere hos Deichman Tøyen. Norsklærer Karense var selvsagt invitert for å snakke om livet i Norge.

Stortrives med voksenlæring

Etter fullført videregående skole, reiste Karense Marie Foslien til Canada. Hun stortrivdes i utlandet, men vendte etter hvert hjem til Norge og tok fatt på lærerutdanningen.

– Etter å ha jobbet på barneskole, begynte jeg etter hvert å undervise voksne på private språkskoler. Det var skummelt i starten, men det viste seg å være veldig hyggelig. Med voksne slipper du å jobbe med disiplin, noe som frigjør tid til å gå ordentlig i dybden på faget, sier hun.

Her ble hun kjent med mange innvandrere som gikk på voksenopplæring for å lære seg norsk.

– De var veldig takknemlige og glade for den hjelpen de fikk, utdyper allmennlæreren.

Kurs for ukrainske flyktninger

Det var i 2015 at hun etablerte nettskolen Note Norwegian Teaching. I 2019 sa hun opp den faste jobben sin og satset alt på å utvikle skolen som i dag tilbyr en rekke kurs innen norsk, engelsk og samfunnsfag.

– I dag er vi over 40 lærere og to personer som jobber i administrasjonen. Vi har rundt 600 elever, forklarer Foslien.

Nylig hadde den populære skolen gratis norskkurs for ca. 800 ukrainske flyktninger. De fikk midler fra IMDi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) til å gjennomføre kurset.

– Vi har hatt kurs for ukrainske flyktninger i regi av flere ulike kommuner og asylmottak i 2022.

Karene Marie Foslien ble omtalt på Dagsrevyen 9. mars da hun lanserte det kostnadsfrie språkkurset for ukrainske flyktninger.

Klikk her for å se klippet (mellom 30:38 og 32:46 i sendingen)

Innholdsrikt 2022

Gjennom Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har Note Norwegian Teaching arrangert gratis kurs for elever som ikke har rett på gratis norskopplæring.

– Vi har gitt gratis kurs til over 200 personer, sier hun.

I 2022 startet de også opp med norskkurs for lærerstudenter via NLA Høgskolen. Her kurset de studenter som er født og oppvokst i Norge, men som likevel ikke har hatt tilstrekkelige norsskunnskaper.

– Slike kurs styrker studentene før de kommer ut i arbeidslivet. På denne måten kan flere stå i jobben sin uten fare for å miste den på grunn av manglende språkkunnskaper.

Selv om Note Norwegian Teaching baserer seg på nettkurs, holdt de også fysiske kurs i 2022.

– Kursene har blitt holdt på Startblokka på Linderud i Oslo. Vi har også hatt kurs ute hos bedrifter. Det har vært fint å ha fysiske kurs, og elevene som har fått deltatt på dette har vært veldig fornøyde, sier Foslien.

Lorem ipsum dolor sit amet

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Godkjent av UDI og HK-dir

Skolen er godkjent av både UDI og HK-dir (Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse), tidligere Kompetanse Norge.

– Det vil si at personer som skal søke permanent opphold eller statsborgerskap i Norge kan søke kurs hos oss for å studere norsk og få de timene de trenger til sin søknad. Det kreves minst 250 timer norsk og 50 timer samfunnskunnskap. Her blir elevene sett og får personlig oppfølging hele veien, sier hun og legger til at de tilbyr både fysisk og digital undervisning.

De har også jobbsøkerkurs for innvandrere og nordmenn med privat veiledning. Kurset kan tas på både norsk og engelsk.

Samtaletrening, digitalt uttalekurs og suggestopedikurs er også blant tilbudene.

– Sistnevnte er en metode for å lære språk raskt. Man går gjerne inn i roller, tar et fiktivt norsk navn og lager seg en ny identitet. Når du er annen person, er det oftere lettere å slippe seg løs. Dette kurset tar vi også på engelsk, fortsetter læreren.

SUPERHELT: Karense Marie Foslien er utdannet norsklærer og spesialpedagog. Hun bruker Facebook, YouTube og Instagram til å undervise i norsk for innvandrere.

«Kjendis» på sosiale medier

Hun er opptatt av å være synlig i sosiale medier slik at elevene skal ha mulighet til å lære på flere arenaer.

Etter å ha gjort stort suksess med norskkurs på nett, valgte hun å starte sin egen Youtube-kanal i 2017. Nå nærmer hun seg 100.000 følgere og har laget over 1000 videoer. I tillegg har hun 17.000 følgere på Instagram.

– Vi har en Facebook-gruppe med rundt 70.000 medlemmer der både elever og lærere kan stille spørsmål og diskutere problemstillinger. Det er mange som synes det er gøy å hjelpe til. Det har blitt et veldig hyggelig forum med god stemning!

Hun lager en ukentlig podkast der hun deler erfaringer og opplevelser fra eget liv.

– Det er mange som lytter til den for å lære. Det blir som lyttetrening, forteller hun.

Hver uke skriver hun nyhetsbrev og blogginnlegg slik at innvandrere kan bli bedre kjent med den norske kulturen.

– Jeg gjør dette fra hjertet. Jeg har et sterkt ønske om at innvandrere skal løftes til et høyere nivå i norsk og få en bredere forståelse av Norge og vårt samfunn. Det er ikke lett å være innvandrer i Norge, derfor er det viktig å finne felles plattformer med nordmenn, avrunder Foslien.

Flash photography, Smile, Purple, Entertainment, Fun, Happy, T-shirt, Leisure

SELFIE: Det er ikke alle nordmenn som kjenner til Karense Marie Foslien. For innvandrere som skal lære seg norsk, derimot, er hun en superkjendis!

Kontakt oss

Adresse
Karvesvingen 5, 0579 Oslo

Telefon: +47 21 61 90 98
E-post: post@note.no

Besøk hjemmeside her!

Foto: Tamara Dragovic og Note Norwegian Teaching