People in nature, Plant community, Outdoor recreation, Mountain, Water, Leisure

Er du glad i idrett?

– Idrettsfag gir deg mange muligheter

Ønsker du å ta generell studiekompetanse og samtidig ha en skolehverdag med mye fysisk aktivitet? Da er idrettsfag ved Persbråten videregående skole i Oslo studieprogrammet for deg.

Annonsørinnhold fra

Rektor Siv Børven-Moberg tror mange ungdommer ønsker seg en mer variert og aktiv hverdag.

– Med idrettsfag får du generell studiekomptetanse og har mange valgmuligheter etter videregående, akkurat som du ville fått med studiespesialisering, forteller hun.

– Jeg tror det er mange elever som burde gått idrettsfag, men de vet kanskje ikke helt hva idrettsfag er for noe, tilføyer avdelingsleder Lars-Erik Strand.

Motor vehicle, Automotive tire, Shoe, Leg, Shorts, Yellow, Sneakers, Leisure

AKTIV HVERDAG: Tar du idrettsfag ved Persbråten videregående skole, kan du velge mellom toppidrett og breddeidrett. Begge retninger gir deg generell studiekompetanse.

Få bedre vitnemål: – Supersmart!

Omtrent halvparten av karakterene på vitnemålet er relatert til idrett dersom du velger idrettsfag.

– For deg som liker idrett og tenker på karaktersnitt og opptak til høyere utdanning, vil det være supersmart å velge idrettsfag med tanke på vitnemålet, sier han.

Det eneste studieprogrammet som tilbyr treningslære, treningsledelse, idrett og samfunn og aktivitetslære, er idrettsfag. Gjennom disse fagene får du prøve deg i mange forskjellige aktiviteter og idretter – og får unike opplevelser gjennom skolens friluftsturer.

– Det viktigste er at ungdommen velger noe de er motivert til å gjøre, og at de bygger en god plattform for videre studier. For noen er det helt riktig med studiespesialisering, for andre er det idrettsfag som er rett valg på videregående.

For deg som liker idrett og tenker på karaktersnitt, vil det være supersmart å velge idrettsfag.

Lars-Erik Strand

Persbråten videregående tilbyr, som eneste offentlig skole i Oslo:

  • Idrettsfag
  • Studiespesialisering
  • Studiespesialisering med toppidrett
  • Studieprogram for arbeidslivstrening (SA)
  • Oppfølgingstjenesten (OT), med fokus på idrett og friluftsliv

Bli en komplett idrettsutøver

– Treningslære, aktivitetslære, idrett og samfunn og treningsledelse er fag du ikke får hos de private skolene, sier Strand.

På idrettsfag ved Persbråten videregående vil du blant annet lære om treningsformer, treningsmetoder og kroppens oppbygging og funksjon. Du vil få både teoretiske og praktiske kunnskaper om det å være treningsinstruktør- eller leder.

– Vi har flere arrangementer i regi av elevene på treningsledelse i løpet av året, blant annet Persbråten skistafett i Holmenkollen og futsalturnering for hele skolen.

Ice cap, Ski Equipment, Winter sport, Sky, Cloud, Snow, Slope, Freezing
Luggage and bags, People in nature, Outdoor recreation, Hiking equipment, Sky, Cloud, Mountain, Highland, Travel, Leisure
Boats and boating--Equipment and supplies, Body of water, Natural environment, Boat, Paddle, Plant, Vehicle, Sky, Watercraft

KNYTT BÅND: Elevene som velger idrettsfag får muligheten til å dra på friluftsekspedisjoner som kanoturer, skiturer, alpinturer til Hafjell, fjellturer til Besseggen, snøhuleturer og andre spennende utflukter. På slike turer blir du godt kjent med klassekameratene dine.

Toppidrett eller breddeidrett?

Idrettsfag gir deg valgmuligheter. Du kan velge mellom toppidrett og breddeidrett som programfag.

Ønsker du å lære om ulike idretter og ha en variert skolehverdag med mer fysisk aktivitet, er breddeidrett det rette alternativet for deg. Ønsker du å satse på én idrett, er toppidrett det beste valget.

– Tar du idrettsfag med toppidrett, vil to av dine fire økter i uka være toppidrettsrelatert. Da trener du fokusert og målrettet innen din spesialidrett.

Klikk her for å se listen over idretter Persbråten tilbyr innenfor toppidrett.

Persbråten videregående skole har lang erfaring med å tilrettelegge for toppidrett. De ønsker å gi elever muligheten til å drive idrett på et høyt nivå og samtidig få et godt skoletilbud.

– På idrettsfag får du også trent andre egenskaper som gjør deg til en bedre idrettsutøver – som skadeforebyggende og basistrening. Klubbene ønsker gjerne at man skal få inn litt allsidig trening i hverdagen.

Toppidrettselever kan få en tilpasset timeplan som innebærer at de kan trene om morgenen to ganger i uka. Lærerne på idrettsfag, hvor man blant annet finner trenere med landslagserfaring, har god kompetanse innen flere idretter.

Sports equipment, Active shorts, Ball game, Sky, Hockey, Tennis, Player
Free weight bar, Barbell, Weights, Red
Automotive tire, Stationary bicycle, Indoor cycling, Exercise machine, Joint
Personal computer, Audio equipment, Peripheral, Gadget
Winter sport, Sky, Snow, Slope, Tree, Terrain
Sports equipment, Active shorts, Basketball hoop, Field house, Ball game, Joint, Player, Knee
Sports equipment, Outdoor recreation, Glacial landform, Winter sport, Snow, Sky, Slope, Mountain, Ski

SPORTY SKOLE: Velger du breddeidrett som programfag, lærer du om mange ulike idretter og har en svært variert skolehverdag. Toppidrett passer bedre for dem som ønsker å satse på én spesifikk idrett.

Har samarbeidsklubber

Skolen har samarbeidsavtaler med en rekke klubber i nærområdet. Heming, Njård, Røa og Ready er blant disse.

– Hvilken klubb du kommer fra, er ikke så viktig. Vi klarer uansett å tilrettelegge for et godt samarbeid, og legger opp et godt løp med deg og klubben din, forsikrer Strand.

Persbråten tilrettelegger også for en rekke individuelle idretter, slik at du vil få et tilrettelagt tilbud uavhengig av hvilken idrett du driver med.

– Du kan være elev på idrettsfag, uansett hvilket nivå du er på og uansett hvor mye eller lite du satser. Du vil alltid få et godt tilbud hos Persbråten videregående, avrunder Strand.

Kontakt oss

Adresse
Gamle Hovsetervei 1, 0768 Oslo

Telefon: 22 13 67 60
E-post: postmottak@osloskolen.no

Alle foto: Persbråten videregående skole