Che Adams kan være nøkkelen for Southampton. Foto: Will Oliver/nmc Pool (Pa Photos)

Nettavisens tabelltips for Premier League 2020/21:

Southampton hadde en ekstrem ustabil sesong sist, men det virker som om manager Hasenhüttl har noe stort på gang.

Southampton har lovet mye i mange sesonger, men har skuffet mange. Ikke minst fansen som har sett stjernene forlate klubben en etter en. Nå ser det ut som pilen peker oppover igjen, og den østerriske manageren har fått kontrakt til 2024.

av Pål Nisja Wilhelmsen

Tabelltipset: 9. plass – Southampton

(I fjor: 11. plass)

Line, Product, Blue, Font, Text

Southampton har lovet mye i mange sesonger, men har skuffet mange. Ikke minst fansen som har sett stjernene forlate klubben en etter en. Nå ser det ut som pilen peker oppover igjen, og den østerriske manageren har fått kontrakt til 2024.

30725743.png

Dette må du vite om klubben

St. Mary's Y.M.A. ble stiftet i 1885. 9 år senere ble klubben med i Southern League, og klubben spilte sin første FA cup-finale i 1900. Klubben fikk et internasjonalt rykte, og en representant for Athletic Bilbao, som spilte for Atlético Madrid, kjøpte 50 spillerskjorter i 1909. Noe som er grunnen til at begge lag har samme farger som Southampton den dag i dag.


I 1984 kom Southampton på andreplass i toppdivisjonen, kun 3 poeng bak serievinner Liverpool. I 1976 vant laget FA-cupen, mot Manchester United. Southampton eies i dag av Gao Jisheng, en kinesisk forretningsmann. Hans selskap, Lander Sports Development, ble tatt over av den kinesiske stat i 2019 grunnet finansielle problemer. Han har derfor sagt at han ønsker å selge klubben.

Organism, Font, Text
30320902.jpg

Den østerriske Jürgen Klopp? Foto: Nigel French (Pa Photos)

Line, Logo, Font, Text

Slik gikk det i 2019/20

Det ble en veldig ujevn sesong for Southampton med mange seire, og mange tap. Southampton var et elendig hjemmelag (nest dårligst), og veldig gode borte (tredje best).


Danny Ings laget hele 22 mål, og Ings var ekstremt sentral i det laget klarte å få til. I tillegg begynte det å rulle litt Southamptons vei når det gjaldt det kollektive. Etter koronapausen ble det bare ett tap for Southampton, hjemme mot Arsenal. Laget spilte uavgjort mot Manchester United på Old Trafford, og slo Manchester City hjemme.


Overganger

Inn: Kyle Walker-Peters (lån gjort permanent fra Tottenham), Mohammed Salisu (Real Valladolid)


Ut: Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham), Kornelius Normann Hansen (Stabæk), Mohamed Elyounoussi (Celtic, lån), Cedric Soares (Arsenal), Mario Lemina (Fulham, lån), Harrison Reed (Fulham)


Fantasy-tips

Danny Ings banket inn mål sist sesong, og koster 8,5 på fantasy. Selvfølgelig nok bør han vurderes, men kanskje kan Che Adams friste mer. Han var god mot slutten av sesongen, og laget mange mål. Han koster 6,5.


Stortalentet

Midtbanespilleren Will Smallbone kan ha gode ting ved seg som det er verdt å passe på. Kantspiller Josh Sims var på utlån til New York Red Bulls i fjor, og gjorde sine saker godt. En spennende spiller som har 22 u-kamper for England.

30730028.jpg

Craig David signerer en Southampton-skjorte.

Kjendissupporter

Craig David er født i Southampton, og er stor fan av klubben.


Forventet 11'er

30730539.jpg
Font, Text, Product

Vurdering

Southampton så ut til å ha funnet formen på spillestil rundt jul og etter pandemipausen, men hadde noen dårligere perioder som kan være litt bekymringsfulle. Om Ings fortsetter å lage mål, og Che Adams i tillegg er farlig frampå er Southampton et lag de fleste kan frykte.


Stort sett har det vært slik at Liverpool har hentet spillere fra klubben på den engelske sørkysten, blant andre Virgil van Dijk og Sadio Mané har kommet fra Southampton, men sist sommer betalte The Saints 20 millioner pund etter et lån for Danny Ings som aldri slo gjennom i Liverpool. Tiden hans på Anfield ble preget av to alvorlige kneskader.


27-åringen scoret også da Southampton slet i starten av sesongen, men han fikk en opptur da Saints endret formasjon fra 3-5-2 til 4-3-3. Den tidligere Liverpool-spissen scoret ti mål på de ti Premier League-kampene etter at Southampton endret formasjon og klaret fra 18-plass til 12-plass på tabellen. Kun Jamie Vardy og Pierre-Emerick Aubameyang har scoret flere mål enn Ings denne sesongen.


I et intervju med the Times forklarte han hvorfor han forlot Merseyside.


- Jeg skjulte for andre at jeg var skuffet over ikke å få spille. Jeg ville ikke spre negativenergi i spillergruppen. Men det hendte jeg satt hjemme med hundene og var lei meg. Det er lenge siden nå, sa han.


- Selv om jeg trivdes godt i spillergruppen og i klubben, så var jeg ikke fornøyd med situasjonen. Og det er når jeg er fornøyd, jeg spiller best fotball, sa han.


Litt usikkerhet på stopperplass kan kanskje løses ved nyinnkjøpte Salisu, kanskje på kort sikt også.Pluss

  • Spennende, morsomt og offensiv fotball
  • Har kraftige våpen framover på banen


Minus

  • Kan gå på noen skikkelige smeller (0-9 mot Leicester)
  • Mangler defensiv trygghet i enkelte situasjoner


Vi tror på Hasenhüttl-prosjektet, og tror Southampton styrer mot en 9. plass.

Vehicle registration plate, Photo caption, Automotive tire, Photography, Product, Font, Text