Water, Sky, Cloud, Mountain, Snow, Lake, Highland, Travel, Happy, Wood

Verdens vakreste øyrike:

– Lofoten er et spennende sted å være lærling!

I Lofoten er det mange spennende muligheter for deg som ønsker å kombinere teori med praktisk opplæring – mens du er i jobb! TENK Lofoten har skapt en modell som gjør dette mulig. Dermed er veien til fag- og svennebrev enklere enn noen gang.

Annonsørinnhold fra

Azure, Sky, Violet, Font, Aqua

Se for deg et sted som er vilt, vakkert og annerledes. Omgitt av hav og fjell. Rik på dyreliv og opplevelser. Distrikt og metropol. Et sted med en særegen magi.

Velkommen til Lofoten – et sted «alle» ønsker å oppleve.

Det er godt å bo i havgapet. Her blomstrer næringslivet og det etableres hundre nye bedrifter hvert år. I Lofoten er det et stort potensiale og så utrolig mange muligheter.

Arbeidslivet er variert i Lofoten. Du kan jobbe som tømrer, helsefagarbeider, butikkmedarbeider, IT-utvikler, fisker og turistguide.

TENK Lofoten samarbeider aktivt med bedrifter og skoler for rekruttering til de yrkesfagene bedriftene i Lofoten trenger for å skape utvikling og vekst.

Hovedkontoret er på Leknes, hvor det sitter seks konsulenter som bistår lærlinger og bedrifter med koordinering og kvalitetssikring av utdanningsløpet fram mot fagbrev.

I Lofotmodellen får du all teori innbakt i den praktiske opplæringen mens du er i full jobb.

Lofotmodellen gir resultater

Yrkesfag er noe av det viktigste vi har i Norge, og alle næringer er avhengig av fagarbeidere.

TENK Lofoten har lansert Lofotmodellen, som tilpasser opplæringen til den enkelte kandidat.

– I motsetning til andre modeller tar ikke vi kandidatene ut av arbeidsplassen for å gi dem teoretisk undervisning. I Lofotmodellen knyttes teorien inn i det praktiske arbeidet hver dag. Gjennom jevnlige oppfølgingsmøter speiler vi opplæring og teori opp mot eksamen, sier daglig leder Sten Roger Sandnes.

Løsningen har visst seg å være svært gunstig for både bedriftene og kandidaten. Læringsverdien blir større og TENK Lofoten har hatt stor suksess i forhold til gjennomføringen av fagprøve og svennebrev.

– Lofotmodellen er tilpasset og laget for de som har passert ungdomstiden. Den egner seg utmerket for de som vil legge om kursen. Kandidaten har mulighet til å ta fag og opplæring samtidig samt at de har en forholdsvis bra lønn fra bedriften. Dette er en kjempemulig, forklarer Sandnes.

Lofotmodellen integrerer teori og praktisk arbeid slik at kandidaten slipper og gå inn og ut av klasserommet. I stedet brukes det praktiske opp mot den teoretiske opplæringen eller praktisk arbeid opp mot teoretisk læring.

– En helt unik modell, spesielt for de som ønsker å forandre kursen i forhold til yrkessett, smiler Sandnes.

Stort behov for læringer

Lofotmodellen dekker de fleste fagområder, fra tømrer til betongfagarbeidere, salg og service, helsefag, restaurant, turisme og fiske.

– Vi har ledige læreplasser innen samtlige fag, inkludert industri. Her er det gode mulighet for sveisere, industrimekanikere og motormekanikere, som det er et stort behov for, sier Sandnes.

Varigheten på skolegang og praksis varierer fra kandidat til kandidat og avhenger av hva slags utdanning og erfaring hver kandidat har fra tidligere.

Sandnes forteller at de jobber tett opp mot de lokale videregående skolene.

– Primært ønsker vi oss ungdom som har to år med videregående skole og skal ha to år i lære. Næringslivet skriker etter fagarbeidere. Det medfører at vi må gå utenfor Lofoten, regionen og Nordland fylke for å fylle behovet som næringslivet etterspør og trenger.

Sandnes understreker at TENK Lofoten tilrettelegger for de som ønsker å komme til fantastiske Lofoten for å gå i lære.

Flash photography, Smile, Photograph, Product, Fashion, Human, Sleeve

Hvorfor Lofoten?

Lofoten er ett av de mest spennende vekstregionene i Norge. Her er det godt om plass til flere lærlinger og fagarbeidere. Regionen er faktisk avhengig av flere for å ta ut vekstpotensialet i næringslivet.

Det vakre øyriket har langt mer å lokke med en hva mange tror. Lofoten lokker turister fra hele verden – nettopp å grunn av sin skjønnhet og magi.

Når du er ferdig med arbeidsdagen, er det nok av aktiviteter og opplevelser du kan fylle dagene med. Bli med på fisketur, se nordlyset eller dra på havsafari med rib. Begi deg ut på fjelltur, utforsk området fra hesteryggen eller lei en kajakk.

I Lofoten er det nesten for mye å gjøre – hele året.

– Alle øyene har sin særegenhet. Det er også et stort og bredt utvalg av restauranter og kulturopplevelser. Vi ligger kun to timer med fly fra Oslo så det er gode kommunikasjonsmuligheter, understreker Sandnes.

Miter saw, Mitre saws, Workwear, Tradesman, Engineer

TILPASSET DEN ENKELTE KANDIDAT: Lofotmodellen tilpasser opplæringen til den enkelte kandidat. Her knyttes teorien inn i det praktiske arbeidet hver dag.

God måte å rekruttere på

Sandenes er ikke i tvil om at Lofotmodellen er et utmerket verktøy for å rekruttere nye ansatte. Her kommer teori som praktiske oppgaver mens du jobber, noe som passer fint for de som ikke trives på skolebenken. Kandidaten kan jobbe og lære teori samtidig.

Bedriftene kan dermed rekruttere arbeidskraft samtidig som kandidatene øker fagkunnskapen og utvikler ferdighetene sine.

Dermed er veien til fag- og svennebrev enklere enn noen gang. Med dette på plass, øker du sjansen for å få jobb, uansett hvor i landet du ønsker å bosette deg.

– Jeg oppfordrer alle, spesielt ungdom, til å ta kontakt med oss slik at vi kan videreformidle kontakt med næringslivet her oppe. Det gjelder alle, uansett hvor i Norge du bor. Vi kan love deg noen spennende og lærerike år her i Lofoten, avslutter Sandnes.

Workwear

Kontakt oss

Adresse
Storvollveien 45, 8370 Leknes

Telefon: 950 09 508
E-post: post@tenklofoten.no

Foto: TENK Lofoten