Gå til sidens hovedinnhold

Viser arbeidsgiveren fingeren

Offentlig ansatte i Jefferson County i USA, vil snart kunne gi håndfaste bevis på at de har vært på jobb. Om kort tid vil flere måtte stemple inn med fingeravtrykket.

Myndighetene i Jackson County i Alabama bevilget sist uke 460.000 dollar til innkjøp av utstyr som kan lese fingeravtrykk elektronisk.

Tanken er at ansatte, i tillegg til å stemple inn og ut av arbeidsplassen, skal «stemple» inn fingeravtrykket for å bevise at det virkelig er de som har vært der.

Arbeidsgiverne håper de på denne måten vil unngå svindel med føring av overtid.

- Vi sier ikke at noen har jukset. Men hvordan kan man få bekreftet at en person virkelig har jobbet overtid? Dette er en enkel løsning, sier Larry Langford hos de lokale myndighetene til AP.

Maskinene som er bestilt, er så avanserte at de skal kunne avsløre forsøk på juks. Å kutte fingrene av og sende de med andre er heller ikke en mulighet, dersom noen skulle komme til å vurdere det.

Maskinen måler nemlig også kroppstemperatur, forteller Langford.

Jefferson County bruker årlig mellom fem og seks millioner dollar på overtidsbetaling. Enkelte ansatte tjener opptil 40.000 dollar i året ekstra på overtid, skriver AP.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus