Gå til sidens hovedinnhold

Viser gruppesex på TV

Derfor går danske «Paradise Hotel» enda lenger.

(SIDE2): Den danske versjonen av Paradise Hotel har vært hakket råere når det gjelder sexscener som vises, enn den norske. Men der det tidligere stort sett har foregått under laknene, viser danskene denne uken en femkant - og der det hele foregår i hotellets basseng.

I en sammenheng
To gutter og tre jenter utfolder seg - og TV-seerne får kikke på.

- Vi velger å vise scenen ettersom den rent faktisk spiller en stor rolle i historiefortellingen denne uken, sier programdirektør, Morten Mogensen, til ekstrabladet.dk.

Han understreker at det uansett er viktig for TV-selskapet å være sitt ansvar bevisst. Derfor vises femkanten i TV-episoden, sent på kvelden når de yngste seerne har lagt seg, og sekvensen legges ikke ut på TV3s gratis nettsider. Der velger man nemlig å sensurere, siden også de yngste da har tilgang hele døgnet.

Mogensen sier til avisen det har vært diskusjon hvorvidt sexscenen skulle tas med i programmet, men at det hadde så stor betydning for det som skjer ellers, at den ble tatt med. Hvorvidt sexscenen også lokker TV-seerne til programmet, vil han ikke spekulere i.

- Det vet jeg ikke, sier han på direkte spørsmål.

Intriger
De fem Paradise-deltakerne sier selv de ikke bryr seg nevneverdig om hva handlingene deres vil ha å si for fremtiden - akkurat nå er det bare moro.

- Akkurat nå er det bare moro og tull. Men femkanten var slett ikke planlagt, det begynte helt uskyldig ved baren, før det gikk over i nakenbading, sier Stolle til avisen, som sammen med Kasper, Anna, Malene og Camilla, utfoldet seg fritt i bassenget.

Stolles eskapader i bassenget får derimot Natjah til å grine og bli sint. De to endte nemlig til sengs i forrige episode. Hun må trøstes av de andre, som har lite til overs for femkanten.

De norske også på nett
Pressekontakt Line Vee Hanum i TV3 her hjemme, viser også til Mogensens forklaring på hvorfor scenen vises.

- Som danskene påpeker, er begrunnelsen for å vise sexscener at det er en vesentlig del av historien inne på hotellet. Dersom man utelater scenen vil resten av handlingen ikke henge på greip for seerne, sier hun til Side2.

- Det er imidlertid ikke noe mål i seg selv å vise sexscener, og det ligger en nøye redaksjonell og etisk vurdering til grunn for hva som vises i programmet. Det viktigste er å fortelle hva som har skjedd, ikke nødvendigvis vise nøyaktig hvordan det har skjedd.

Enn så lenge har det ikke vært lignende problemstillinger i den norske versjonen, sier hun.

- I det norske Paradise Hotel har vi ikke havnet i de samme situasjonene som på det danske hotellet, så foreløpig ligger alle episodene av Paradise Hotel på www.tv3play.no. Vi tar stilling til hvordan vi håndterer vovede scener fra gang til gang, og har allerede en funksjon i playeren vår der vi understreker hvilken aldersgrense vi vurderer innholdet til å ha, sier Vee Hanum

Sesong 5 av den norske versjonen sendes på TV3 i mars. I tillegg til deltakerne, blir også Paris Hilton å se.

Utdrag av den vesentlige historiedelen i Paradise Hotel ser du under. Om du mener det overnevnte kun er fjas bør du kanskje droppe å se klippet.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken