Gå til sidens hovedinnhold

Endelig blir Windows Vista bedre

Den første store oppgraderingen til Windows Vista er endelig ferdig.

Microsoft har en lei tendens til å slippe litt halvferdige utgaver av sine operativsystemer, og så komme med vesentlige oppgraderinger rundt et år senere som fikser opp i de største problemene. Dette var tilfelle med både Windows 2000 og ikke minst Windows XP som var et svært forhatt operativsystem før den store SP1 ble lansert i 2002.

Stor oppdatering ferdig
Nå er den etterlengtede oppdateringen «Service Pack 1» (SP1) endelig er ferdig utviklet og sendt ut til de store pc-produsentene.

Microsoft skriver i en pressemelding at den vil bli tilgjengelig for nedlasting i mars for vanlige kunder, men du kan forvente at den vil bli tilgjengelig gjennom uoffisielle kilder lenge før den tid.

Bedre ytelse
Det er ikke de store funksjonsmessige oppdateringene som er implementert i denne store oppgraderingen til Windows Vista, men Microsoft har fokusert stort på å forbedre ytelsen, stabiliteten og ikke minst sikkerheten.

Mange har blant annet klaget på at det å bruke utforskeren i Vista har vært svært tregt, og særlig at filkopiering over nettverk har vært svært tregt. Dette er av problemene som nå skal forsvinne med oppgraderingen.

- Vi er veldig fornøyd med måten Windows Vista har blitt mottatt på så langt, og er i dag stolte av å sende Service Pack 1 til produksjon. Dette er en oppdatering basert på tilbakemeldinger fra kunder og partnere, og inneholder forbedringer på viktige områder som kompatibilitet, ytelse og stabilitet, sier Espen Pettersen, Direktør for Windows i Microsoft Norge i en pressemelding.

Gjør livet enklere for pirater
En annen vesentlig endring er at Microsoft nå gjør det lettere å være pirat. Selskapet har nemlig fjernet den såkalte «kill switch»-funksjonaliteten som fjernet brukerens tilgang til egen datamaskin hvis aktivering av datamaskinen ikke fungerte. Dette er erstattet med en aggressiv påminnings-funksjon som skal få brukere til å kjøpe en lovlig utgave av operativsystemet.

- Vi tror vi er i ferd med å komme over en kneik når det kommer til utrulling av Vista, og SP1 vil være til stor hjelp, sier Steve Ballmer til Reuters.

Windows Server 2008 også ferdig
Samtidig med annonseringen av at SP1 nå er ferdig, bekrefter Ballmer at Windows Server 2008 nå også er ferdig. Den vil bli formelt lansert 27. februar i Los Angeles, og vil overta for Windows Server 2003.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot