(YEYE): Å komme inn på legestudiet er vanskelig fordi karakterkravene er høye. Men den 18 år gamle jenta fra Romerike ville så gjerne inn på legestudiet at hun forfalsket vitnemålet for å ha gode nok karakterer. Det skulle hun ikke ha gjort.

Ville bli lege – faket vitnemål
Romerikes Blad skriver at jenta, etter å ha gått ut av Skedsmo videregående skole i Akershus, fant ut at hun hadde for lavt karaktersnitt til å komme inn på det ettertraktede legestudiet. Derfor gikk hun til Lørenskog videregående skole for å ta nye eksamener som privatist.

Da heller ikke disse karakterene ble gode nok, scannet hun inn vitnemålet på datamaskinen sin, manipulerte opp karakterer og la inn ekstra fag. Men da Skedsmo videregående skole mottok vitnemålet og skulle godkjenne det, reagerte studieinspektør Bjørn Bakker. Han sjekket opp jentas vitnemål og fant ut at det var forfalsket. Lørenskog videregående skole ble informert om forfalskeriet og anmeldte saken.

- Alvorlig å jukse
I april ble jenta dømt til å betale 3.000 kroner i bot og hun fikk også en betinget fengelsstraff.

– Dommen viser hvor alvorlig det er å jukse seg til bedre resultater, sier assisterende rektor Ildrid Jørem ved Lørenskog videregående skole til Romerikes Blad.

Sendte venninne på eksamen
Romerikes Blad skriver også om et annet eksempel på juks. Da den 18 år gamle jenta fra Oslo skulle ha franskeksamen, sendte hun venninnen sin i stedet for seg selv. Hun gikk ut derfra med toppkarakter, men nettopp toppkarakteren gjorde skolen mistenksom.

Jenta hadde aldri fått en så god karakter i faget. Oslo-skolen som avholdt eksamen foretok skriftprøver av jenta og avslørte fusket. Dermed mistet jenta både toppkarakteren og retten til å ta franskeksamen i ett år. Jentas venninne er politianmeldt og kan bli straffet for fuskingen.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!