Gå til sidens hovedinnhold

Vivendi tror på 20 prosent økning i overskuddet

Vivendi Universal tror på en 20 prosent økning i overskuddet i år, men aksjonærene må vente enda noen år før utbyttet kommer.

Vivendi Universal, som forrige uke kunne rapportere om kraftig reduserte tapstall etter en kraftig omstrukturering, har sluppet sine forventinger for fremtiden.

Ifølge Finacial Times forventer de en 20 prosents økning i oveskuddet i år. Selskapet fjernet toppsjef Jean-Marie Messier fra stilllingen i fjor, etter at han bragte Vivendi helt ut på kanten av stupet og nær konkurs, med en gjeld på 35 milliarder euro.

Jean-René Fourtou, som etterfulgte Messier, har siden da redusert gjelden, som kommer til å ligge på rundt fem milliarder euro neste år. Dermed blir det også rom for utetaling av utbytte.

Finacial Times skriver at de forventer muligheter for utbytteutbetaling i 2005, noe som ikke har skjedd siden Messier ble presset ut av selskapet i fjor.

Vivendi Universal er et av verdens største kommunikasjonsselskaper, med virksomheter innen telecom, media, film og musikk.

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre

Kommentarer til denne saken