(SIDE2): Prisutdelingen Vixen Blog Awards gikk av stabelen på Latter i Oslo mandag. Med et publikum bestående av bloggere, blogglesere og representanter fra kjendis-Norge var alt rigget for en bloggaften uten sidestykke.

Noen av kjendisene som glitret med sin tilstedeværelse på den røde løperen var blant andre Stian Blipp, Camilla Pihl, Stella Mwangi, Mariann Thomassen og Tooji.

Camilla Pihl, som var en av de nominerte synes det var stor stas å være nominert - og hun endte også opp med å bli kveldens store vinner, med to priser.

På rød løper stilte hun i kjole fra Zara, veske fra Chanel, og sko fra Christian Louboutin,

- Jeg gleder meg, og svetter litt, og alt på en gang. Det er kjempespennende, sier hun til Side2.

- Makt er et nagavitvt ladet ord

Selv leser hun mange blogger, og listen over favorittblogger er lang.

- Jeg inspireres av så mange bloggere. Jeg liker å følge litt med på hva alle de andre holder på med, så jeg har en så lang liste som jeg må innom hver dag at jeg ikke tror jeg klare å nevne en spesiell.

- Hva tenker du om makten og stemmen bloggerne har?

- Jeg synes makt er slikt et negativt ladet ord. Så jeg liker ikke å tenke at jeg har makt, men jeg liker å tenke at jeg har en mulighet til å kunne nå ut til mange mennesker, og til å inspirere. Makt synes jeg høres fælt ut, sier hun og ler.

Stella Mwangi har nylig begynt å blogge selv, og hun var på utdelingen for å hente ny inspirasjon. For anledningen var hun kledd i sko fra Jeffrey Campbell, fuskepels og smykker fra Lily Rose.

- Jeg elsker å vise meg frem. Men det er også deilig å kle seg etter humøret. Jeg kommer ut med noe ny musikk nå hvor jeg rapper, og det er mer hip-hop. Så det er veldig i den stilen jeg liker å kle meg i om dagen, sier Mwangi.

Av blogger hun selv leser nevner hun bloggen My Awesome Beauty, som var nominert til årets skjønnhetsblogg. Det er Halat Sophie som skriver bloggen.

LES OGSÅ: Her er kjendisenes ultimate tilbehør

Blogger Cathrine Heienberg hadde også valgt kjole fra Zara og veske fra Chanel denne kvelden. Heienberg var nominert i flere kategorier, og det synes hun var en stor ære.

Den populære bloggeren driver en av Norges største blogger,Cath in the City , men det å ha et såpass stort antall lesere skremmer henne ikke.

- Nei, jeg synes det bare er hyggelig. Det beste med å blogge er at kommunikasjonen går to veier, man har en veldig personlig kontakt med leserne, sier hun.

- Blogger med oppstilte bilder er kjedelig
Mariann Thomassen, som var et av jurymedlemmene, kunne fortelle at det er nysgjerrighet som driver henne til å lese blogger.

- Jeg liker å se hva folk driver med, hva de har på seg og hva de gjør. Men om det bare blir en slik blogg med oppstillingsbilder, så blir det kjedelig. Men jeg liker å lese blogger som gir meg ny inspirasjon. Men jeg rekker ikke å lese så mange daglig. Om jeg har tid blir det tre eller fire stykker om dagen, sier hun.

For anledningen hadde hun kledd seg i topp fra Acne, sko fra Office, snekkerbukse fra Religion og en knallrosa klokke fra Rosendahl.

- Hva driver du egentlig med om dagen?

- Akkurat nå studerer jeg kulturledelse på kuns og kultur-linjen ved det samfunnsvitenskaplige faktultetet på Høgskolen i Oslo. Men jeg er ferdig i mai, så da blir det musikk! Jeg kom akkurat hjem fra en tur i London for jeg møtte med nettverket mitt for å arbeide litt. Jeg har jo laget veldig mye musikk, men jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal ta videre, sier hun.

Ønsker å spre glede
Emilie Nereng, også kjent som bloggeren Voe, var nominert i kategorien Årets kjendisblogg, sammen med blant annet Maria Skappel.

- Jeg ble kjempeoverrasket da jeg fant ut at jeg var nominert i den kategorien. Jeg har aldri vært nominert før, og det er veldig kult å være, nesten, på linje med de andre nominerte i den kategorien, sier Emilie til Side2.

- Hvilke bloggere inspirerer deg?

- Annette Haga, NetteNestea, inspirerer meg. Hun har den fineste bloggen synes jeg. Jeg kjenner meg igjen i det hun skriver, og hun er slående vakker. Ellers så sjekker jeg i blant topplisten, men hun er den som inspirerer meg mest, sier hun.

- Hva tenker du om makten og stemmen bloggerne har?

- Jeg tror og vet at den er ganske kraftig. Det er derfor jeg prøver å bruke den påvirkningskraften jeg har til noe bra. Jeg har aldri skrevet noe stygt om noen og det kommer jeg aldri til å gjøre heller, fordi jeg ønsker å bruke bloggen til noe bra og spre glede.

Nereng ble senere på kvelden kåret til «folkets favoritt».

Se flere bilder fra kvelden her:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

5449

Se alle de nominerte her. De utmerkede er de som vant i sin kategori:

Årets blogger:
- Annette (Nettenestea)
- Cathrine (Cath in the city)
- Marie (Supermarie)
- Camilla (Camilla Pihl)
- Ulrikke (Ulrikke Lund)

Årets fotoblogg:
- Mira (Mira Jakobsen)
- Hanna (Stylezebra)
- Maren (Marenviks)
- Jeanett (Jeanett Haslien)
- May-Teresa (May-Teresa)

Årets herreblogg:
- Kjetil (The Giant)
- Johnny (Johnny Fresh)
- Bjørn-Erik (Bennys riddle)
- Andreas (Andreas Snapshot)
- Jonas (Onlyjonas9)

Årets inspirasjonsblogg:
- Lise (Lissis)
- Camilla (Camilla Pihl)
- Cathrine (Cath in the city)
- Ulrikke (Ulrikke Lund)
- Hedda (Hedda)

Årets interiørblogg:
- Nina (Stylizimo)
- Silje (Silje Vaniljeis)
- Cecilie (Cecilie Lykke)
- Jorid (Noe på hjertet)
- Anine (Villa von Krogh)

Årets internasjonale blogg:
- Tina (Tina Maria)
- Fanny (Fanny Lyckman)
- Nadialine (Nadialine von Bach)
- Kenza (Kenzas)
- Marie (Vilde Kaniner)

Årets kjendisblogg:
- Maria (Maria Skappel)
- Emilie (Voe)
- Hanneli (Hanneli)
- Camilla (Camilla Pihl)
- Ulrikke (Ulrikke Lund)

Årets moteblogg:
- Annette (NetteNestea)
- Hanna (Stylezebra)
- Viktoria Maria & Celine (Into dust)
- Ulrikke (Ulrikke Lund)
- Maria (Vanillascented)

Årets nykommer:
- Ane (Anera)
- Hanna (Stylezebra)
- Anniken (Anniken Jørgensen)
- Andrea (Fashion For All)
- Gjyri Helen (Werp Vintage)

Årets skjønnhetsblogg:
- Martine Kristine (Martine Kristine)
- Lea (Lea Reiff)
- Halat Sophie (My awesome beauty)
- Karianne (Neglelakkmani)
- Stina (Stina)

Beste dagens outfit:
- Martine (Martine Egeland)
- Hedda (Hedda)
- Ulrikke (Ulrikke Lund)
- Hanna (Stylezebra)
- Annette (NetteNestea)