Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig å løfte frem blogger som er litt annerledes

Skepsisblogger Gunnar Tjomlid vant prisen for «Årets sterke mening».

(SIDE2 EDDERKOPPEN TEATER): Onsdag kveld var det bloggernes store festaften med Vixen Blog Awards i Oslo. Edderkoppen Teater var fylt av bloggere og kjendiser. Det ble kåret vinnere i 15 ulike kategorier.

Se bilder fra bloggfesten lenger ned i artikkelen!

- Gøy!

En av kveldens vinnere ble Gunnar Tjomlid som står bak bloggen Saksynt. Han har flere ganger fått massiv oppmerksomhet av både medier og blogglesere på grunn av sine blogginnlegg med sine sterke meninger om blant annet alternativ medisin, vitenskap og forskning.

Tjomlid mottok prisen for «Årets sterke mening» og bloggeren selv mener det er viktig å belyse blogger som er litt annerledes.

- Det er jo gøy! Det er veldig gøy å motta annerkjennelse. Det er viktig å løfte frem blogger og de bloggerne som skriver litt annerledes, sier Tjomlid til Side2 etter prisutdelingen.

Den uredde skribenten forteller at han selv leser mest utenlandske blogger og at han er opptatt av å gjøre grundig research og kildearbeid.

- Jeg stiller kritiske spørsmål og jeg har jo tydeligvis klart å påvirke mediene og journalistene til å sette ting på dagsorden. Merkelig nok så er det jeg skriver noe som engasjerer folk.

Tjomlid tror at de subjektive blogginnleggene har vakt oppmerksomhet og skapt engasjement fordi han har sterke meninger og ikke er redd for å si hva han mener.

- Også har jeg nok en nisje som ingen andre har. Jeg skriver om temaer som er aktuelt, men jeg skriver også om temaer og saker som mange kanskje ikke har tenkt over og som vekker oppsikt og som skaper debatt, mener prisvinneren.

Juryens begrunnelse om prisvinner Tjomlid var følgende:

«Vinneren er engasjert, han skaper debatt, er modig og går inn i vanskelige temaer. Juryen var enstemmig i sin avgjørelse om at prisen Årets sterke mening går til en kandidat som har vært meningbærende over tid, og i flere kanaler. Han deltar selv i debatten, er velbegrunnet, argumenterer godt og gjør enestående research hvor han belyser alle aspekter og nyanser av temaene han skriver om».

LES OGSÅ: Sophie Elise blir starstrucked av Linnea

I prisen «Årets sterke mening» hadde juryen utpekt følgende 5 finalister, med tilhørende begrunnelser:

1. Gunnar Tjomlid
Han holder et høyt kvalitetsnivå, inkluderer alle aspekter av en sak og er nyansert. Han er kilde- og faktaorientert, samtidig som han er opplysende og interessant. I tillegg deltar han i debatten om sin egen blogg.

2. Maddam
Bloggkollektivet skriver mange spennende innlegg om ulike temaer. De har løftet frem stemmer som har fått andre roller i offentligheten, og levert mange debatter til mainstream. Det at de er et bloggkollektiv sikrer produksjonen og gjør at de får belyst mange saker. Bloggen ser fin ut visuelt og er profesjonelt presentert.

3. Bjørn Stærk
Han er kunnskapsrik og kaster seg ut i offentlige debatter med nye perspektiver. Han er en stayer som har levert over tid og som opererer på tvers av flere flater.

4. Sykehjemsliv
Hun ser utover seg selv og sin egen situasjon og bruker seg selv til å belyse en sak. Hun setter agenda ved å levere en god miks av innlegg om barn, politikk og samfunn, og viser et bredt spekter av det å være kvinne.

5. Susanne Kaluza
Mammabloggeren som klarte å mobilisere krefter til å løfte en sak på dagsorden i det politiske Norge. Bloggen skaper et folkelig engasjement og belyser temaer som er aktuelle for mange.

- Felles for de fem finalistene er at de har et høyt kvalitetsnivå, er interessante, opererer på flere flater, har noe å bidra med i samfunnsdebatten og kan sette en agenda. De er alle svært gode kandidater og egnede vinnere til denne prisen, sa juryformann Gunnar Stavrum på vegne av juryen før prisutdelingen.

Se bilder fra bloggfesten her:

5732

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken