Gå til sidens hovedinnhold

Her er Voes debutsingel

Norges største blogger er her med sin første singel. Hør den her og les vår dom.

(SIDE2:) At personer som er kjent for annet enn musikk gir ut plater er ingen nyhet. Alt fra Bruce Willis til Jan Thomas har gitt ut musikk, med vekslende hell. Nå har turen kommet for Emilie Nereng, eller Voe, den 14-årige bloggeren som har mer trafikk enn kjendisbladet Se og Hør på nett.

Signert David Eriksen
Låten er produsert av stjernesnekkeren David Eriksen, som også har jobbet med Aylar og Lindsay Lohan. Likevel vil den første sammenligningen du trekker fortere enn Lucky Luke kan skyte sin egen skygge at dette er i Miley Cyrus-land så det holder.

Her er det liksom-rocka gitarer og en kjapp oppbygning mot refrenger som enkelt skal synges med på. Nå behøver det ikke å være negativt i seg selv, poprock er ikke en sjanger som i utgangspunktet er dårlig - så absolutt ikke.

Litt for enkelt
Problemet med Voes debutsingel er likevel at dette til tider kan være litt for enkelt. Låten skifter fra liksomrocka til rolige partier, opp igjen og ut i intet fortere enn du kan spise en ostepop.

Det meste er hitsnekkeri fra Eriksen for å lage en låt ingen kan mislike, og som enkelt kan krype fort oppover hitlistene. Det er egentlig bittelitt synd, for skal man dømme etter sangen så kan Emilie/Voe faktisk synge, dog så bra som man kan forvente av 14-åringer.

Nå er denne anmelderen etter all sannsynligvis minst dobbelt så gammel som målgruppen låter sikter seg i mot, og akkurat som gæmlisene disset Kiss den gangen jeg var på Voes alder skal jeg holde meg for god for å svinge en forståsegpåer-øks. For sangen er så absolutt ikke dårlig, men den er heller ingen sang som virkelig gjør alt den kan. Spesielt mangler et virkelig rivende refreng, og sangen avsluttes muligens litt for fort.

Hva sier målgruppen?
Ser man på blogglisten så er det over 100 000 som daglig følger Voe. På kort tid har hun blitt kjendis, spesielt blant de som skal arve landet. Denne sangen kommer til å selge mye, og jeg er også sikker på at målgruppen vil like den. At den ikke kommer til å blande seg inn i mine spillelister behøver ikke å bety at sangen ikke har sin rett til å bli den hiten den er planlagt å bli.

Med det som bakgrunn sjekket vi med målgruppen. For uansett hvordan du vrir på det så er det målgruppen som skal kjøpe (shjøpe) sangen, og beviset kom fort: «Det er en kul sang, den vil jeg ha» var den umiddelbare reaksjonen. Ja, slik er det å bli gammel. Man følger ikke lenger med, og tar feil oftere enn man har rett. I tillegg får man sakte, men sikkert mindre og mindre peiling på musikk.

Oppsummert
Låten er bedre enn mye annet som retter seg mot målgruppen, og kan utvilsomt måle seg mot både Miley Cyrus og flere av artistene fra Disney-stallen.

Det er kanskje ikke det verste å si om en låt du garantert vil høre fra fjortisrommet i sommer? Terningkastet er et kompromiss mellom en 12-åring og en 38-åring, men med relativt stor enighet.

Klikk her for å høre låten

Kommentarer til denne saken