(SIDE2): For snart 19 år siden ble Scout LaRue Willis født - men allerede i mors mage ble hun avbildet.

Det skjedde da Annie Leibovitz knipset mamma Demi Moore og hennes gravide kropp, for coveret av Vanity Fair. Kliss naken, kun med en hånd strategisk plassert over puppene, skapte bildet furore.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nektet å selge bladet
Den gang valgte enkelte utsalgssteder å plassere svarte bannere over strategiske steder, mens enkelte andre nektet å selge bladet. Siden da har forholdet til nakenhet på coveret blitt et annet, og rekken av kjente damer som har kastet klærne og vist magen, begynner å bli lang.

(Se bildekarusell nederst i saken)

Siste kvinne ut, denne gang på den tyske utgaven av Vogue, er modellen Claudia Schiffer (39). I en svært lignende positur som Moore, viser hun fram magen.

- Mitt første Vogue-cover for over 20 år siden var svært spesielt for meg, og jeg hadde aldri trodd at det å gjøre dette coveret ville få meg til å føle på nesten samme måten, sier Schiffer til Vogue.

- Det var viktig for oss å vise hvor vakkert det er å være kvinne og at man kan ha et positivt forhold til egen kropp, selv om man venter barn.

Den tyske supermodellen er sju måneder på vei, og bildet er tatt av venn og motedesigner Karl Lagerfeld. Claudia har to barn fra før med ektemannen og filmprodusenten Matthew Vaughn, Caspar (7) og Clementine (5).

HTML EMBED

Modellene
Schiffer er ikke den eneste modellen som har kledd av seg for blader.

Supermodell Cindy Crawford viste fram sin gravide mage og nakne kropp for magasinet W i 1999 - og uttalte samtidig at hun ikke likte hva graviditeten gjorde med kroppen hennes. En annen modell som har vist seg lettkledd, er tsjekkiske Eva Herzigova. Hun prydet også Vanity Fair, i 2007.

Samme år stilte en gravid Christina Aguilera på coveret av Marie Claire, mens tidligere erkerival Britney Spears gjorde det for Harper's Bazaar - året før.

Også her hjemme
Av ikke fullt så kjente kjendiser - men likevel store nok (!) til at de får lov til å pryde et magasincover, er den tidligere wonderbramodellen Elisabetta Gregoraci (28). Hun stilte opp for italienske Chi tidligere i år.

I 2004 stilte skuespiller og modell Monica Bellucci opp for Vanity Fair da hun gikk gravid med datteren Deva - og det i protest mot at det ifølge italiensk lov ikke var lov å bruke spermdonor. Padma Laksmi (39), kjent fra den amerikanske utgaven av Top Chef, stilte opp seks måneder på vei og naken - fordi hun liker å gå uten klær - i 2009.

Her hjemme stilte modell og programleder Kathrine Sørland opp på forsiden av Se og Hør, i lignende positur til Demi Moore, da hun gikk gravid i 2008.

Og at kjendisene ikke trenger være gravide for å kaste klærne foran kamera har du bevis for her.

3257