(BIIPMAG): Gossip Girl-stjernen Blake Lively poserer på forsiden av februarutgaven av Vogue. Dette skaper stor debatt blant fashionistas og moteeksperter.

Vogue på vei nedover
Det tilsynelatende uskyldige forsidebildet skaper debatt i den amerikanske motebransjen fordi flere mener at dette er uhørt. De hevder at Vogue taper seg kraftig med slike forsidepiker.

Kritikere mener at Lively bare er en enkel TV-stjerne som ikke burde kapre forsideplassen foran sofistikerte modeller.

Les også:
Hvilken Gossip Girl er du?
Stjel stilen fra «Gossip Girl»
Gossip-Jenny blir supermodell
Virkelighetens «Gossip Girl»

Forsvarer forsiden
Vogue-redaksjonen forsvarer derimot Lively-forsiden:

- Blake Lively har fått en solid Vogue-overhaling, og har blitt forandret fra å være en sporty, klassisk amerikansk nabojente til å bli et polert bombenedslag, mener Vogue-redaktør Anna Wintour ifølge New York Post.

Vogues talsmann, Patrick O’Connell, forteller også at motebibelen er fornøyd med Lively. Han mener at hun er en ekstremt populær hovedperson i en TV-serie som handler vel så mye om mote som om andre ting.

- Lett å utvikle motesans
Blake Lively er enig med Vogues talsmann:

- Klærne i Gossip Girl er helt utrolige. Du kan se på serien med lyden slått av, og likevel bli underholdt. Fordi vi filmer i New York, er det veldig lett å utvikle en sans for mote. Etter hvert blir det den naturligste ting i verden å ta på seg et par trange bukser, ridestøvletter, en skinnjakke og en lekker veske – du får holdningen og personligheten med det samme, fastslår skuespillerinnen.

Pixie i Vogue
Det er ikke bare Blake Lively som får kritikk for sin Vogue-forside. Folk er også kritiske når 18 år gamle Pixie Geldof poserer på forsiden av italienske Vogue.

Peaches, som er datter av Bob Geldof og Paula Yates, har i likhet med Lively skapt stor debatt etter at hun dukket opp på coveret.

Synes du Vogue-forsidene skal prydes av unge kjendiser eller sofistikerte modeller?

Modellen er på forsiden av det prestisjefylte magasinet sammen med hennes gode venninne Daisy Lowe. Der poserer hun iført en marineblå kjole med overskriften «So Young, So Cool».

Les også:
Poserer med tommelen i munnen
Bare mørkhudede i VOGUE
Englands nye it-girl
Sinte motetilhengere
Avgjørelsen med å inkludere britiske Geldof på coveret har gjort mange motetilhengere sinte:

- Jeg vil ikke se Pixie (red. Peaches) på den italienske Vogue-forsiden. Det er ikke noe Vogue-aktig over Pixie, uavhengig av land. Hvordan er hun relevant for det italienske Vogue produserer? spør en opprørt leser ifølge BANG Showbiz.

- Hører ikke hjemme i Vogue
Flere mener at Pixie ikke passer inn i motebladet:

- Til og med Daisy Lowe, som jeg er fan av, hører ikke hjemme i Vogue Italia. Putt heller disse jentene i Nylon, Jalouse eller Teen Vogue. Jeg vil heller se billige russiske etterligninger enn disse jentene, fortsetter leseren sint.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.