Gå til sidens hovedinnhold

Voksenpop a la Kinks

Ray Davies lar sin Kinks-fartstid skinne igjennom på sin debutplate. Men det er den voksne og reflekterende Ray Davies vi møter på «Other People's Lives».

Ray Davies

«Other People's Lives»

Bonnier Amigo

Soloplaten til Davies må kunne kalles voksenpop I ordets rette forstand. Her er det lavmælte og lune hverdagsbetraktninger, av den sorten som et modent menneske ville finne på å komme med. Noen melankoli-overdose er det imidlertid ikke - Davies er fortsatt en mann med humoren intakt.

61 år gamle Ray Davies innleder platen med «The Morning After», sangen som ifølge mannen selv handler om å våkne opp og love at alt skal bli annerledes heretter.

På de neste sangene er Davies innom store tema som å reise seg etter et realt fall, naboskap og ikke minst å bli dumpet av dama.

Veteranen viser at han fremdeles er en låtskriver med lyriske egenskaper, og viser frem flere av de lune tekstvendingene han gjorde seg kjent for i The Kinks. «Creatures of Little Faith» handler om mistroiske elskende, og Davies synger i innledningen: «you caught me with my pants down, but I was only taking a shower».

Om det er materiale på denne platen som kan matche Davies klassikere som «Waterloo Sunset» og «Days» er en annen sak. Sikkert er det at Ray Davies-fans, som likte Storyteller-konseptet hans, vil sette pris på «Other People's Lives». Solodebuten inneholder rolige låter i viserocksjangeren, som nettopp «Waterloo Sunset», «Days», «See My Friends» og «Sunny Afternoon».

Ikke så viltert og sprudlende som de beste Kinks-låtene, men bevares - mannen er blitt voksen, og det må være lov.

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre