Gå til sidens hovedinnhold

Sommervarme gir mer vold

Når det er sommer og godvær er Oslo sentrum et samlepunkt for folk. Folk drikker mer i varmen og det gir også mer vold.

(iOslo): Sist helg var årets varmeste i Oslo og også årets mest voldelige med flere knivstikkingsepisoder. Nå blir det foreslått at Oslo-politiet bør bemannes etter værmeldingen.

- Synlig politi
Sigve Bolstad, leder i Oslo Politiforening og Lars Norbom, leder av Natteravnene i Oslo har kommet med forslaget om bemanning etter værmelding og at politiet må dekke opp mer enn nå:

- Når det er godvær og tropesommer i Oslo, er sentrum en magnet som trekker folk til seg. Folk begynner å drikke tidligere på dagen enn vanlig, de blir mer beruset og de er lenge ute om natta. Vi vet også at de fleste voldsepisodene skjer når utestedene stenger – og folk skal hjem. Da bør synlig politi være på plass, sier Bolstad og Norbom ifølge Dagsavisen.no.

Flere politiposter
- Vi må se hvor det tradisjonelt skjer mer mest vold, og bemanne etter det. I tillegg må vi opprette politiposter fortere enn svint. Det er en tragedie at det ikke er en politipost på Oslo S, sier Bolstad som selv ledet denne politiposten i fire år.

Knivransakelser
Både Oslo Politiforening og Natteravnene ønsker at det skal bli gjennomført knivransakelser i restaurantkøer i sommer. Da blir gjestene som skal inn visitert med metalldetektor. Bolstad hevder at slike aksjoner er effektive og at antallet som bærer kniv går dramatisk ned. Kanskje dette har noe med at det virkelig svir i lommeboka hvis man blir tatt med kniv på seg?

Da venter nemlig bøter på mellom 8000 og 9500 kroner.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken