Gå til sidens hovedinnhold

Voldsdømte støtter voldsofre

Vokalisten er voldsdømt og gitaristen dømt for voldtekt. Gorgoroth skal allikevel ha konsert 16. mai og inntektene går til voldsofre.

(SIDE2): Blackmetal-bandet Gorgoroth, er ikke som andre band. To av medlemmene i er nylig dømt for grov vold og voldtekt. Likevel får bandet spille på Hulen i Bergen, skrvier BT.

- Avlys konserten - eller gi pengene til voldsofre, oppfordret Margit Løvmo, leder i Landsforeningen for voldsofre, onsdag. Nå lover arrangøren at alle inntektene skal gå til voldsofre.

Tar avstand

- Vi tar fullstendig avstand fra de voldshandlinger to av medlemmene i Gorgoroth har blitt dømt for, presiserer Hulen-ledelsen i en pressemelding. Men noen avlysning av den planlagte konserten blir det ikke.

- Det er ikke Hulens ansvar å straffe kriminelle. Det er privatpersoner som begått disse handlingene, og vi synes det er feil å ekskludere et helt band på bakgrunn av dette, mener Hulens konsertansvarlige.

Overskudd?

Nå skal overskuddet fra black metal-konserten doneres bort. Til voldsofre.

- Hulen regner ikke med å tjene store summer ved denne konserten, men på bakgrunn av oppfordringen til Landsforeningen for voldsofre vil vi gjerne donere det eventuelle overskuddet til en organisasjon som jobber for voldsofre, skriver Hulen videre.

Gorgoroths medlemmer vil ikke si noe om saken.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken