Gå til sidens hovedinnhold

De voldeligste filmene

Du bør ha en sterk mage for å tåle å se disse filmene.

Vold på film skaper både entusiasme og sinne blant publikum. Nå har filmmagasinet Total Film kåret tidenes voldeligste filmer.

1. «The Wild Bunch»
Denne filmen fikk mye kritikk på grunn av de voldelige scenene da den kom i 1969. Og fremdeles regnes volden som kontroversiell. Regissør Sam Peckinpah har fortalt at han brukte volden bevisst for å sjokkere publikum.

- Poenget med filmen er å åpne fasaden ved filmvold, få folk involvert i det, så de får den forutsigbare reaksjonen på Hollywood-TV, og så snu det, så det ikke er morsomt lenger, bare en bølge av kvalme... Det er stygt, brutalt og blodig; det er ikke morsomt og lek og cowboy og indianer. Det er en forferdelig, stygg greie, har han sagt ifølge Student’s British Board of Film Classification.

Senere skal han ha innsett at han tok feil. Publikum lot seg likevel begeistre over volden, og ble ikke dårlige, som han hadde håpet.

2. «Cannibal Holocaust»
Folk som så «Cannibal Holocaust» da den hadde premiere i 1980, ble sjokkerte. Filmen var så troverdig at mange trodde det var virkelige filmopptak. Så realistisk var den, at regissør Ruggero Deodato ble arrestert på grunn av lidelsen personene i filmen måtte gjennom.

3. «Martyrs»
I denne franske filmen møter vi en gruppe som torturerer unge kvinner i håp om å få innsyn i en annen verden. Publikum får se disse kvinnene bli utsatt for ekstrem vold.

4. «Rambo»
Det er «Rambo»-filmen fra 2008 som havner på fjerdeplass. Spesielt de siste 20 minuttene inneholder grov vold, inkludert halshogging, sprengte kropper og fjerning av en tarm.

5. «Ichi the Killer»
Grusomme dødsfall og en prostituert som får revet av brystvortene er noe av det denne filmen byr på. Historien om morderen som vil påføre ofrene mest mulig smerte, er kjent for sine ekstremt voldelige scener.

6. «RoboCop»
7. «Natural Born Killers»
8. «Total Recall»
9. «A Serbian Film»
10. «Men Behind the Sun»

11. «Salò»
12. «Inside»
13. «Hostel 2»
14. «Saw VI»
15. «Guinea Pig: Flower Of Flesh And Blood»

Se alle filmene på listen her.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken