Gå til sidens hovedinnhold

- Voldtatt i doprus

Kvinnens mente hun var blitt banket opp og voldtatt mens hun var ruset, men husket lite av de siste dagene. Dermed ble den voldtektsiktede 52-åringen løslatt.

Etter kort tid i arrest hos politiet, ble den 52 år gamle mannen løslatt etter fengslinsmøtet på onsdag. Bergen tingrett kunne ikke finne grunnlag for å varetektsfengsle ham etter å ha blitt forelagt kvinnens forklaring. 52-åringen erkjente ikke straffskyld til siktelsen om voldtekt.

Kvinnen hevder at hun skal ha blitt utsatt for vold og voldtekt av mannen, mens hun var ruset. Hun husket lite av hva som hadde skjedd i dagene før hun tok kontakt med Bergen legevakt, men fortalte legen at hun hadde en følelse av at hun var blitt voldtatt mens hun var så ruset at hun ikke kunne gjøre rede for seg. Overfor politiet skal hun så ha pekt ut 52-åringen som gjerningsmann.

Hun hevdet også at det kunne ha vært et vitne til voldtekten, men vitnet benektet dette i avhør. Det var heller ingen medisinske funn som underbygget påstanden om voldtekt. Etter en helhetsvurdering ville derfor ikke retten etterkomme politiets krav om å fengsle mannen i to uker, og løslot ham.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken