Gå til sidens hovedinnhold

- Voldtok venninne

Den 17-årige jenta skal ha blitt rystet da hun våknet opp og fant kameraten (28) over seg.

Statsadvokaten har nå tatt ut tiltale mot 28-åringen for den angivelige voldtekten av venninnen.

Sovnet beruset
De to var på samme nachspiel i Arna 14. mai, etter en fuktig natt på byen. Gjengen på åtte personer holdt til i en leilighet i samme bygg som 28-åringen bor i. Men tidlig på nachspielet ble den berusede jenta trøtt og sovnet i en seng på et soverom. Ifølge påtalemyndigheten skal 28-åringen da ha ligget seg i samme seng som henne og gjennomført samleie med 17-åringen mens hun sov.

Jenta skal ha våknet opp og sjokkert sett sin egen kamerat forgripe seg på henne. Fortvilet fikk hun skubbet bort mannen og flyktet ut. I et annet rom i leiligheten befant de andre festdeltakerne seg, uvitende om at det som angivelig skal ha foregått på soverommet. Ingen av disse skal ha vært øyenvitner til jentas mareritt på soverommet.

- Det var frivillig
Den påståtte voldtekten ble anmeldt til politiet og mannen ble pågrepet samme natt. Neste dag ble han varetektsfengslet. Han innrømmet da at han hadde hatt seksuelt samkvem med jenta, men blånektet for at det ikke skulle ha vært frivillig.

- Min klient tar tiltalen svært tungt og nekter straffskyld, sier 28-åringens forsvarer Carl-Christian Grythe Hoff til iBergen.no.

Troverdighet
Politiet har sikret seg biologiske spor fra både fornærmede og tiltalte, men ettersom han hevder at de hadde frivillig samleie vil disse få mindre betydning under rettssaken i Bergen tingrett.

- Vi mener å ha tilstrekkelig bevis, men saken vil dreie seg mest om troverdighet, sier konstituert statsadvokat Benedicte Hordnes.

Det er satt av tre dager til rettssaken, som starter 20. november. Det vil bli nedlagt påstand om erstatning til den 17 år gamle jenta.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken