Volkswagen Golf fyller 40 år i år – og det skal naturligvis ikke gå upåaktet hen.

Bilen som har fått en hel bilklasse oppkalt etter seg, er mer populær enn noensinne. De siste årene har Golf vært Norges suverent mest solgte bilmodell her hjemme i Norge.

Etter 40 har en bilmodell naturligvis mye historie, og det gjør Volkswagen et poeng ut av når de nå skal lansere spesialutgaven Golf Sport.

Hyllest til kampanjemodell

Golf-kjennere vil nikke gjenkjennende til navnet, for Golf Sport eksisterte som en norsk spesialmodell også på 80-tallet.

– 2014-modellen av Golf Sport er en hyllest til kampanjemodellen fra 80-tallet som var en kjempesuksess, forteller produktsjef for Volkswagen Golf i Norge, Jan Tore Kopperud, i en pressemelding.

Denne "vanlige" Golfen er egentlig et beist

Mye utstyr

Nye Golf Sport er utstyrt med en 105 hesters TSI-motor med 6-trinns manuell girkasse eller 7-trinns DSG.

Utstyrspakken inneholder blant annet R-Line utvendig styling bestående av spesiell frontstøtfanger med integrert frontspoiler, kanalskjørt, hekkskjørt med stor sort diffusor, hekkspoiler bak som på Golf R og R-Line emblem i grill.

Bilen leveres også med 17" Madrid lettmetallfelger med 225/45 17 dekk, adaptive bixenonlys med LED-kjørelys, mørke vinduer bak og mørke LED-baklykter som på GTI.

Hvem er best – Calibra eller Golf VR6?

Derfor støvsugde vi Frankrike etter bruktbiler

Eget Sport-emblem

Bilens kjøreegenskaper er sportslige takket være et senket sportsunderstell og progressiv servostyring som på Golf GTI. Golf Sport har også tåkelys i støtfanger foran, multifunksjonsratt i skinn og titansort sportsinteriør i stoffet "Melstripe". Bilen leveres i seks forskjellige farger.

– De som kjøper nye Golf Sport kan også bestille et eget SPORT-emblem til å ha på bakluka. Dette er faktisk de originale SPORT-emblemene fra Sport-modellen på 80-tallet, som vi har funnet her i arkivet hos importøren. Jeg håper så mange som mulig ønsker å sette på entusiastmerket, sier Kopperud.

Golf Sport koster fra 299.900 kroner og finnes kun i 200 eksemplarer.

BMW i3: Dømt til å bli en suksess

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

Centennial: Råsjelden luksusbil – til lavpris

VW Golf Sport: Denne bilen skal bare selges i Norge

– Neiiiii! I hate you! Shut up!

Microbus: Derfor ble det ikke noe av retro-comebacket