Sjekk TV 2 Nettavisens nye pokerseksjon!

Lovverket tvinger norske pokerspillere utenlands – noe Betsson denne helgen tok konsekvensen av da spillselskapet arrangerte et norsk pokercruise i samarbeid med Stena Line.

737 spillere betalte 2.000 kroner hver for å delta i hovedturneringen, mens 22 spillere med ekstra god råd – inkludert hele norgeseliten – spyttet inn nesten 45.000 i en såkalt highroller-turnering.

For Idar Vollvik ble møtet med norgeseliten en nedtur. Han var en av de første som røk ut.

- Det skulle være en vinnerhånd, med tress i damer og konge ved siden av. Men han hadde den eneste hånden han kunne slå meg med, sa Vollvik til TV 2 Nettavisen noen sekunder etter at hans tress ble slått av et fullt hus.

Delte premiepengene
Mens Vollvik røk ut på 21. plass i storguttas turnering, stakk en annen trønder – Åge Spets (31) – av med seieren i hovedturneringen og ble 500.000 kroner rikere.

- Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg, sier Spets til TV 2 Nettavisen og gliser bredt.

Han gjorde en avtale med Arild Rotmo (27) da de var de to eneste spillerne igjen. De ble enige om å ta 400.000 kroner hver og spille om VM-billetten, som er verdt 100.000.

Spets stakk av med seieren. Men noen feiring blir det ikke tid til. Etter å ha spilt poker mer eller mindre sammenhengene i 20 timer, rekker han bare en skikkelig god natts søvn før han må stille på jobb mandag morgen.

- Jeg har faktisk et knallhardt program i morgen, så jeg må på jobb. Det er faktisk ikke så mange der som visste at jeg var med på dette cruiset, så det er nok en del som blir overrasket når de leser avisene, ler 31-åringen, som er bosatt og jobber i Oslo.

Spiller mye poker
Spets hadde hellet med seg i flere avgjørende potter, som da han traff flush da han gikk all in med 3-3, men noen nybegynner i poker er han på ingen måte.

- Jeg har prioritert poker i livet, og mine beste venner har jo merket det. Jeg ser på poker som et talent jeg har. Jeg bruker mye fritid på det, forteller trønderen, som spilte VM i Las Vegas i fjor og tidligere også har deltatt i Nordic Poker King, British Open og lag-VM.

Erfaringen gjorde at han følte seg trygg på seier da kun Rotmo stod i veien for førsteplassen.

- Jeg var egentlig veldig komfortabel der, og fikk tidlig overtaket. Men han gjorde et veldig, veldig bra syn med 10-2 i den ene hånden, forteller Spets.

- Angrer du på at du gjorde en avtale om å dele pengene?

- Nei. Jeg hadde færrest sjetonger da vi startet heads-up (å spille én mot én, journ. anm.).

Ønsker sponsor
- Og nå vil du bli profesjonell pokerspiller?

- Jeg er interessert i en sponsor, spesielt hvis det lar seg kombinere med jobben. Jeg synes jeg begynner å få en bra cv nå. Jeg håper det ordner seg med en sponsor, så jeg slipper å kvalifisere meg inn til alle turneringene.

Noen profesjonell pokerkarriere seg imidlertid ikke Rotmo for seg. Han trodde knapt sine egne øyne da han fikk sjekken som beviste at han nå er 400.000 kroner rikere.

- Det er helt sinnssykt! Jeg dro på tur for å ha det gøy, og så ender jeg opp med 400.000! Nå skal jeg kjøre buss hjem til pokerlaget på Kongsberg og vise fram sjekken, smiler Rotmo.