Gå til sidens hovedinnhold

Vollvik sulten på Birdstep

Hyperinvestor Idar Vollvik var så sulten på aksjer at han fikk selskapet til å rette en emisjon mot seg. Men han kjøpte seg også opp i selskapet over børs forrige uke. Les mer her:

Ifølge en aksjonæroversikt i Birdstep NA24 iMarkedet har fått tilgang til står Idar Harry Vollvik oppført med 440.000 aksjer i selskapet. Han er dermed den 11. største aksjonæren i Birdstep.Disse aksjene skal være kjøpt inn fredag eller torsdag i forrige uke. Onsdag forrige uke ble det kjent at Vollvik ville få rettet en emisjon i selskapet mot seg. Selskapet trykker opp 3 millioner aksjer i selskapet til kurs 14 kroner, samt tegningsretter på 1,5 millioner aksjer til samme kurs.Les mer om emisjonen her:


Vollvik inn i Birdstep

Årsaken til at det ble gjort på denne måten skal være at Vollvik svært gjerne ville ha aksjer i selskapet, men fikk ikke tilstrekkelig antall over børs. Han kontaktet dermed selskapet og forslo å gjennomføre en emisjon.Emisjonen skal opp til godkjenning i en ekstraordinær generalforsamling 27. mai, men Vollvik har en klausul om gjennomføring av en due dilligence før emisjonen gjøres.Hardt fall

Børskursen steg kraftig for Birdstep forrige uke da det ble kjent at Vollvik ville komme tungt inn på eiersiden i selskapet. Siden den gang hard et gått en vei - nedover. Aksjen har falt rett over 20 prosent på en uke.Torsdag falt kursen under 14 kroner, og altså under nivået Vollvik vil tegne seg på. Men ifølge aksjonæroversikten står Vollvik oppført med 440.000 aksjer i selskapet.Ble disse kjøpt til sluttkurs torsdag, 16,6 kroner per aksje, betyr det et urealisert tap på tre kroner per aksje til sist omsatte kurs fredag. Det gir et samlet papirtap på 1,3 millioner kroner.Det lyktes ikke NA24 iMarkedet å få kommentar fra Vollvik fredag formiddag.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken