Idar Vollvik er enda ikke i mål med å betale ned hele sin gamle gjeld. De siste ukene har meglerhuset First Securities presset på for å få sitt endelige oppgjør på 100 millioner kroner av gründeren.

Det har gått så langt at First har levert inn en konkursbegjæring. Behandlingen av denne skulle vært i gangsatt onsdag. Til NA24 sier imidlertid Vollvik at han har fått en utsettelse.

- Jeg fikk en utsatt frist. Jeg jobber med dette det nærmeste halvannede døgnet.

Den kjente gründeren opplyser videre at han er nær ved å oppfylle sin avtale med First.

Selger aksjer
Vollvik har jobbet de siste ukene med å selge ut flere av sine egne aksjer i sin nysatsing Ludo Mobile. Dette salget skal brukes til å finansiere gjeldsnedbetalingen.

- Hvor mye aksjer har du igjen etter du har solgt nå?

- Jeg har ikke finregnet på det, men det er nok til at jeg er topp motivert til å gå på jobb hver dag og stå på hver dag, sier Vollvik til NA24

- Hvordan synes du dette er?

- I det store bildet så er jeg fornøyd med å være frisk, og kunne være med på nye eventyr, sier en humoristisk Vollvik.

Konkurstruet for tredje gang
Dette er tredje gang Vollvik trues av konkurs. Blant annet trakk meglerhuset Christiania Securities den kjente gründeren for retten i april 2009.

Da hadde Vollvik gått fra å være milliardær til å skylde 75 millioner på tre år.

I november 2010 ble han begjært konkurs av kemneren i Bergen på grunn av et skattekrav på 18 millioner kroner. Denne gangen er det altså First Securities som har levert inn en konkursbegjæring.