Den siste tiden har den tøffe gjeldssituasjonen til mobilgründeren Idar Vollvik igjen kommet frem i lyset. Bergens Tidene har tidligere skrevet at Vollvik må betale skattegjeld på 17 til 18 millioner kroner til kemneren, ellers blir han slått personlig konkurs i Bergen Tingrett.

Etter det NA24 kjenner til har Vollvik nå pengene på konto for å betale ut skattegjelden. Dermed står det 17-18 millioner kroner for Vollvik-gjelden på kemnerens konto på mandag.

- Jeg har ikke tid nå, er Vollviks korte svar da NA24 forsøker å få en kommentar fra mobilgründeren.

Selger reiseselskap
Det er en av Vollviks nære venner som nå stiller opp. Investoren Kristian Arne Adolfsen betaler ut skattesummen til Vollvik nå. Dette gjøres ved at Adolfsen overtar Vollviks aksjer i reiseselskapet Travel Invest. Vollvik sitter på 20 prosent av aksjene i selskapet.

Travel Invest eier European Cruise Service, som i disse dager selges for flere titalls millioner kroner. Selskapet har omsatt for rundt 300 millioner kroner i året, med et resultat før skatt på rundt 6 millioner kroner. Vollvik kom inn i selskapet, etter at Kristian Adolfsen lanserte en redningsaksjon for Per Omar Johansen, som da var blitt syk.

Selger aksjer
Idar Vollvik jobber i disse dager med en emisjon i sitt nye mobileventyr Ludo. Ifølge Finansavisen skal meglerhusene ABG Sundal Collier og Carnegie prise selskapet til 200 millioner kroner. Til tross for dette er imponerende nok, hadde Vollvik håpet på en pris på over 500 millioner kroner.

Vollvik vil benytte emisjonen til å selge deler av aksjene sine i Ludo Mobil, for å betale ned sin gjeld til First Securities. Den kjente mobilgründeren skal imidlertid beholde en substansiell del av Ludo Mobil, selv etter salget av aksjene.

Vollvik skal i utgangspunktet gjennomføre emisjonen for å kjøpe Ventelos mobilkunder. Prisen kun for disse kundene skal være 200 millioner kroner.