Idar Vollvik har jobbet hardt de siste ukene med en emisjon i mobilselskapet sitt Ludo. Han skulle hente inn 200 millioner kroner som skulle brukes til å kjøpe Ventelos mobilkunder. Nå ser det ut til at Vollviks masterplan går i vasken.

Investorene holdt seg unna
Ifølge Finansavisen var det kun et fåtalls investorer som ville gå inn med penger i emisjonen. Da NA24 var på tråden med Vollvik for halvannen uke siden, spurte vi ham om meglerhuset Carnegie hadde trukket seg fra emisjonen. Han svarte da at han hadde snakket med dem for et par minutter siden, og fortalte at det mandag i forrige uke skulle holdes et statusmøte. Etter dette har det ikke vært mulig å komme i kontakt med Vollvik.


Nå forteller Finansavisen at Vollvik har blitt nødt til å gjennomføre en kriseemisjon på mellom 20 og 30 millioner kroner, altså en tiende del av det som var opprinnelig plan. Samtidig er emisjonen løftet opp i holdingselskapet Ludo Holding, og gjelder ikke kun Ludo Mobil. Dermed må Vollvik gi fra seg mer av selskapet sitt, for å få opp interessen blant investorene.

Investorbrødre stiller opp
Også denne gangen er det investorbrødrene Adolfsen som redde Vollvik ut av problemer. De sto også bak redningsaksjonen da Vollvik tidligere i høst holdt på å bli slått personlig konkurs av kemneren.

-Vi eide 6 prosent av Chess, og var med på den reisen. Etter at Vollvik fikk problemer, har vi hjulpet han masse slik at han har unngått personlig konkurs, sier Kristian Adolfsen til Finansavisen.