Idar Vollvik opplyser til NA24 at han nå har passert 5.000 mobilkunder i Norge. Dermed har den fargerike mobilsjefen albuet seg plass i det norske markedet.

Men det ser imidlertid ut til at Vollvik må kjempe hardt om kundene.

Priskrig i helgen
Ifølge mobilen.no utspilte det seg en aldri så liten priskrig mellom Tele2 og Ludo Mobil i forrige uke. Krigen ble sparket i gang da Vollvik & Co. lanserte sitt abonnement Terningkast 6, som er likt Tele2s suksessrike Sheriff-abonnement.

Vollvik la seg under Tele2 i pris, men sistnevnte svarte umiddelbart. Dermed er de to mobiloperatørene nede på prisnivåer der det er meget vanskelig å tjene penger. Spørsmålet blir dermed hvor lenge priskrigen kan utspille seg.

Vinneren i priskrigen ser ut til å bli forbrukerne, for de to partene sier at de ikke har noen planer om å gi seg.

I en pressemelding skriver Vollvik at Ludomobil skal være blant de billigste på mobil i Norge til enhver tid , og de skal fortsette å presse prisene.

Reddet av seks søsken
Da eks-milliardæren på rekordtid hadde spilt bort potten etter Chess-salget bestemte trønderen seg for å etablere Ludo Mobil. Men, siden Vollvik enda ikke hadde ristet av seg alle kreditorene, kom Vollviks forlover, Dag Erik Helland, til unnsetning.

I 2005 tjente Idar Vollviks forlover, Dag Erik Helland, 1,9 millioner kroner da mobilselskapet Chess ble solgt til TeliaSonera. Da hadde han satset 90.000 kroner fem år tidligere.

Foruten Helland fikk Vollvik pengehjelp fra en austevolling som også er bosatt i Malaga i Spania. John Olav Økland og hans seks søsken ga Vollvik 10 millioner kroner i nødhjelp, og fikk dermed 15 prosent av Vollviks nye mobilselskap Ludo. Noe som priser hele selskapet til 67 millioner kroner.

Men, ifølge Finansavisen var det Dag Erik Helland som tegnet seg for hele aksjekapitalen på 106.000 kroner da Ludo Mobil ble stiftet i mars i år. Dette ble gjort for å unngå at det nye selskapet ikke skulle gå med i dragsuget ved en eventuell konkurs.

Nesten konkurs
Vollvik holdt på å bli slått konkurs da meglerhuset Christiania Securities i våres ville ha inn sine penger, og meldte at de ville sende en konkursbegjæring til Bergen tingrett, men til slutt ble det en løsning. Gjennom en da ukjent velgjører hadde Vollvik klart å stille penger til rådighet.

Gjelden til Christiania Securities kom som en følge av aksjetrading, og meglerhuset var en av to kreditorer Vollvik hadde igjen etter denne tradingen. Den andre kreditoren var First Securities, som hadde et krav på Vollvik i størrelsesorden 75 millioner kroner.

Sjekk priser på businessmobiler på Ringepriser.