Det har lenge vært spekulasjon rundt hvem som gikk inn å reddet Vollviks mobilsatsing Ludo, da den tidligere milliardæren var tom for penger. Ifølge Bergens Tidende står Vollvik nå frem med sin redningsmann.

Reddet av seks søsken
Da Vollvik var i ferd med å gå personlig konkurs fikk han pengehjelp fra en austevolling som også er bosatt i Malaga i Spania. John Olav Økland og hans seks søsken ga Vollvik 10 millioner kroner i nødhjelp, og fikk dermed 15 prosent av Vollviks nye mobilselskap Ludo.

Nesten konkurs
Det var i våres at Vollvik nesten ble slått konkurs. Meglerhuset Christiania Securities ville ha inn sine penger, og meldte at de ville sende en konkursbegjæring til Bergen tingrett, men til slutt ble det en løsning. Gjennom en da ukjent velgjører hadde Vollvik klart å stille penger til rådighet.

Gjelden til Christiania Securities kom som en følge av aksjetrading, og meglerhuset var en av to kreditorer Vollvik hadde igjen etter denne tradingen. Den andre kreditoren var First Securities, som ifølge DN hadde et krav på Vollvik i størrelsesorden 75 millioner kroner.