Ifølge Dagens Industri vil det amerikanske Crown-konsortiet legge frem et motbud på Volvo i neste uke.

NA24 - din næringslivsavis

Etter at den amerikanske bilkjempen Ford la ut svenskproduserte Volvo for salg har interessen vært stor blant investorer. Det ligger nå an til en real budkrig.

Fra før av har kinesiske Zhejiang Geely Holding med sitt bud på vel 2 milliarder dollar, eller 11,3 milliarder kroner en knapp ledelse, etter at Ford signaliserte at kineserne var deres foretrukne partner i slutten av august.

Les mer: Nå vil de også ha Volvo

Skal overby kineserne
Amerikanerne har imidlertid planer om å toppe det budet i uken som kommer.

- Det er ingen mening med å underby. Det vinner man ingen seiere på, sier en uidentifisert kilde fra Crown til Dagens Industri.

I tillegg har Crown planer om å sukre budet ved at en tredjedel av kapitalen skal komme fra svenske investorer.

Crown utgjør en sterk motblokk. Lederen for konsortiet, Michael Dingman, har sittet 21 år i Ford-ledelsen, og de har hentet inn Roger Holtback, tidligere administrerende direktør i Volvo, som rådgiver.

Den tredje grupperingen
For å gjøre kampen om det svenske bilmerket enda mer spennende finnes det også en tredje gruppering, Konsortium Jakob, som planlegger et bud. Jakob er et svensk investeringsselskap, som ble opprettet i sommer av lederen for fagforeningen til Volvos ingeniører.

I slutten av oktober fortalte de Bloomberg News at de var i «alvorlige samtaler med [sine] investorer om å legge inn et bud».

Les mer: Planlegger motbud på Volvo

Uansett hvem som ender opp med å vinne er det store muligheter for at Volvo vil gå for mer enn det kineserne tilbyr. Det nåværende budet ligger på under en tredel av hva Ford selv betalte for selskapet for vel ti år siden.

Flere merker under hammeren
Volvo er ikke det eneste svenske bilmerket som ser ut til å bytte hender i nær fremtid. Norske Bård Eker og Koenigsegg, sammen med en kinesisk investorgruppe, prøver å sikre seg SAAB.

Les mer: Den hemmelige SAAB-planen