Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer å saksøke Røkke

Jens Stoltenberg vurderer å saksøke Røkke hvis ikke Røkke snur.

Regjeringen, med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i spissen, vurderer å saksøke Kjell Inge Røkke hvis ikke Røkke snur og aksepterer at aksjehandelen mellom Aker og Aker Solutions behandles i generalforsamling.

NA24 - din næringslivsavis

Dette har VG fått bekreftet fra sentrale regjeringskilder. Røkke har hatt et svært godt forhold til regjeringen og Arbeiderpartiet tidligere, men dette forholdet har forvitret etter at Akers salg av flere datterselskaper til Aker Solutions ble kjent.

Muligheten for å trekke Røkke for retten har vært diskutert bak lukkede dører i regjeringen i flere dager.

Det er utarbeidet flere juridiske betenkninger om de kontroversielle aksjehandlene skulle vært behandlet av generalforsamlingen i Aker Solutions. Advokatfirmaet BAHR gir full støtte til Røkke og Aker, mens advokatfirmaet Selmer støtter regjeringen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kristin Normann er partner i Selmer og professor i jus. Hun mener regjeringen kan ha en god sak i et eventuelt søksmål mot Røkke.

- Det vil alltid være knyttet en viss tvil til disse spørsmålene, men vi mener det er mange argumenter som er såpass sterke at de vil ha en god sak, sier Normann til VG.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken