Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer flere live-kamper på nett

Web-TV sendingene med direkteoverføring av kampene fra La Manga på klubbenes nettsider var populære. Nå vurderer flere klubber å sende enkelte av treningskampene i sesongoppkjøringen direkte.

TV 2 Interaktiv sendte 12 kamper fra La Manga Cup direkte på FXTV. Norsk Toppfotball tok initiativet til at ytterligere tre kamper ble sendt direkte på klubbenes nettsider.

Gode tall

Det var første gang klubbene viste sitt lag i aksjon direkte på nettet, og tross begrenset forhåndsreklame var interessen stor for kampene som ble sendt uten kommentatorer:

Tromsø - Viking: 5099

Lyn - Fredrikstad: 4627

Stabæk - Start: 3779

Flere live-kamper?

- Viking er strålende fornøyd med oppslutningen rundt vår direktesendte kamp fra La Manga. Det virker som om våre tilhengere tok godt i mot et slikt tilbud. I løpet av uken som gikk fikk vi flere forespørsler på om kommende treningskamper vil bli sendt på VikingTV. Vi ser nå på muligheten for å sende våre resterende treningskamper direkte på VikingTV, sier mediesef Eirik Arnsten i Viking til toppfotball.no.

NTF bistår klubbene

Norsk Toppfotball jobber nå for å legge forholdene til rette for klubbene slik at det kan bli flere livekamper fram mot seriestart.

- Klubbene sitter selv på eiendomsretten til treningskampene, og det vi ser nå er bare starten på en ny mediehverdag for fotballklubbene, sier mediesjef Svein Graff i Norsk Toppfotball.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai